Moterų konfliktą nagrinės ir apeliacinė instancija

Kriminalai ir nelaimės

Nors pirmos instancijos teismas išteisino palangiškę Gintarę Albrechtienę dėl smurto prieš buvusią žurnalistę, klaipėdietę Rasą Pangonienę, teismų karuselė tęsis toliau, mat nukentėjusioji minėtą nuosprendį apskundė. Jį taip pat apskundė ir prokuroras. Abiejų skundų autoriai prašo G. Albrechtienę nuteisti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Konfliktas, atvedęs dvi moteris iki teismo, kilo dar 2021 m. gruodį dėl to, jog G. Albrechtienė buvo nepatenkinta tuo, kaip esą R. Pangonienė prižiūri jos senyvo amžiaus uošvius. Dėl to tarp moterų kilo žodinis konfliktas, kurio metu, pasak R. Pangonienės, su uošviais pati nesutarianti marti ją ėmė stumdyti bei apspardė.

R. Pangonienė dėl smurto kreipėsi į policiją, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Tuoj po įvykio apklausiant ,,Body“ kameromis prižiūrėtos moters uošvį, pastarasis policijai patvirtino matęs, kaip jo marti stumdė Rasą, tuo metu, ką kalbėjo senyva anyta, įraše beveik negirdėti. Šiuos parodymus iš dalies patvirtino ir policijos pareigūnai.

Tačiau teismas, išteisindamas G. Albrechtienę, rėmėsi ne minėtomis tuoj po įvykio ,,Body” kameromis užfiksuotomis liudytojų apklausomis, o apklausa, kuri buvo atlikta praėjus 3 mėnesiams po įvykio pas ikiteisminio tyrimo tyrėją. Šios apklausos metu garbaus amžiaus bei įvairių ligų kamuojami sutuoktiniai jau davė kitokius parodymus, teigė neprisimeną įvykio.

Apeliacinės instancijos posėdis šioje byloje Klaipėdos apygardos teisme yra numatytas jau šį ketvirtadienį, tačiau R. Pangonienė susirgo.

Jos gynėjas Linas Kiaurakis prašys dėl to teismo posėdį atidėti, kadangi R. Pangonienė nori jame pati dalyvauti, mat yra įsitikinusi, jog Palangos teismo rūmai iki galo neįsigilino į visas bylos aplinkybes ir priėmė nemotyvuotą nuosprendį.

,,Teismui išsiunčiau visus raštus, kad yra R. Pangonienės skundas, ji nori dalyvauti teismo posėdyje, bet susirgo, prašau paskirti kitą posėdžio datą, bet kol kas atsakymo negavau”, – trečiadienį po pietų ,,Atvirai Klaipėdai” sakė L. Kiaurakis.

Advokato teigimu, jo ginamoji skunde apeliacinės instancijos prašo atnaujinti įrodymų tyrimą, taip pat paskirti policijos pareigūnų ,,Body“ kamera fiksuoto vaizdo įrašo fonoskopinę ekspertizę, o G. Albrechtienę nuteisti bei priteisti turtinę ir neturtinę žalą, taip pat ir atstovavimo bei procesines išlaidas.

1 Comment

  1. Klaipēdietē

    Jei moteriškē dirba slaugytoja ,tai turētu mokēti neprovokoti konfliktu.Labai negražu ir nekultūringa moteriškēm susipešt kaip viščiukams,žemas išprūsimo lygis.Augusios moteris elgiasi kaip maži vaikai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This