55-ajame Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse – klaipėdiečių triumfas

Mums rašo

Lilija Bručkienė
2023-04-03

Komentarų: 0

Kiekvieną pavasarį ne tik atbunda gamta, bet ir prasideda įvairūs respublikiniai mokinių konkursai, olimpiados. Ir mes viltingai laukiame – o kaip tas mūsų miesto jaunimas? Ar sugebame pamatyti ir ugdyti talentus – išskirtinių gebėjimų turinčius mokinius? Su jauduliu laukiame rezultatų tikėdamiesi, kad jie džiugins.

Tradiciškai pavasarį jau 55-ąjį kartą vis į kitą miestą sukviečiami patys stipriausi respublikos filologai. Šį sykį į Kauną sugužėjo 102 mokiniai, kurių darbai aptarti ir įvertinti septyniose sekcijose: prozos, poezijos, literatūros mokslo ir kritikos, publicistikos ir eseistikos, kalbos, tautosakos bei literatūrinių vertimų.

Klaipėdiečiams atstovavo 11 pakviestų moksleivių iš 5 ugdymo įstaigų. Gausiausias būrys buvo iš Vydūno gimnazijos – net 5 kūrėjai, po 2 vyko iš Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijos ir Klaipėdos licėjaus, po vieną iš „Ąžuolyno“ gimnazijos ir Prano Mašioto progimnazijos.

Nuotraukoje klaipėdiečių mokinių delegacija ir mokytojos R. Lygnugarienė, L. Ložinskienė, L. Bručkienė.

Net dvi dienas trukęs konkursas buvo unikali galimybė analizuoti darbus kartu su rašytojais, žurnalistais, vertėjais, mokslininkais. Profesionali vertinimo komisija kiekvienam stengėsi skirti laiko ir dėmesio, negailėjo patarimų ir siūlymų, kaip toliau eiti tobulėjimo keliu.

Džiugu, kad tiek klaipėdiečių ne tik pakliuvo tarp pačių stipriausių respublikos filologų, bet ir buvo pažymėti kaip vieni iš geriausių. Už domėjimąsi lietuviškąja duonos tradicija Tautosakos sekcijoje Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pagyrimo raštu apdovanota Erna Kazlauskaitė, Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijos IV gimn. klasės mokinė (mokytoja S. Lukšaitė-Ramonienė), Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pagyrimo raštu už poeziją apdovanota Vilnė Simanaitytė, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos II gimn. klasės mokinė (mokytoja S. Radzevičienė), III laipsnio diplomu už gerą literatūrinį vertimą iš anglų kalbos – Ervinas Naujokas, Klaipėdos Vydūno gimnazijos II gimn. klasės mokinys (mokytojos L. Krutkevičienė, L. Bručkienė), II laipsnio diplomais už labai gerą literatūrinį vertimą iš anglų kalbos – Milda Tulabaitė, Klaipėdos licėjaus III gimn. klasės mokinė (mokytojos R. Lygnugarienė, L. Ložinskienė) ir Jonas Tomkevičius, Klaipėdos Vydūno gimnazijos III gimn. klasės mokinys (mokytojos L. Krutkevičienė, L. Bručkienė), II laipsnio diplomu už labai gerą kalbos darbą – Vasarė Jakovlevaitė, Klaipėdos licėjaus III gimn. klasės mokinė (mokytoja R. Lygnugarienė).

Tiesą pasakius, klaipėdiečiai šiais metais daugiausiai kartų buvo kviečiami ant garbės pakylos atsiimti apdovanojimus.

Taigi Klaipėdoje auga ir skleidžiasi gražus būrys jaunųjų filologų. O kiek jų dar yra – nedalyvavusių, nes neišdrįso, nežinojo; dalyvavusių, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių nepakviestų į kitą etapą; galų gale tokių, kurie galbūt junta, kaip juose bręsta kūrybinis pradas. Juk pavasaris – tik pradžia, tik pažadas megzti vaisius, o prieš akis – visi metai. To ir norėtųsi palinkėti mūsų miestui – motyvuoto, kūrybiško ir atkaklaus jaunimo, kuris garsintų Klaipėdos vardą respublikoje ir už jos ribų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pamokos Klaipėdos universitete kaip iššūkis ir galimybės

Gruodžio 13 d. Klaipėdos Vydūno gimnazijos III klasės mokiniai keliavo mokytis į netradicines erdves. Tai tęstinė tos klasės septintus metus ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdoje suskambo oratorija „Magiškas sanskrito ratas“

Birželio 20 d. vakarą LMTA Klaipėdos fakulteto Šokio katedroje buvo parodytas Klaipėdos Vydūno gimnazijos 10md mokinių baigiamasis darbas – Broniaus ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kukuliškių baterijoje – gimnazistų dailės darbų paroda

Birželio pradžioje ,,Memel Nord” baterijoje Kukuliškiuose vyko Klaipėdos Vydūno gimnazijos dešimtokų dailės baigiamųjų darbų pristatymai. ,,Karas mumyse ir aplink mus” ...
2023-06-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This