Apygardų prokuratūrų metų prokuroru paskelbtas klaipėdietis

Veidai

Jau devintą kartą prokuratūros bendruomenė, puoselėdama tradiciją įvertinti ir padėkoti kolegoms už nuoširdų darbą, organizavo konkursą „Metų prokuroras“. Minint Prokuratūros dieną, apdovanoti trijų nominacijų laimėtojai – „Generalinės prokuratūros metų prokuroras“, „Apygardų prokuratūrų metų prokuroras“ ir „Apylinkių prokuratūrų metų prokuroras“.

Apygardų prokuratūrų metų prokuroru išrinktas Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Donatas Blinstrubis.

Anot prokuratūros pranešimo, prokuroro lyderystė bei tinkamai parinkti darbo metodai lėmė, kad pernai buvo baigtas ikiteisminis tyrimas ir Klaipėdos apygardos teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje dviem fiziniams asmenims ir juridiniam asmeniui kaltinimai pareikšti dėl saugomų Kuršių nerijos teritorijų suniokojimo, piktnaudžiavimo bei aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo. Aplinkos apsaugos departamentas Kuršių nerijos nacionaliniam parkui padarytą žalą įvertino net 5,6 mln. eurų.

Tyrimo duomenimis, 2020 metų gegužės–rugsėjo mėnesiais daugiau nei tūkstantis tonų statybinių atliekų – frezuoto asfalto – buvo atgabentos iš tuo metu rekonstruojamos Taikos gatvės Nidoje ir neteisėtai išpiltos bei išstumdytos valstybės saugomoje teritorijoje. Kraštovaizdžio draustinyje ir prie archeologijos paminklo – senosios Nidos Penkių kalvelių gyvenvietės, atgabenus ir išstumdžius itin didelį kiekį nugrandyto seno asfalto buvo sunaikinta miško paklotė, žolinė danga, želdiniai, padaryta žala Parnidžio ir Alksnynės kraštovaizdžio draustiniams.

Ši byla šiuo metu nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

Iš viso šiais metais Generalinės, apygardų ir apylinkių prokuratūrų vadovai „Metų prokuroro“ konkursui buvo pateikę 27 prokurorų kandidatūras.

3 Comments

  1. viską atsimenantis

    nenoriu prikarksėti, bet kaip rodo statistika, vos ne visi pareigūnai- lauretai, neužilgo atsiduria teisiamųjų suole. Tfu, tfu, tfu nelabasis !!!

    Reply
  2. Išvada

    Geras tai geras prokuroras, bet Palangos dušinių tai ir jis nemato.

    Reply
  3. O kur policija buvo?

    Leido daryti gamtai žala. Jog per 10min tiek žalos nepadarysi. Policijos kompetencijos fiksuoti lavonus ar taip?
    Daugiau kiek suprantu nieko nesugeba. Kokia geda policijai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų - baudos kariškiams ir žurnalistui

Klaipėdos apygardos teismas neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai neteisėtai įgijus, gabenus ir realizavus didelį kiekį šaudmenų pareikšti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis bus teisiamas ir dėl kvaišalų, ir dėl ginklų laikymo

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos asfalto byloje - solidžios sąskaitos

Klaipėdos apygardos teisme pirmadienį paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje dėl Kuršių nerijos aplinkai padarytos žalos rekonstruojant Nidos gatvę. Į teisiamųjų suolą ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This