Hermano Zudermano gimnazijos atnaujinimas – kitais metais

Švietimas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-04-04

Sutartį dėl Hermano Zudermano gimnazijos pastato remonto techninio projekto parengimo ir jo įgyvendinimo priežiūros paslaugų Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė dar pernai balandį, tačiau per sutartą terminą projektas nebaigtas, nors teko netgi padidinti jam numatytą pinigų sumą.

Hermano Zudermano gimnazija. „Facebook” nuotr.

UAB „Synergy Solutions” pirminėje 68,5 tūkstančių eurų vertės sutartyje su savivaldybe įsipareigojo šios gimnazijos pastato remonto techninį projektą parengti per 150 kalendorinių darbo dienų, bet kovą buvo pasirašytas papildomas susitarimas. Jame įrašyta, kad UAB „Synergy Solutions” turi „atlikti papildomus projektavimo darbus ir viešinimą” dar už 6,2 tūkst. eurų.

Papildomus projektavimo darbus ir viešinimą sutarta atlikti iki balandžio 21 d. O savivaldybės sutartis su šiuo rangovu dėl Hermano Zudermano remonto projektavimo galioja iki šių metų lapkričio.

Valdas Švedas, savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas, teigia, kad papildomus projektavimo darbus teko užsakyti dėl inžinerinių komunikacijų įrengimo gimnazijos teritorijoje. Pasak jo, šiemet savivaldybė yra numačiusi lėšų tik projektavimo darbams, tačiau metų pabaigoje galbūt skelbs konkursą ir remonto rangos darbams. 

Pasakyti, kiek kainuos remontas V. Švedas nesiryžo: esą, tai bus matyti pabaigus projektavimo darbus, pamačius remonto darbų sąmatą. O ji, tikėtina, gali būti nuo 0,5 iki 1,5 milijono eurų dydžio.

Norima suremontuoti Hermano Zudermano gimnazijos pastato ir vidų, ir išorę, sutvarkyti vėdinimo sistemą, elektros instaliaciją, šildymo sistemą. Visas pastatas bus apšiltintas.

Šioje gimnazijoje mokosi beveik 900 moksleivių. Ji įsteigta 1992 m. rugsėjo 1 d. kaip Klaipėdos valstybinė vokiečių pradinė mokykla. Mokykla veiklą pradėjo 18-os vidurinės mokyklos patalpose. Tuo metu buvo tik  4 klasės, kuriose iš viso buvo 89 mokiniai. 2008–2009 m. mokykla Lietuvos švietimo ministerijos nutarimu tapo gimnazija.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This