Nauja valdančioji Klaipėdos dauguma – ir su nueinančiu meru (atnaujinta)

Politika

Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai” pranešė, kad penktadienį pagaliau bus pasirašyta būsimos valdančiosios daugumos sutartis ir veiklos programa.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, be jau seniau minėtų „Laisvės ir teisingumo“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, valdančioje daugumoje dar bus ir socdemai su dabartiniu Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku priešaky.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, naujoje miesto Taryboje aštuonis mandatus turės politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”, po septynis „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, po tris Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų partija. Tad naujoji dauguma turės 21 iš 31 mandato.

Konservatoriai jau anksčiau buvo pareiškę, kad dirbs opozicijoje, prieš juos itin priešiškai buvo nusiteikęs „Laisvės ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

„Viską pamatysit rytoj. Kantrybės”, – paklaustas, ar parašus dės ir socdemai, sakė išrinktasis meras Arvydas Vaitkus.

Tuo metu V. Grubliauskas juokaudamas irgi siūlė ateiti penktadienį ir pamatyti, ar jis ten bus.

„Tikrai negaliu paneigti, o pasitvirtinti bus galima rytoj. Ateikite ir pamatysite”, – sakė paskutines dienas mero pareigas einantis patyręs politikas.

Tuo metu Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Edmundas Kvederis, paklaustas, ar bus ryt tarp pasirašančiųjų tokį susitarimą, teigė, jog „didesnė tikimybė”, kad ten liberalų nebus.

„Kol kas labiau ne, negu taip”, – analogiškai į tokį klausimą atsakė ir buvęs liberalų kandidatas į merus, sąrašo lyderis Saulius Budinas.

ATNAUJINTA. Penktadienį rytą paskelbtoje V. Grubliauskio darbotvarkėje rašoma, kad jis dalyvaus naujai išrinktos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos sutarties pasirašyme.

27 Comments

  1. naivus klaipėdietis

    Tomas Venclova: Yra geras posakis: „Kas jaunystėje nebuvo kairysis, neturi širdies. Kas visą gyvenimą kairiuoju liko – neturi smegenų“. Posakis tikrai geras, tik gal morališkai pasenęs. O gal „nueinančio” mero elgesys signalizuoja apie kokį nors sveikatos sutrikimą?

    Reply
  2. ezys

    Na va, dabar kai tik kas negero ivyks (o ivyks butinai ir ne karta) komentatoriai vel rasys, kad „dudorius” kaltas 😀

    Reply
  3. vigis

    Tomas Venclova: Yra geras posakis: „Kas jaunystėje nebuvo kairysis, neturi širdies. Kas visą gyvenimą kairiuoju liko – neturi smegenų“. Posakis gal ir geras, bet gal beviltiškai pasenęs? O gal „nueinančio” mero atvejis signalizuoja kokį nors sveikatos sutrikimą ?

    Reply
    • ezys

      Prie ko cia Venclova? 🙂 posakis is XIXa. ir koncervatyvizmas ir liberalizmas jame turi visai kita prasme, nei jus manote… juo labiau kad savivaldoje ideologija praktiskai niekaip nepasireiskia, gatviu duobes vis tiek reikia lopyti ir siuksles isvezti 😀

    • vigis

      Ežiui. Turiu pripažinti Jūs teisus. Mane suklaidino Tomas Venclova. Prisiminiau, tie terminai iš Diuma romanų. Dabar jie tikrai neturi jokios prasmės. Kū. Kin- dza-dza.

    • vigis

      Po ketverių metų dėl Klaipėdos mero kėdės turėtų varžytis komitetas „Už skaniai kvepiančią Klaipėdą”, Klaipėdos duobtaisių sąjunga „PLENTVOLIS” ir komitetas „Už klaipėdiečių teisę į orią amžino poilsio vietą”. Būtų paprasčiau rinkėjams ir jokios ideologijos.

  4. Raimundas

    Grubliauskas negali būti jokiose savivaldybės valdymo pareigose. Nuosekliai per 12 savo meravimo metų šis žmogus žlugdė ne tik vizualinį miesto vaizdą, bet ir kt. Gyventojų skaičius sumažėjo net 50 tūkst… Gerbiamieji, būkit geri ,išlipkit iš automobilių ir pasivaikščiokit senamiestyje, nors pvz. nuo Turgaus gt. iki senamiesčio turgaus. Baisu, o gal juokinga ,kai pamatysit šiame plotelyje gal apie 10 namų vaiduoklių, apgriuvusių-griūvančių, su trupančiomis sienomis ir pn. Ir tai yra šalia Parodų rūmų, Muziejaus, Piliavietės ir net Vilniaus Dailės instituto Klaipėdos fakulteto… Buvusi vidurinė mokykla (atrodo 4-oji…) …griūna. Nors durys aplūžusios, bet ant durų skelbimas apie kultūros renginius…. … Daržų gt. buvęs banko didelis pastatas- tuščias, apleistas, šalia visiškai griūvantys 2 namai…. Ir t.t. Tas vaizdas ne tik senamiestyje….. O jei dar nueiti prie Janonio gt ? Būkit atsargūs – buvęs Baltijos viešbučio sienos griūna..Prieš jį kitas toks pat pastatas ( Manto g.37)… Ką daryti? Pažadai buvo. Jie nevykdyti metų metais ir ne tik mero.. Melagiai, reiškia tai nusikalstama… Klaipėda. mūsų Klaipėdėlę, kas tau padės atsigauti, pasveikti??..

    Reply
    • ezys

      Valdziai del 4 vidurines reikia prikisineti, ne kad pastatas griuva (nors cia jusu subjektyvi nuomone), o tai kad jis vis dar nenugriautas. Kiti jusu mineti pastatai privatus, Darzu g. beja visas plotas su projektu parduodamas, galite pirkti ir sutvarkyti 😉 Kas nuo miesto priklauso – viesoji infrastruktura, tai butent Darzu g. baigiama tvarkyti, bet aisku butent sito dalyko nepastebejote 😉

    • eziui

      Tai Kaune tie privatūs pastatai tvarkomi, ir mastai pačiam sunkiai suvokiami turbūt, ir visa tai iš savivaldybės pinigų arba dalinai. Yra programos, tik Klaipėdoje tai grubliauskams nežinoma ir nenorima žinoti turbūt. Pažiūrėkite į pagrindinę senamiesty Žvejų gatvę- tokio graudaus vaizdo jokiame Lietuvos miesto ar miestelio centre neaptiksite. Kvailų rudnosių Klaipėdoj kaip niekur gausu.

  5. nusivyliau

    ne tam balsavau už Vaitkų,kad į vieną dūdą pūstų su Grubliausku

    Reply
    • Anonimas

      Kvailas buvot ir balsavot. Nieko čia nereik kaltinti. Viskas su Vaitkum ir taip aišku buvo. Užteko pasižiūrėti su kuo ėjo į rinkimus. Apie jokią moralę čia net neverta kalbėti.

  6. sėkmės

    Čia kaip dabar mokyklose-direktorius atsisėda vietoj pavaduotojo,opavaduotojas tampa direktoriumi…gal ir gerai,draugystė,parama,pagalba,patirtis perduodama…

    Reply
  7. Anonimas

    Vis labiau linkstu manyti, kad tas pats asmuo valdžioje , kaip ir bet kokiose vadovaujančiose pareigybėse, negali būti daugiau 2 kadencijų.

    Reply
  8. Žinau

    Oj dar ne tokių cirkų bus, pamatysite!

    Reply
  9. Antanas

    Kaip gyvensime, jau dabar verkiu, kad tokioje gražioje kompanijoje nebus konservatorių…

    Reply
  10. viltis

    Buvo nuojauta, kad taip ir bus. Grubliauskui reikia toliau puoselėti šeimos džiazo verslą, Cesiuliui taip pat reikia posto. Tik partijų, judėjimų nekaitaliojančiam, o dorai dirbančiam Romaldui Sakalauskui, asmeninės naudos nereikia. Balsavau už Vaitkų, turiu vilties, kad jis nedrįs sulipti su dūdoriumi kaip du broliukai. Tai būtų didžiausias nusivylimas!

    Reply
    • Ačiū

      Kaip tiksliai išreiškėte mano mintis!

  11. Ištikimeji

    Ateis laikas , net nepajusite , kaip Grubliauskas sukiršins jus su Žemaitaičiu, ir liksit vieni su Girskiene sėdėt opozicijoj…

    Reply
    • Ištikimasis

      pletkininkas ?

  12. ramunė

    Nustebino Vaitkus su tokia koalicija . Susidėjęs su Grubliausku, net nepajaus kaip intrigų meistro bus apie pirštą apsuktas , o kieno tai darbas, kaltų neras . Ne bent, neturi kas juosteles karpytų, nes pastarasis kito darbo dirbti nesugeba .

    Reply
    • Nenustebino

      Vaitkus net ir nesiruošia dirbti,ti vadovaus nuo galines limuzino sedynes.Kaip ir anksčiau tures dirbti Grubliausko brigada.

  13. Neabejotinai

    Drąsiai dabar su Grubliausku koaliciją įvardinti galime- Pašlemėkų koalicija.

    Reply
    • Jau tik nereikia :)

      3 kadencijas rinkote ,:) konservatoriai palaikė prieš buvusius rinkimus kandidatą į merus Grubliauską . prieš Vaitkų 🙂 Ir net konservatoriai koalicijoje su Grubliausku buvo tarybos daugumoje , o dabar kas ne taip ? 🙂 Nemokate pralaimėti liberiai ?

    • tam nereikia

      Nusišvilpt man ant tavo liberių ar kitų pseudopolitikų- miestui šeimininko reikia, o ne politikais save besivadinančių, bet taip ir neišmanančių atstovaujamos politinės ideologijos. Jiems seniai tos partijos- galimybė arčiau ėdžių prieit. ŠEIMININKO, o ne „politiko” miestui mirtinai reikia, o tą nevykėlį grubliauską ginti kuo toliau nuo miesto reikalų. Dūduoja apgailėtinai, liežuviu bando dar bent kokią ateitį sau užsitikrint.

    • Jau tik nereikia :)

      O kuris tas ŠEIMININKAS galėtų būti ? ? Vaitkus dar nemeravo , Grubliauskas jau nemeraus . Tegul išrinktieji pradeda dirbti , o pašlemėkai liko mažumoje . ?

    • Rinkeja.

      Aciu Dievui,kad ten nebus ir Liekio……….

    • Nuomonė

      Tokia bendra bėda, kad visur norime matyti savus. Pašlemėkui atrodo , kad visi pašlemėkai… Visai linksma kompanija, gerai, kad be konservatorių…na ir todėl, kad kartu su jaunaisiais konservatoriais.Taigi jauni ir ,duok Dieve, jiems sėkmės, man tai patinka.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Ugnius Radvila - nebe opozicijos lyderis*

Mes „visi valdantieji norim”, – tokia fraze ketvirtadienį prieš Klaipėdos miesto tarybos posėdį savo pasisakymą iš tribūnos užviršavo opozicijos lyderis ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This