Jaunųjų fotografų darbų paroda „Vienąsyk“

Kultūra

Balandžio 26 d., trečiadienį, 17.30 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, Nišinėje galerijoje, atidaroma debiutuojančių fotografų Arvido Jasmanio, Ievos Virganavičiūtės, Manto Venckaus ir Nikitos Malininos bendra paroda „Vienąsyk“.

Mantas Venckus iš ciklo „Laiko fragmentai”

Parodos autoriai – fotografų ir fotografijos mokytojų Gedimino Juškos ir Jorano Bružinsko auklėtiniai. Visi jie bendrakursiai, fotografijos mokosi Klaipėdos technologijų mokymo centre.

„Vienąsyk“ – jungtinė keturių autorių fotografijų paroda, simbolizuojanti laiko ir istorijos tėkmę, nuolat besikeičiančią ir nepasikartojančią. Autorių darbai iš esmės skirtingi, tačiau visus juos sieja net pirštų galiukais neapčiuopiamas laikas.

I. Virganavičiūtė (fotografijų ciklas „Sekundė“) nuo ankstyvos vaikystės jaukinasi fotografiją, jos istoriją ir akimirkos užfiksavimą. Gimusi, augusi ir baigusi studijas Vilniuje, pakėlė sparnus į pajūrį, kur vėjas tikrai plaukus suvėlė. O suvėlė taip, kad teko daug ką patirti, išmokti, grįžti atgal į gimtąjį Vilnių ir galvoti, o kas toliau? Ir tada prasidėjo gyvenimas, pagal kurio dėsnius įvykiai klostėsi taip, kaip ir turėjo. Tad neilgai trukus, gavusi visiškai neplanuotą ir netikėtą impulsą, užpildė paraišką mokytis fotografijos. Ievos darbai atskleidžia žmogaus trapumą, gėrio šviesą, gyvenimo tėkmę, kuri yra neapsakomai greita.

M. Venckus (fotografijų ciklas „Laiko fragmentai“) gimė, augo ir dabar gyvena Kretingoje. Susidomėjimas fotografija atsirado mokytojos dėka dar šeštoje klasėje. Pakeitęs mokyklą, fotografiją paliko praeityje, tačiau 2020 m. vėl paėmęs fotoaparatą į rankas jo jau nepaleido. Baigęs mokyklą įstojo į Klaipėdos technologijų mokymo centrą ir toliau stiprina žinias ir meilę fotografijai.

A. Jasmanis (fotografijų ciklas „Mimai“) – klaipėdietis, mimas, fotografijos entuziastas, mėgstantis kurti ir fiksuoti fotografines istorijas. Meilė fotografijai gimė 2010 metais, kai dėmesį patraukė ir sužavėjo analoginės fotografijos estetika. Įkvėpėjai – Henri Cartier-Bresson, Helmut Newton, Elliott Erwitt, Rodney Smith, Peter Lindbergh.

N. Malinina (fotografijų ciklas „Išnykusios ribos“) fotografiją pradėjo lukštenti visai neseniai. Autorė dar prieš keletą metų studijavo džiazo vokalą ir nė negalvojo, jog širdis netrukus pasirinks fotografijos meną. Netikėtai atradusi Neringos grožį, panoro juo pasidalyti ne tik pasakojimuose, bet ir nuotraukose. Pradėjusi mokytis fotografijos suprato, kad klasikinės grožio supratimo taisyklės čia negalioja ir kiekvienas gali pasidalyti savu pasaulio suvokimu.

Autorių sukurti ciklai gana skirtingi, nes ir pačių jaunųjų kūrėjų nueitas kelias iki šios parodos skiriasi. Tačiau juos sieja ta pati mintis – sustabdyti ir parodyti laiko judėjimo momentą, užfiksuotą per objektyvą. 

Nišinės galerijos darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais 10–19 val., šeštadieniais 10–17 val. Sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis nedirba.

Paroda veiks iki birželio 3 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Pirmoji moksleivės fotografijų paroda

Kovo 27 d., trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Angelos Danielos Skaizgirytės paroda „Laiškas ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Veidai

Atlikėjui iš Aukštaitijos Klaipėdos kraštas dvelkia romantika

Pernai gimusi idėja ir svajonė šiemet bardui Kazimierui Jakučiui virs realybe: penktasis „sūnus“ – įmonė „Lonas“ – atlikėjo tėviškėje pasodins ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This