Naujųjų vicemerių skyrimas – su techniniais trukdžiais

Politika, Svarbu

Ketvirtadienį iš ryto prisiekusi naujoji Klaipėdos miesto taryba su meru Arvydu Vaitkumi priešaky po pietų toliau tęsė darbą.

Trys Tarybos nariai – Arvydas Cesiulis, Aidas Kaveckis ir Sergej Mažūga – po pietų turėjo kartoti priesaiką, mat pirmą kartą prisiekė, nepadėję rankos ant Konstitucijos, kaip numatyta įstatyme.

Prieštaraujančių V. Raugelės kandidatūrai nebuvo, visi balsavo už. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaip ir buvo žadėta, meras į vicemerių pareigas pasiūlė jo bendražygės Vaidos Raugelės bei valdančiosios koalicijos partnerės – „Laisvės ir teisingumo“ atstovės Linos Šukytės-Korsakės kandidatūras.

Prisistatydama politikams 44 metų V. Raugelė teigė siūlomą pareigybę priimanti kaip vadybinę poziciją, savo stipriosiomis pusėmis įvardijusi 10 metų politinę patirtį bei patirtį dirbant vadovaujantį darbą verslo srityje. Ji prisipažino esanti nepakanti tinginiams ir melagiams, pažadėjusi panašiems pavaldiniams būti griežta.

52 metų L. Šukytė-Korsakė teigė politikoje esanti daugiau kaip 12 metų, tačiau Tarybos nare, skirtingai V. Raugelė, tapusi pirmą kartą.

Atsakydama į konservatoriaus Ugniaus Radvilos klausimą, kam ji pagal kuruojamas sritis žada skirti didžiausią dėmesį, kandidatė gana nerišliai teigė, jog tai bus aplinkosauga. Nelabai kandidatei į vicemeres sekėsi atsakyti ir į kelis politikų klausimus, ką ji keistų savo kuruojamoje sporto srityje.

„Niekas negimė mokėdamas, aš prižadu dirbti, daug dirbti”, – sakė ji.

Pirmajame posėdyje nepasieita be trukdžių – kurį laiką neveikė nei registracijos, nei balsavimo e. sistema.

Po neilgos pertraukos ją perkrovus, abiems vicemerių kandidatūroms buvo pritarta.

Prieštaraujančių V. Raugelės kandidatūrai nebuvo, visi balsavo už.

Tuo metu dar prieš balsavimą liberalai pareiškė, jog L. Šukytės-Korsakės kandidatūros nepalaikys: už balsavo 19 Tarybos narių, 9 susilaikė ir vienas buvo prieš.

L. Šukytės-Korsakės kandidatūrai pritarė 19 Tarybos narių, 9 susilaikė ir vienas buvo prieš. Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Raugelei tapus vicemere, jos mandatas atiteks praeity žinomam politikui, buvusiam „Klaipėdos vandens” vadovui Leonui Makūnui, o vietoj L. Šukytės-Korsakės Taryboje turėtų atsidurti politikos naujokas, 28 metų Aleksej Diukin.

Jie abu turės prisiekti kitame Tarybos posėdyje kartu su pirmajame nedalyvavusiu socdemu Romualdu Sakalausku bei „Laisvės ir teisingumo” nariu Henriku Galinausku.

Tuo metu trečio vicemero kandidatūros dar ieškoma, kai kuriuos pretendentus, anot A. Vaitkaus, atbaidė alga, kuri prilygsta „geram vadybininkui”.

Posėdyje taip pat paskelbta apie „Ištikimi Klaipėdai”, „Laisvė ir teisingumas”, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijų įkūrimą. Pastarųjų dviejų frakcijų atstovai pažadėjo būti konstruktyvia opozicija. Tuo metu socdemai Vytautas Grubliauskas ir Arvydas Cesiulis sudarė grupę ir pasiprašė būti priimti į valdančiąją koaliciją.

Taip pat popietiniame posėdyje vienbalsiai patvirtinti ir miesto Tarybos komitetų pirmininkai bei jų sudėtys. Finansų ir ekonomikos komitetui po vienos kadencijos pertraukos vėl vadovaus „ištikimųjų” atstovas Rimantas Taraškevičius, Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininku išrinktas valstietis Raimondas Tamošauskas, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto – „Laisvės ir teisingumo” atstovas Kęstutis Bartininkas, Sveikatos ir socialinių reikalų komitetui pirmininkus „ištikimoji” Jolanta Skrabulienė, o Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pirmininku tapo eksmeras V. Grubliauskas.

PIRMINĖ KOMITETŲ SUDĖTIS

Finansų ir ekonomikos komitetas:

Rimantas Taraškevičius – pirmininkas

Audrius Statkevičius – pavaduotojas

Saulius Budinas

Andrius Dobranskis

Vidas Karolis

Aidas Kaveckis

Algimantas Šniepis

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas:

Raimondas Tamašauskas – pirmininkas

Arvydas Cesiulis – pavaduotojas

Sergej Mažūga

Aušra Pacevičiūtė

Andrius Petraitis

Vaida Raugelė

Arūnas Tuma

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas:

Kęstutis Bartininkas – pirmininkas

Arūnas Tuma – pavaduotojas

Vidmantas Dambrauskas

Saulius Liekis

Ugnius Radvila

Lina Šukytė-Korsakė

Monika Žvinklytė

Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas:

Jolanta Skrabulienė – pirmininkė

Jurandas Altuchovas – pavaduotojas

Saulius Liekis

Vaida Raugelė

Artūras Razbadauskas

Kultūros, švietimo ir sporto komitetas:

Vytautas Grubliauskas – pirmininkas

Tomas Juočys – pavaduotojas

Romaldas Idzelevičius

Edmundas Kvederis

Aušra Pacevičiūtė

Laura Šaltytė-Vaisiauskė

Steponas Venckus

INFORMACIJA

Pagal naująjį Vietos savivaldos įstatymą meras nebėra miesto tarybos narys, jis atstovauja vykdomajai valdžiai, turi viešojo administravimo įgaliojimus, yra atsakingas už įstatymų, Vyriausybės nutarimų ir savivaldybės tarybos sprendimų tiesioginį įgyvendinimą. Meras nebalsuos tarybos posėdžiuose, tačiau šauks tarybos posėdžius ir jiems pirmininkaus, sudarys posėdžių darbotvarkes, teiks sprendimų projektus. Meras sudarys ir teiks tarybai savivaldybės biudžeto projektą, jį vykdys, administruos savivaldybės turtą ir piniginius išteklius, organizuos savivaldybės strateginio planavimo procesą, teiks tarybai tvirtinti savivaldybės bendrąjį planą ar savivaldybės dalių bendruosius planus, tvirtins detaliuosius planus ir vietovės lygmens specialiojo teritorijų planavimo dokumentus.

Meras kasmet iki birželio 15 d. privalės tarybai raštu atsiskaityti, kaip įgyvendinami įstatymai, Vyriausybės nutarimai, tarybos sprendimai, vykdomas savivaldybės biudžetas ir naudojami kiti piniginiai ištekliai.

Meras vienasmeniškai skirs savivaldybės administracijos direktorių. Administracijos direktorius bus mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo pagrindu paskirtas savivaldybės administracijos vadovas, bet nebus vykdomoji institucija.

Merui taip pat suteikiama veto teisė – jis per 5 darbo dienas galės motyvuotai grąžinti tarybos priimtus sprendimus pakartotinai svarstyti. Atmesti šį mero veto reikės ne mažiau kaip pusės visų tarybos narių balsų. Mero įgaliojimai galės būti sustabdomi tik teismo nutartimi, taryba negalės mero nušalinti nuo pareigų. Jei dėl atostogų, laikinojo nedarbingumo ar kitų pateisinamų priežasčių meras laikinai negalės eiti pareigų, jį pavaduos paties mero paskirtas vicemeras.

Mero teikiamoms vicemerų kandidatūroms turi pritarti miesto taryba, kaip ir buvo padaryta pirmame šios dienos posėdyje.

22 Comments

  1. Baisu ir skaityti ir žiūrėti nuotraukas

    Įleido vilką į avių bandą – finansų ir ekonomikos komitetui pirmininkui jau seniai užtektų lobių kokiems trims gyvenimams į priekį, bet to maža. Vis vien keistoki mes klaipėdiečiai – arba durni, arba akli.

    Reply
    • O jūs patryyyyjotai vėl pletkinate ?

      Gal gerai , kad lobių turi trims gyvenimams į priekį ? Galės ramiai dirbti Klaipėdai ir klaipėdiečiams .

    • Kas tūri trims gyvenimams

      Tas norės turėti 133 gyvenimams

    • Pletkininkei

      Jo jo ramiai „dirbs” ,ypač tau.

    • Po kuri užsivardino , pletkininkė

      ,,dirbs/
      Jo prisidirbo nemoka.a šiukšlių išvežimas prichvatizavo . Dabar Kratc akcininkas . Teisėjui nemokamus sklypus prie jūros. Tai bylos gali kelti už 20€. Vykdo. Taip dirbs ir toliau.
      O pletkininkė tai pats Tarakevičius rašo,?

  2. A

    Sėkmės visiems, tikiuosi bus produktyvus pozicijos ir opozicijos darbas, kuris bus nukreiptas miesto gerovei.

    Reply
  3. Rasa.

    Labai gera nsuja valdzia.nepslygint su buvusia.Sekmes darbe!!!!!!!

    Reply
    • Raselei

      Kuo gera? Kad viena iš vicemerių nei į vieną klausimą nesugeba atsakyti?

  4. taigi

    Išjunkit šildymą..langai visų atidari..juokaisi visa Lietuva

    Reply
    • Nustokite reguliuoti

      yra higienos normos ! Užknisote . Juokitės iš savęs , iš savo nežinojimo . Vienam šilta , kitam šalta . Pradėkite nuo savęs , eikite ir susirinkite namo gyventojų parašus , ir išsijungti šildymą galėjote nuo vakar .

  5. Leiskim dirbti

    Blogesnių už buvusi Grubliauską- nematau. O džiazas vėl klestės, tik gal Vytautas Grubliauskas nusišalins, kai bus skiriami pinigai iš biudžeto privačiam šeimos džiazo verslui. Lona Šukytė- Korsakė- puikus , išsilavinęs žmogus. sąžininga svarbiausia.

    Reply
  6. Apgailėtina pradžia

    Šildymą išjungkite , nužmogėjote visai

    Reply
    • Eik šikt

      Higienos normų dar niekas neatšaukė! Kam per karšta, atsidarykit langą, o man per šalta ir man jokių atjunginėjimų nereikia.

  7. Na va

    tiek daug lakstyta, važinėta, atseit domėtasi ir galop kandidato žadėta, siūlyti pokyčiai ir rojaus sodai ateičiai išsirinkus „ištikimus” , bet A.Vaitkaus pasirinkti vicemerai, komitetų pirmininkai labai liūdni, švelniai tariant. Kas tas idėjas, pokyčius generuos? Ir vyšnia ant torto Korsakės prisistatymo pasakymas-nėra viską žinančio, aš daug dirbsiu…bus, senų senovėje visų žadėtos, taršos matavimo stotelės.

    Reply
    • Vyšnia ant torto

      Taraškevičius, tai kiek už rinkiminė kompanija sumokėjai Vaitkui?
      Ir gavai finansu komiteto pirmininkaaaaaaa.
      Kiek akciju Kratc?tūri UAB Nuaras? ir kt ?
      Taraškiavičius kuris dalino žemė Giruliosę teisėjams, Dambrauskui ir kt…?

  8. neringa

    Gėda balsavusiems už Korsakę ir gėda pasiūliusiems. “Vadybininkė” Raugelė irgi pasižymėjo kaip blogiausia “Mano būsto” vadovė, tinginystė ir chaltūra jos valdymo laikais pasiekė absoliutų pyką.
    Žodžiu kol kas nauja valdžia tik nuvilia.

    Reply
  9. Gal Tarakevičius stogas??????ar Kubininė???

    Ar klaipėdiečiai patenkinti, kad jų sumokėti mokesčiai skiriami žiauriam elgesiui su gyvūnais skatinti? Kažkodėl dar vis neatleidžiama iš pareigų nekompetentinga, neprofesionali, liūdnai pagarsėjusi gyvūnų nekentėja, jau gavusi įspėjimą iš savivaldybės administracijos, Miesto tvarkymo skyriaus vyr. specialistė Laima Jūrevičienė

    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/m/id/aktualu/nuomones/jurate-kajokaite-kaip-klaipedos-savivaldybe-skatina-nusikaltimus-pries-gyvunus-18-1272452?copied&copied

    Reply
  10. Lina

    Korsakė, tai kažkoks nesusipratimas. Kaip toks nekompetetingas žmogus gali būti vicemeru?

    Reply
    • neringa

      ten visa partija nekompetetinga….. Gėda balsavusiems už ir gėda pasiūliusiems. „Vadybininkė” Raugelė irgi pasižymėjo kaip blogiausia „Mano būsto” vadovė, tinginystė ir chaltūra jos valdymo laikais pasiekė absoliutų pyką.
      Žodžiu kol kas nauja valdžia tik nuvilia.

    • Dalia

      Viską pamatysite ką gali ir ko negali. Išgirdus vieną pasisakymą nereikėtų žmogaus vertinti. Gražiai „suokiantis” dažniausiai labiausiai nuvilia.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This