Naujasis Kretingos šilumos tinklų komercijos vadovas: lėmė kompetencija?

Regionas, Svarbu

Kretingos rajono savivaldybės valdomos UAB „Kretingos šilumos tinklai” komercijos vadovu praėjusią savaitę pradėjo dirbti buvęs Neringos ir Klaipėdos savivaldybių bendrovių „Neringos vanduo” ir „Gatvių apšvietimas” direktorius Dangeras Aleksandrovas.

UAB „Kretingos šilumos tinklai” direktorius Dainius Budrys tikina, kad šį pasirinkimą nulėmė ne sena jo pažintis su D. Aleksandrovu, bet pastarojo kompetencija. O vis dar nesibaigiančią „Neringos vandens” istoriją jis laiko politinės veiklos pasekme. Pats D. Aleksandrovas irgi tikina, kad konkursą laimėjo sąžiningai.

Tuo metu pagal naują Vietos savivaldos įstatymo versiją savivaldybių įmonių akcijų valdytoju tapęs Kretingos rajono meras tokį jam siurprizu tapusį pasirinkimą vadina blogu ir teigia jau inicijavęs valdybos posėdį, kuriame turėtų būti aptartas ir šis klausimas.

Dainius Budrys tapo Dangero Aleksandrovo vadovu. „Facebook” ir Martyno Vainoriaus nuotr.
Pretendavo dešimt

„Atvira Klaipėda” pirmadienio rytą sulaukė vieno skaitytojo žinios, kad esą nuo praėjusios savaitės „Kretingos šilumos tinkluose”, kuriems vadovauja D. Budrys, pradėjo dirbti jo bičiuliu neva esantis D. Aleksandrovas.

Pati „Atvira Klaipėda” buvo rašiusi, kad D. Aleksandrovui vadovaujant „Gatvių apšvietimui” D. Budriui priklausiusi MB „Dūminė laboratorija” buvo laimėjusi 6 mažos vertės šios įmonės pirkimus, vykdytus neskelbiamos apklausos būdu.

Pernai lapkritį šalių susitarimu bendrovės Neringos vanduo” direktoriaus pareigas palikęs D. Aleksandrovas „Atvira Klaipėdai” patvirtino, kad „Kretingos šilumos tinklų” komercijos vadovu padėjo dirbti nuo praėjusio antradienio, po to, kai laimėjo paskelbtą konkursą ir įmonė sulaukė specialiųjų tarnybų pažymos apie jo tinkamumą eiti tokias pareigas.

Pašnekovo teigimu, jis dokumentus konkursui buvo pateikęs dar kovo pradžioje, atrankos kompanijai įvertinus jo kandidatūrą dalyvavo pokalbyje su D. Budriu.

D. Aleksandrovas tikino, kad nors su D. Budriu susipažino dar studijų metais, tačiau pastaruoju metu jokių bičiuliškų ryšių esą nepalaiko.

Pasak jo, visos D. Budrio MB „Dūminė laboratorija” teiktos paslaugos „Gatvių apšvietimui” buvo susijusios su vieno kabineto remontu ir specialiai buvo perkamos atskiromis apklausomis, kad būtų didesnė konkurencija.

Pats D. Budrys taip pat sakė, kad pažintis su D. Aleksandrovu jį sieja nuo studijų laikų, tačiau „nuoširdžiai gali patikinti”, kad konkurse sėkmė jį aplankė tik dėl kompetencijos.

„Iš viso konkurse dalyvavo per 10 pretendentų. Iš jų atrankos komisija geriausiai įvertino penkis, su kuriais ir vyko pokalbiai. Jų metu pagal tą pačią atrankos komisijos pateiktą matricą buvo uždavinėjami vienodi klausimai. Tai patvirtina garso įrašai. Buvo dar vienas labai stiprus kandidatas, tačiau jo finansiniai lūkesčiai buvo dvigubai didesni nei mes galime leisti”, – sakė D. Budrys.

Jis tikino, kad su D. Aleksandrovu aptarė ir Neringos istorijos klausimą. Žinia, „Neringos vanduo” yra pateikusi ieškinį teismui ir prašo priteisti iš D. Aleksandrovo pinigų už neva negrąžintą įmonės turtą. O pagal gautą Neringos savivaldybės administracijos pareiškimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės turto pasisavinimo bei piktnaudžiavimo siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos. Tačiau balandžio pradžioje jokie įtarimai niekam dar nebuvo pareikšti.

„Kalbėjome, ar tai neturės reputacinių paskemių. Dangeras paaiškino, kad tai yra politinio gyvenimo pasekmė. Taikome aukštus skaidrumo standartus, nenorime jokio politizavimo, jis patvirtino, kad daugiau jokioje politikoje dalyvauti nebeketina”, – teigė D. Budrys, akcentavęs, kad dėl D. Aleksandrovo tinkamumo eiti tokias pareigas buvo gauta teigiama STT pažyma.

Meras kels klausimą

Pagal naująją Vietos savivaldos įstatymo redakciją mero funkcijoms dabar yra priskirtas juridinio asmens dalyvio turtinių ir neturtinių teisių įgyvendinimas, juridinių asmenų valdymas – t. y. savivaldos įmonių akcijų valdytoju dabar yra nebe Savivaldybės administracijos direktorius, o meras.

Kretingos rajono savivaldybei priklauso 75,8 % „Kretingos šilumos tinklų” akcijų, 24,1 % valdo AB „Klaipėdos energija”, o likusias – smulkieji akcininkai.

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius sakė apie D. Aleksandrovo paskyrimą sužinojęs tik pirmadienį iš „Atviros Klaipėdos”.

„Toks įmonės vadovo sprendimas labai liūdina. Labai blogai. Eilinį kartą krenta šešėlis ant savivaldos, kad galimai kažkas neskaidriai padaryta. Suprantu, kad yra reikiamos pažymos, kad kol teismo sprendimo nėra, tol žmogus nėra kaltas, tačiau ar tikrai reikėjo taip skubėti, kol nėra galutinių išvadų?” – komentavo A. Kalnius.

Jis tikino, kad jau artimiausiu metu šauks įmonės valdybos posėdį ir vienas iš jo klausimų bus būtent šis paskyrimas.

„Kretingos šilumos tinklų” valdybą sudaro trys nepriklausomi nariai Vaidotas Balynas (išrinktas pirmininku), Titas Sereika ir Justas Gurejevas bei „Klaipėdos energijos” deleguotas jos finansų direktorius Kęstutis Jonkus ir Kretingos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjas Darius Martinkus.

Beje, D. Budrį su V. Balynu sieja buvęs bendras darbas „Lietuvos geležinkeliuose”.

8 Comments

  1. Artūras

    Kretingos kunigaikštystės tranai juda. Kaip sakė Leninas – kiekviena melžeja gali valdyti šalį. Pritaikome Kretingai ir žinosime finalą.

    Reply
  2. Lidija

    Tikrai kompetetingas, Neringoje pasižymėjo išskirtine kompetencija, ar Kretingiškiai neskaito naujienų apie jo kompetenciją, net labai juokinga. Matomai tikslai sutampa.

    Reply
  3. Emigrantas

    Prasidėjo, kažkas baisaus Kretingoje! Kas ten darosi tuose šilumos tinkluose, kainos didžiausios, dirba draugai ir draugų draugai!

    Reply
  4. Cha

    Mane domina, kokia ten komercija, kad jai direktoriaus reik, ar bobutėms šilumą reik pardavot?

    Reply
  5. Sopran

    Apgailetini

    Reply
  6. T

    Kvailas sprendimas, draugelius darbinti. Galvojo,kad niekas nesužinos. Apgailėtini abu.

    Reply
  7. rms

    Ta proga, galėjo pranešti, kad vartotojams vanduo brangs 🙂

    Reply
  8. neringa

    Dainiau Dainiau…. kam dar ir savo reputaciją gadinti reikėjo?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This