Kokie politikai nusipirko „Atvirą Klaipėdą”?

Nuomonės, Svarbu

Kovo mėnesį, apie kurį šįkart pateikiu tradicinę „Atviros Klaipėdos” ataskaitą, baigėsi visos rinkiminės aistros. Tačiau politiniais purslais ir aktyviai toliau drabstomasi internetinėje erdvėje.

Natūralu, nes kai kurie rinkėjai niekaip nesugeba susitaikyti su tuo, kad jų favoritas atsidūrė užribyje, o kiti mano, kad laimėtojo laurus užsidėjęs jo balsą gavęs politikas yra praktiškai šventasis, nenusipelnantis nė mažiausio aštresnio žodžio. Tuo metu patys politikai yra atskira kategorija – mano asmeninė patirtis rodo, kad dauguma jų bet kokią kritiką priima kaip konkurentų inicijuotą (nupirktą) susidorojimą, pamiršdami, jog liaudies išmintis byloja apie tai, kad kuo pats kvepi, tuo kitą tepi.

Tad visiškai natūraliu reiškiniu laikau ir tai, kad nuo pat „Atviros Klaipėdos” susikūrimo anoniminiai komentatoriai klijavo mums tai vieną, tai kitą politinę etiketę.

Iš pradžių buvome vadinami liberalų produktu, nes man „Atvirą Klaipėdą” padėjo įkurti (pasirūpino IT reikalais, kurių visiškai nesuprantu) dabartinio aplinkos ministro Simono Gentvilo bičiulis Algirdas Sabaliauskas.

Kai per 2019-ųjų rinkimų kampaniją pirmame puslapyje, virš logotipo, reklamą užsisakė tuometinio mero Vytauto Grubliausko įkurtas rinkimų komitetas, komentatoriai jau nusprendė, kad atsidūrėme ano kišenėje. Juolab kad tuo metu skelbėme ir aštrius politikoje nusprendusio nebedalyvauti tuometinio vicemero Artūro Šulco nuomonių tekstus apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų sąrašą.

Kai vėliau parašėme apie galimą įtartiną sandorį dėl Senojo turgaus, buvome apskelbti konservatorių priešais.

A. Šulcui sugrįžus į žurnalistiką ir ėmus rašyti „Atvirai Klaipėdai”, patapome ašaka gerklėje liberalams, burnojo ir šaltibarščių spalvą vietoje žalumos pamėgusios Ligitos Girskienės rėmėjai, galiausiai ėmė raudoti ir vietiniai socdemai, sugebėję atrasti iki tol užkietėjusio liberalo V. Grubliausko sieloje giliai ir ilgai tūnojusią simpatiją eiliniam darbo žmogui.

Na, o bene naujausia mūsų etiketė – „konservatorių vergai”. Taip pat vėl patapome liberalų sienlaikraščiu. Kitaip tariant, esam naujosios valdančios koalicijos priešai.

Taigi, metas atskleisti kortas ir deklaruoti, kokie gi politikai iš tiesų nusipirko „Atvirą Klaipėdą”.

Kovo mėnesį gavome 1830 eurų vertės užsakymų paskleisti pačių kandidatų parengtą politinę reklamą. O iš viso per rinkiminės kampanijos laikotarpį gavome 8270 eurų tokių pajamų.

Didžiausiu užsakovu tapo komitetas „Ištikimi Klaipėdai” ir jų kandidatas į metus Arvydas Vaitkus, įsigiję reklamos už 5115 eurų. Konservatoriai ir jų kandidatas Audrius Petrošius sumokėjo 2125 eurus, tautininkai – 780 eurų, „Vardan Lietuvos” – 250 eurų. 

Kaip sekėsi kitiems mūsų kolegoms, kokių partijų bei kandidatų užsakymų jie sulaukė ir kaip tokiame kontekste atrodo „Atvirą Klaipėda”, jau apžvelgėme praėjusią savaitę.

Na ir pabaigai, kaip visada – detalus praėjusio mėnesio „Atviros Klaipėdos” pajamų ir išlaidų sąrašas.

Kovą VšĮ „Klaipėda atvirai“ gavo 8419 Eur pajamų: 1885 Eur pervedė juridiniai asmenys už paskelbtas nuorodas ir banerius, 554 Eur sudarė fizinių asmenų parama, 1830 Eur gauta už politinės reklamos paskelbimą, 4150 Eur projektui „Reliable information for the Russian-speaking Klaipeda community and the deconstruction of popular soviet myths” pervedė Vokietijos ambasada Lietuvoje.

Per praėjusį mėnesį išleidome 4339,67 Eur:

Atlyginimas žurnalistams – 1380 Eur
Bankiniai mokesčiai – 12 Eur
Mobilusis ir interneto ryšys – 61,3 Eur
Duomenų saugyklų nuoma – 30,39 Eur
Autobuso bilietai – 52 Eur
Paramos administravimo paslaugos – 4,67 Eur
Vertimo į rusų kalbą paslaugos – 482,09 Eur
Kuras – 56,36 Eur
Buhalterijos paslaugos – 80 Eur
Sodros mokesčiai – 497,43 Eur
Gyventojų pajamų mokestis – 448,88 Eur
Alga redaktoriui ir autorinis atlyginimas – 1234,55 Eur
.

1 Comment

  1. plius minus

    Visiems geras nebūsi , o man Jūs patinkate. Būna, kad kai kada ir aš paburnoju, bet kas pas mus be grieko, lai meta į save akmenį 🙂 Sveikatos Jums geros ir DIDESNIŲ honorarų .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This