Prie Dangės jau kyla vandens autobusų stotelės

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Šią savaitę Tauralaukio gyventojai galėjo išvysti prie tilto besidarbuojančius statybininkus. Darbininkai įrenginėjo būsimųjų Dangės vandens autobusų stoteles.

Statybos darbus vykdančios įmonės UAB „Kersma“ vadovas Ramūnas Barsteika „Atvirai Klaipėdai“ patvirtino, kad šiuo metu dvi stotelės – ties Tauralaukio tiltu ir Botanikos sodu – jau yra baigtos.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Vienos stotelės darbai kol kas pristabdyti dėl upės keliamo iššūkio. Pasak vadovo, stotelės įrengimo vietoje reikia viską atitraukti nuo upės, kad poliai nebūtų vandenyje.

„Buvau pats nuvažiavęs, tai mačiau, kad šią savaitę pabaigs statyti dar vieną stotelę, ateinančią savaitę – dar kitą“, – teigė R. Barsteika.

Vadovas tikisi, kad statybos darbai visiškai turėtų būti užbaigti kitą mėnesį. 

Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ yra įsipareigojusi įrengti keleivių įlaipinimo stoteles ir jų prieigas. Šios įmonės vyriausioji infrastruktūros specialistė plėtrai Jovita Šilkūnaitė tikino, kad visi darbai daromi pagal planą.

„Mes bendraujame su rangovu, nuo gegužės 2 dienos mums turėtų būti leista atsivežti pontonus“, – sakė J. Šilkūnaitė. 

Klaipėdos miesto savivaldybės su UAB „Kesrama“ pasirašytos sutarties vertė – 114 233 Eur. Pagal ją darbai turi būti atlikti per tris mėnesius, tačiau yra numatyta ir galimybė terminą pratęsti ne ilgesniam kaip 2 mėnesių laikotarpiui.

Būsimo vandens transporto maršruto ilgis – 7,9 km, numatoma, kad jis bus įveikiamas per valandą. Maršrute bus šešios stotelės: Senamiestis, Liepų g. tiltas, Dangės vingis, Žolynų gyvenamasis rajonas, Botanikos sodas ir Tauralaukio tiltas.

Numatyta nuo gegužės 15-osios (jei iki tol bus įrengtos stotelės) kasdien vykdyti dešimt reisų. Jie planuojami iki spalio 15 d.

Miesto Taryba yra nustačiusi, kad elektroninio vienkartinio bilieto kaina šiuose vandens autobusuose sieks 3 Eur ir dar galios Transporto lengvatų įstatyme nustatytos lengvatos. Su Klaipėdiečio kortele pasiplaukiojimas kainuos 2,4 Eur.

Skelbta, jog tokia naujovė neabejotinai bus nuostolinga, preliminariai planuota, kad atitinkamoms kompensacijoms šiemet reikės skirti apie 50 tūkst. eurų. Pagal trejų metų trukmės sutartį už tokių paslaugų teikimą planuoja Klaipėdos autobusų parkui sumokėti 363 tūkst. eurų – po 4,37 Eur už kilometrą. Taip pat vežėjas dar gaus 4 proc. nuo vandens autobusuose parduotų bilietų sumos.

20 Comments

  1. SS

    New Vasiuki

    Reply
  2. RAMAS!

    MIESTELENAS and RYTI,
    Skaitykit abu susikooperave, gal legviau daeis! Ramas paaskino esme, bet pakartosiu- patikslinsiu:
    Dange nebanguoja! Bet ar esat buve prie upes ziema, pavasari kai ledai tirpsta ir prasidega ledonesis?! Be tokiu betoniniu sutvirtinimu – stoteles nusluotu artimiausia pavasari!
    Vanuo stipriai pakyla vos 1-2 dienas palijus.Be akmenu- isplauna grunta labai greitai!
    Taip kad abu tylekit ir nerasinekit nesamoniu!
    Taip, tobulinti daug ka galima ir tam pabaigos nera. O cia reikia dziaugtis nauju projektu ir laiku igivendinta ideja! Sekmes visiem Savivaldybes darbuotojams prisidejusiems prie sio projekto igyvendinimo !

    Reply
  3. Ramas

    TO MIESTELENAS:
    Gal pagaliau atspeiket reiketu?! Stoteles irengiamos, kad laivas geletu prisisvartuoti ir saugiai ilaipinti/islaipinti keleivius! Kokie dar dviraciai, vezimeliai?! Ar matei kaip atrodo transporto priemone, kuri laimejo konkursa ir gales vezioti keleivius?! Pasidomek, tada nereiks nesamoniu rasyti ir zmones juokinti!
    Saunus projektas! o svarbiausia nors kas nors laiku padaryta !
    Sekmes ir toliau vystant tokius projektus, DANGES upeje! Beje, laikas butu grazinti si pavadinima musu upei…

    Reply
  4. Anonimas

    Sveikintina gražus projektas klaipėdečems bus ydomu pakeliauti ir pasimėgauti

    Reply
  5. Klaipėdietis

    Lydekai paliepus, kažkam panorėjus, prieplaukėlės pasistatė. Tačiau ten kur reikia upės išplautą krantą sutvirtinti, kad dviračių taką nepasiglemžtų, matyt reiks laukti tris metus.

    Reply
  6. Klaipėdis

    Galima tik džiaugtis! O visi, kaltinantys vagystėmis ir nepranešantys teisėsaugai, tampa galimo nusikaltimo bendrininkai, už ką atsakyti teks. Jūsų IP yra, komentarų kopijos taip pat išsaugotos.

    Reply
  7. lbiih

    Dieve, žmonės, jums tik bambėti ir bambėti. Sugalvokit ir padarykit Jūs kąnors, užuot bambėjus ir buvus nepatenkintais viskuo, kas tik vyksta. Jei niekuo neturit pasidžiaugti Klaipėdoje, tai patys eikit į savivaldybę tvarkos daryt arba emigruokit kur saldainius ir vodze nemokamai dalina

    Reply
    • Anonimas

      Pritariu. Leiskit vogti, kas gali vogti ir moka vogti. Jei manot, kad vogti mokat geriau, tai prašom kandidatuoti ateinančiuose rinkimuose.

  8. Anonimas

    Idiotizmas.Pinigų švaistimas. Kosmosas….. Tauralaukio gy entojai galės nuplaukti iki centro , pagerti ir gryžti už mokesčių mokėtoju pinigus.

    Reply
    • Aldona

      Nejaugi žmogui nieko daugiau nereik tik pavalgyt ir pagert.Pritariu vandens autobusiukui ir labai laukiu kada galesim sėst į laivelį, plaukt iki Tauralaukio,grožėtis gamta,vandeniu.Labai ačiū tiems kas tokią pramogą sugalvojo.

  9. 8km/h

    1val iki centro.. gal tuos laivus virvėm nuo kranto trauks? toks šiek tiek transportas kuris beveik tas pats kas pėsčiom eit..

    Reply
  10. miestelėnas

    kaip ir sakiau pačioje pradžioje kai paskelbta buvo darbų kaina, kad „stotelės” jei jas taip galima pavadinti, bus tiesiog takelis prie upės. Tai taip ir yra.. siaurutis takelis be vietos žmonėms prieiti, ar atsistoti su dviračiu, vėžimėliu. Kur suoliukai, šiukšlynės, stogelis nuo kritulių, apšvietimas? Toks vaizdas kad Klaipėda 1 bažnyčios kaimelis iš trupinių tokius projektus finansuoja.. bet va fūrom estakadom ir viadukam visada bus milijonų…

    Reply
    • Anonimas

      Nebaigta dar. Ir kam siukslynes jei laivai dar nekursuoja

    • Kostas

      Klaipeda niekaip neatsikrato provincijos mentaliteto. Darom kuo pigiau, kuo pilkiau ir neidomiau. Takelis tikrai per siauras. Kaip zmones prasilenks?

    • V ir Gis

      Tamsta gali nepergyventi – ,,šiukšlynės” tikrai bus.

  11. Ryti

    dėkui už išsamią infofoto. Gal domėjaisi kas projektavo tas „stoteles”? Nepaisant to, kad šalia praeina dviračių takas ir tos stotelės galėjo būti šį taką papildantis elementas….kam tie juostiniai betonuojami gardui pamatai? Keistas sprendimas ne tik nuo vandens, bet ir naujos pievelės zonas aptverti tvora? Tai gal ir pakrauntę reikia užtvorinti? Kodėl negalima buvo aikštelėms įrengti kabančio liepto/ koncolės iki laivo? Kam tas keistas, akmenimis grįstas „apėjimas” apie „stotelę? Ar Dangė ims labai banguoti ir nuplaus? Kodėl nėra jokios pastogės nuo lietaus, suoliukų. Kam reikalingas tas aptvertas gardas kai per jį eina tik metro pločio takelis? Nematyt apšvietimo atramos, bus tamsu? Labai panašu vėl į mūsų miestelio vyr. šoferio kliedesius -pats statau , pats kuriu.

    Reply
    • Patvorė

      Tvora reikalinga. O kas, jei koks kauštelėjęs žioplys ar padūkęs mažvaikis nusivers ar ant akmenų, ar į vandenį? Vėl prasidės klyksmai, kodėl nėra aptverta, tuoj bus prisimintos nevykusios Dangės krantinės prie brakonieriaus paminklo ir t.t. Taigi, tegu tveria ir visiems bus ramiau, o estetai tegu eina ieškotis įkvėpimo kitur.

  12. Viola da Gamba

    Labai laukiu. Praneškite kai bus galima įsigyti bilietą ir kur. Bliamba, bus super išvyka!!!

    Reply
    • Violai

      Oh yes!!! Griebsim šampės ir varysim į metų išvyką!!!

    • Anonimas

      Aš ir prisijungsiu su alkoholiu, nes be jo būtų nekažką plaukti 8-10 km/h greičiu iki centro, spoksant į visokius Klaipėdos medienos sandėlius ir garažiukus prie upės kranto.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This