Buvusiai bibliotekos vadovei – baudžiamoji byla

Regionas, Svarbu

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba pareikšti dabar jau buvusiai Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovei Indrai Tamašauskienei.  

Indra Tamašauskienė. „Facebook” nuotr.

Anot prokuratūros pranešimo, pirminę informaciją apie galimai nesąžiningą Jono Lankučio viešosios bibliotekos vadovės veiklą STT pranešė Klaipėdos rajono savivaldybės meras, po jo kreipimosi buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, viešosios bibliotekos buvusi vadovė, neturėdama teisinės galimybės paskirti sau premijos, galimai pasinaudojo jai pavaldžiais darbuotojais ir taip gavo turtinės naudos.

Tyrimo metu surinktų duomenų visuma, anot prokuratūros, leidžia pagrįstai įtarti, kad I. Tamašauskienė trims minėtos įstaigos darbuotojams paskyrė didesnes premijas nei buvo numatyta darbuotojų skatinimo projekte ir įkalbėjo juos dalį gautos išmokos perduoti jai. Manoma, kad tokiu būdu moteris galėjo neteisėtai gauti daugiau nei pusę tūkstančio eurų.

Prokuratūros vertinimu, dėl tokių įgaliojimus viršijančių, savanaudiškų kaltinamosios veiksmų didelę reputacinę žalą patyrė viešoji biblioteka, o taip pat ir įstaigos steigėja – Klaipėdos rajono savivaldybė.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi arba viršijo įgaliojimus, siekdamas turtinės ar kitokios asmeninės naudos, numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

„Atvira Klaipėda” rašė, jog pernai rugpjūtį atleistai I. Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti, kad tai buvo padaryta pažeidžiant įstatymus. Teismas konstatavo, kad ieškinys yra atmetamas bei iš I. Tamašauskienės priteista 8 349 Eur bylinėjimosi išlaidų Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos naudai.

Pati I. Tamašauskienė teigė, kad „tai yra politinė byla” ir ji skųs šį sprendimą Klaipėdos apygardos teismui.

8 Comments

  1. Pilietė

    Stiprybės Indrai. Lengviau šaipytis iš teisiamų žmonių, nei iš tų, kurie nieko nedaro arba tiesiog moka išsisukti nuo teismų.

    Reply
  2. Julius

    O tai ką darė tos trys darbuotojos? Atidavė dalį savo premijos??? Tai ir jos padarė nusižengimą taip darydamos. Jei jau skyrė, tai reiškia skyrė man, o ne direktorei???. Darbuotojos tapo sąjungininkėmis nusižengimo.

    Reply
  3. Anonimas

    Klounai jus visai krantus supainiojot del 500€ toks pisinys cha cha cha

    Reply
  4. Anonimas

    Senei reik jio tokes žebenkštis papurtut

    Reply
  5. Nerijus

    Tai reikėjo palikti dirbti- Valstybė mokėdama TOKIAS algas bibliotekininkams būtų laukusi tų 8500€ iki Kristaus Antro Apsireiškimo!

    Reply
  6. Viktorija

    O vyras sėdi Taryboje su konservų partija priešakyje

    Reply
  7. Algis

    Is veido matut ,kad nesaziningas zmogus

    Reply
    • Kitas Algis

      Tau reiktų pas psichiatrą apsilankyt, idiote, jei iš veido nustatinėji sąžiningumą!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šilutės tarybos nariui pareikšti įtarimai

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), toliau atliekanti ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

ELTA

Nutarė pradėti apkaltą tarnybine padėtimi piktnaudžiavusiam Petrui Gražuliui

Seimas antradienį apsisprendė pradėti apkaltos procesą už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi nuteistam, Gargžduose išrintakm parlamentarui Petrui Gražuliui. Už apkaltos proceso pradėjimą ...
2023-11-21
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Buvusi direktorė su rajono valdžia atsiskaitys išsimokėtinai

Bylą dėl atleidimo iš darbo teisėtumo pralaimėjusi ir dėl to nemenkos sąskaitos sulaukusi buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra ...
2023-11-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This