„Egto energijai” gresia nemalonumai

Verslas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) konstatavo, kad UAB „Egto energija“ neatitinka Elektros energetikos įstatyme nurodyto reikalavimo bei įpareigojo​ bendrovę iki birželio 9 d. ištaisyti nustatytus trūkumus bei pateikti tai įrodančius dokumentus.

VERT nustatė, kad UAB „Egto energija“ neatitinka Elektros energetikos įstatymo reikalavimo, numatančio, jog bendrovės nuosavas kapitalas turi būti ne mažesnis negu 1/2 įstatinio kapitalo dydžio, kad užtikrintų įmonės finansinį stabilumą.

VERT įspėjo „Egto energiją“, kad neįvykdžius tokio įpareigojimo, bendrovei išduoto leidimo vykdyti nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklą galiojimas gali būti panaikintas.​

Ši kaip nepriklausomas elektros energijos tiekėjas tiekia elektrą šiuo metu tiekia 5 533 buitiniams ir 1 859 komerciniams vartotojams.

„Norime, Jus, informuoti ir nuraminti, kad nepriklausomas elektros energijos tiekėjas UAB „EGTO energija“ ir toliau vykdo veiklą įstatymų nustatyta tvarka ir pagrindais. Informuojame, kad atliekame visus veiksmus neatitikimams, nustatytiems Elektros energetikos įstatymo 46 straipsnio 6 dalies 1 punkte, pašalinti. Bendrovė vykdo ir ateityje vykdys visus įsipareigojimus savo klientams”, – tokio turinio laiškus penktadienio vakarą savo klientams išsiuntė bendrovė.

2021-aisiais dviejų fizinių asmenų valdoma įmonė buvo gavusi 1,176 mln. eurų pajamų ir patyrė 231 817 eurų dydžio nuostolį. 2022-ųjų rezultatų įmonė Registrų centrui dar nėra pateikusi.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

ELTA

Pinga visuomeninis elektros ir dujų tiekimas, didėja valstybės reguliuojami elektros tarifai

Nuo sausio 1-osios įsigalioja nauji elektros ir dujų tarifai. Elektros tarifus visiems vartotojams sausį–liepą didins pakelta reguliuojamoji kainos dalis, tuo ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This