Pristatys „Atviras peizažą“ ir knygą

Kultūra

Gegužės 4 d., ketvirtadienį, 17.30 val., Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22) atidaroma tapytojos Gražinos Janinos Vitartaitės tapybos paroda „Atviras peizažas“.

Viena iš žymiausių peizažo meistrių Lietuvoje dailininkė Gražina Janina Vitartaitė Naujojoje Klaipėdos galerijoje tapybos kūrinių parodą eksponuoja pirmą kartą. Atidarymo metu vyks knygos „Gražina Vitartaitė. Atviras peizažas“ pristatymas.

„Man peizažas – noras ir galimybė tapyti patirtą galingą gyvenimo įspūdį. Galingą, neaprėpiamą. Visuomet nenutrūkstamai vykstantį. Vykstantį praeityje, dabar ir amžinai. Vykstantį gelmėje ir ore. Atsinaujinantį nuolat. Virstantį vis kita forma, vis toje pačioje gimtoje vietoje, į kurią šaknimis įaugau. Tas stiprus gamtos metamorfozės jausmas smelkia iki panagių ir stimuliuoja visą mano gyvenimo darbą”, – sako autorė.

Tapytojos kūryba itin vertinama ne tik meno mėgėjų, bet ir profesionalų. Menotyrininkė Gražina Gurnevičiūtė, analizuodama G. Vitartaitės kūrinius, atkreipia dėmesį į jos savitą braižą, kuris yra lengvai atpažįstamas ir „kuriame atsispindi tas mūsų labai pamėgtas pasaulis, sukurtas iš šviesos ir oro, iš dangaus ir žemės”.

Paroda veiks iki birželio 1 d.

INFORMACIJA

Gražina Janina Vitartaitė gimė 1942 m. Krekenavoje, Panevėžio rajone. 1957–1960 m. mokėsi Kauno dailės mokykloje, 1966 m. baigė monumentaliąją tapybą Valstybiniame dailės institute (dabar Vilniaus dailės akademija). Nuo 1970 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narė; 1980–1989 m. – Valstybinio dailės instituto Tapybos katedros vyr. dėstytoja, docentė, katedros vedėja. Menininkė surengė per 30 autorinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, dalyvavo bendrose parodose Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Austrijoje, Vokietijoje, JAV. Dailininkės tapybos darbų yra įsigiję Vilniaus ir Kauno muziejai, LR Seimo rūmai, LR Vyriausybės rūmai, LR Vyriausybės Baltijos poilsio namai ir kt., privačios meno galerijos, kolekcininkai Lietuvoje, JAV, Kanadoje, Prancūzijoje, Izraelyje, Suomijoje ir kitur. Apie G. J. Vitartaitę sukurtas dokumentinis filmas „Vidinės laisvės link“ (2013 m., režisierius A. Tarvydas).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Demonstruos Sauliaus Jokužio „Jausmų paletę“.

Vasario 14-ąją,  17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje (mados ir verslo centre „Herkaus galerija“) bus atidaroma Sauliaus Jokužio fotografijų paroda „Jausmų ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujoje Klaipėdos galerijoje - „Meilės alchemija“

Rugpjūčio 3-iąją, ketvirtadienį, 17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje (mados ir verslo centras „Herkaus galerija“) bus atidaroma Rūtos Jusionytės ir Francisco ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujojoje Klaipėdos galerijoje - dvi parodos

Liepos 10-ąją, 17.30 val., Naujojoje Klaipėdos galerijoje bus atidaromos dvi parodos – savo kūrybą pristatys du Kauno menininkai: grafikė Gražvyda ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This