Senamiesčio gatvių rekonstrukcija vėluoja ir dėl projektavimo

Miestas

Sparčiai artėjat terminams, iki kurių šiemet turi baigtis Klaipėdos senamiesčio gatvelių rekonstrukcijos, savivaldybė pirmadienį pranešė, kad jos bus atvertos per artimiausią mėnesį. Iki šiol paviešinti susitarimai rodo, kad gana dažnai darbai užbuksuoja, nes reikia tikslinti parengtus projektus: savivaldybei balandžio viduryje dėl to teko pasirašyti jau trečią papildomą susitarimą su projektuotojais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagal galiojančias sutartis Žvejų gatvės tvarkybos pabaiga – šių metų rugpjūčio 15, Daržų g. – liepos 15, Teatro g. – gegužės 15, o Didžiosios Vandens gatvės – birželio 15 diena.

Sutartį su UAB „Projektai ir Co” dėl senamiesčio grindinio atnaujinimo techninių darbo projektų parengimo ir vykdymo priežiūros paslaugos savivaldybė pasirašė dar 2018 metais. Projektų parengimas turėjo užtrukti ne daugiau kaip 10-12 mėnesių. O visi sutartyje numatyti projektavimo ir priežiūros darbai turėjo pasibaigti 2021 metais. Tačiau vėliau šis terminas buvo pratęstas iki šių metų rugsėjo 1 dienos.

Šių metų balandžio viduryje savivaldybė pasirašė jau trečiąjį papildomą susitarimą su projektuotojais. Po jo pasirašymo projektavimo darbų kaina išaugo nuo 84,7 iki 112,5 tūkst. eurų. Projektuotojams koreguoti tenka 6 iš 7 sutartyje numatytų objektų.

Senamiestyje daugiausiai darbuojasi UAB  „VVARFF, o Žvejų gatvę rekonstruoja UAB  „Kavesta“.

Praeiviai pastebi, kad dažnai gatvių atnaujinimo darbai sustoja. Jie piktinasi, kodėl kelininkai nedirba. Tačiau šie aiškina, kad pradėję rausti žemę, ruošti pagrindus požeminėms komunikacijoms, gatvėms ir šaligatviams, suranda tai, ko projektuotojai nenumatė ar nematė.

Tuomet kai kurie darbai koreguojami be projekto korekcijos, o dėl kai kurių projektų patikslinimų ar korekcijos darbus tenka stabdyti. Maža to, dar tenka nemažai „derėtis” su trečiaisiais asmenimis – paveldosauga, ESO (Elektros skirstymo operatorius), senamiesčio verslininkais ir gyventojais: visi turi savų pastabų ir pageidavimų.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad nors penkių Klaipėdos senamiesčio gatvių rekonstrukcijos pabaiga yra numatyta iki 2023 metų rudens, bet savivaldybė ir jos rangovai žadėjo tai padaryti iki pavasario. Tai yra, iki savivaldybės tarybos ir mero rinkimų, kurie įvyko kovo  5 dieną. Tačiau to pasiekti nepavyko.

6 Comments

  1. Anonimas

    Tada nugriauti kai pati nugrius baisu apsileidimas

    Reply
  2. Marijus

    Kaip aptakiai Šulcas papezėjo… Gatvės 30 metrų naujos trinkelizacijos gtynas brokas. Gerai, kai nėra atsakingų – patys sau darbų užsako, patys iš savęs ir priima…. Nieko asmeniško – tik biudžetinių lėšų dalybos….

    Reply
  3. Edvardas

    Kažkodėl šį kartą ponas Šulcas taip švelniai įvertino BAISIĄ senamiestyje situaciją? Eikit visi, ponai , į senamiestį …Pavaikščiokit tais akmeninmis kuriais turbūt ir arkliui būtų sunku eiti… Ir dar… Visose tose senamiesčio gatvelėse, kurios paminėtos straipsnyje, yra mažiausiai 5-7 namai VAIDUOKLIAI… Ar matė vakar-užvakar ten vaikščiiojęs meras ir kiti tarnautojai iš savivaldybės?
    Ne veltui Klaipėda 44 -ą vietą užimai iš iš 60 LR savivaldybių kultūros indekso įvertinimo… Kodėl Šulcas tyli, juk kai jis dirbo Kultūros skyriuje ir ne sykį Jūros švenčių direktoriumi buvo, gal buvo geriau???? Kas per „kultūros’ pastatas prieš Parodų rūmus? O kodėl leidžiat buvusiam banko pastatui gąsdinti žmones? O kodėl šalia to ‘banko” jau 12 metų iškąstos duobės – nugriauti ten buvę pastatai ir buvęs meras Gr. ten sukultūrino tą vietą iki smirdančios pelkės… O šalia kiti griūvantys, smirdantys pastatai… Ir viskas viename BUKETE???. Tiesa, tarp tų VAIDUOKLIŲ 1-as namas, lyg tvarkingas, su užrašu ” Vilniaus dailės instituto Klaipėdos fakultetas” Šalia- daugybė šiukšlių konteinerių….Ką padarė kultūros specialistas Grubliauskas per …12 metų, visas Kultūros skyrius su mūsų miestu?

    Reply
  4. siaips

    Aukso kasyklos projektuotojams ir statybininkams Klaipedos savivaldoje. Tai mokyklos statyba brangsta, tai gatvių remontai brangsta ir viskas savivaldos saskaita tai yra mūsų o kur verslo įsivertinimas savo rizikos? To nebūtina nes verslas moka užginčiti nekompetentingą valdininką. Tai kažkur kainas reikia perskaičiuoti nes medžiagos pabrango nors dažname viešėjame pirkime būna punktas kad rangovas teigdamas pasiūlymą turi įsivertinti infliacija ir kitas rizikas ir tt. o gal Klaipėdoje tas yra išbrauką. Kad gatvių remontu kainos darbų eigoje lik rauginti kopūstai kyla ne dienomis o valandomis tai jau miestiečiai susipažinę senokai. Bet ką padarysi, projektuotojai ne kurmiai, nežino kas po gatves pavirsiu yra? Gaila, kad gintaro muziejaus tikrieji statybininkai dar neatkasė, gal tie lobiai kompensuotu savivaldos praradimus o dabar kažkokius vamzdžius suranda ar kitas tipo istorines liekanas ir dėl to reikia papildomu pinigėliu ir kaip ten sakoma vienoje geroje komedijoje, vis apie liaudį galvodama, savivalda pinigu pirtyje besimaudydami apie save neturi laiko kada pagalvoti. O jei rimčiau tai užtenka sulyginti pavyzdžiui Didžiojo vandens ar Aukštosios g. su seniau remontuota Daržu g. šaligatvių grindinio medžiagos kokybe ir aplamai grindinio matmenys – vienas atsakymas šiandien daromas supigintas remontas arba kažkas gudrauja.

    Reply
  5. Kiek dar darkys vaizdą

    Kada nugriaus šią pabaisą. Lauks kol nugrius ant ko? Jeigu tai saugotinas objektas, tai jau nieko nesuprantu….Senamiesčio pabaisa…Sovietinis monstras

    Reply
    • pabaisai

      Parduodamas už 968 tūkstančius- perki ir griauni, arba statai jau pagal patvirtintą projektą, būsim klaipėdiečiai tik dėkingi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This