Klaipėdos valstybinė kolegija liks savarankiška

Švietimas

Vykstant valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo procesui, aukštosios mokyklos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pateikė projektus, kaip ketina stiprinti savo veiklą. Dalis valstybinių kolegijų siūlo susijungti su kita kolegija ar universitetu, likusios išreiškė norą išlikti savarankiškomis aukštosiomis mokyklomis.

Palmiros Mart nuotr.

Tarp pastarųjų yra ir Klaipėdos valstybinė kolegija.

Jau anksčiau Alytaus kolegija buvo išreiškusi norą jungtis prie Klaipėdos universiteto.

Ministerija valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo projektams numato skirti 20 mln. eurų.

Vyriausybės patvirtintame 2023–2024 m. valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo plane keliami valstybinių kolegijų veiklos tikslai 2029 metams. Siekiama, kad 2029 m. bet kurioje valstybinėje kolegijoje studijuotų ne mažiau kaip 1,2 tūkst. studentų. Toks sutelkimas svarbus formuojant ir išlaikant stiprų dėstytojų branduolį, užtikrinant kokybiškoms studijoms būtiną infrastruktūrą. Taip pat siekiant, kad ne mažiau kaip 76 proc. valstybinių kolegijų absolventų per 12 mėnesių po studijų baigimo įsidarbintų pagal įgytą kvalifikaciją.

Tikimasi, kad 2029 m. valstybinėse kolegijose bus ne mažiau kaip 50 proc. visu etatu dirbančių dėstytojų ir ne mažiau kaip 10 proc. mokslo ar meno laipsnį turinčių dėstytojų, dirbančių bent 0,5 etato dalimi.

Siekiant geresnės studijų kokybės, priimtas sprendimas dėl minimalių reikalavimų suvienodinimo visiems stojantiems į aukštąsias mokyklas – jie bus taikomi nuo 2024 m. Tai leis paskatinti studentų pasirengimą studijoms bei jų motyvaciją. Taip pat atnaujinamos aukštųjų mokyklų dėstytojų kompetencijų tobulinimo gairės, rengiamas tyrėjų ir dėstytojų karjeros modelis.

Nuo 2024 m. atsiranda ir aukštųjų mokyklų skatinamasis finansavimas už studijų veiklos pasiekimus.

Pateikti savo projektus valstybinės kolegijos galėjo iki balandžio 30 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Parengė naują akušerijos studijų programą

Klaipėdos universiteto ligoninės medikai savo įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius pritaiko formuojant naujas studijų programas aukštojo mokslo įstaigose. Akušerijos-ginekologijos klinikos ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos universitetas prieš Vyriausybę pralaimėjo sausu rezultatu

Ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) konstatavo, kad negali niekuo padėti Klaipėdos universitetui (KU) ir Alytaus kolegijai, norėjusiems susisieti savo ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Ministerijos stipendijos - ir studijuojantiems Klaipėdoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės įsakymu skirta 260 stipendijų studentams, įstojusiems į valstybės finansuojamas STEM (informatikos, inžinerijos, matematikos) studijų ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This