Gilins Kuršių marias prie „Klaipėdos Smeltės” krantinių

Uostas ir jūra

Klaipėdos jūrų uosto direkcija paskelbė gilinimo darbų bei krantinių Nr. 90-96 rekonstravimo konkursą (Nemuno g. 24), kur įsikūręs konteinerių terminalas „Klaipėdos Smeltė”.  

Pageidaujama, kad visi darbai būtų atlikti per 49 dienas. Orientacinis iškastino grunto kiekis – 17,4 tūkst. kubinių metrų. Rangovų pasiūlymų laukiama iki gegužės 16 d.

Numatyti darbai apima visų tipų grunto kasimą ir (ar) šalinimą pagal Uosto direkcijos pasirinktą technologiją, iškasto grunto išvežimą į alternatyviąją sąvartą (dampingą) jūroje iki 26 km atstumu bei grunto išpylimą. Taip pat – prastovas, visų dydžių riedulių iškėlimą ir išvežimą iš darbų zonos į dampingą jūroje ir kt. 

Šiuo metu akvatorijos gylis prie šių krantinių yra apie 14 metrų. Iki šiol Klaipėdos uosto vidinio laivybos kanalo dabartinis gylis buvo 15 metrų, bet šiemet jau fiksuotas 15,5 m gylis, o ateityje siekiama, kad jis siektų 17 metrų.

Praėjusių metų pavasarį Uosto direkcija pranešė, jog įmonės strateginiame veiklos plane yra numatyta per ketverių metų laikotarpį į uosto vystymą investuoti 350 mln. eurų. Daugiau nei pusę suplanuotų investicinių lėšų numatoma skirti bendro naudojimo uosto prieigos infrastruktūrai plėtoti, apie trečdalį – krantinių rekonstrukcijai bei geležinkelio kelių plėtrai.

Ne visi uosto vidinio kanalo gilinimo darbai vyko sklandžiai: neseniai „Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos apygardos teismas atmetė Danijos kompanijos „Rohde Nielsen A/S” ieškinį Uosto direkcijai dėl pernai vasarį vienašališkai nutrauktos daugiau nei 16 mln. eurų vertės laivybos kanalo gilinimo sutarties.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kitoks Klaipėdos valdžios požiūris jau atsiėjo apie pusę milijono

Dėl to, kad dabartiniai Klaipėdos vadovai atsisakė įgyvendinti kai kuriuos pirmtakų suplanuotos projektus, jiems jau išleisti miestiečių pinigai buvo negrįžtamai ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This