Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos pastate planuoja pokyčius

Verslas

Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos (VLPFK) administracinio pastato Danės g. 15 laukia virsmas: virš 2 aukštų parkingo bus įrengtos patalpos sportuoti, vietoje administracinių patalpų – viešbutis. Tokį projektą užsakė pilietis A. B.

Projektuotojų vizualizacija

Tikėtinai, kad tai yra  vienas iš šios korporacijos steigėjų, buvęs Seimo ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Antanas Bosas. Projektinius pasiūlymus viešai svarstyti parengė UAB „Restitas”. 

Rekonstruojant priestatą (dviaukštį parkingą) naujai įrengti pamatų nenumatoma. Statinio išplėtimas numatomas ant esamo kolonų tinklo. Kitame priestate numatomas „2-5 aukštų patalpų perplanavimas kapitalinio remonto metu, keičiant patalpų paskirtį iš administracinės į apgyvendinimo paskirtį”. Planuojami 24 apgyvendinimo numeriai.

Šios statinio dalies fasadai nebus keičiami, visi darbai atliekami statinio viduje. Planuojant šias patalpas numatoma įrengti naujas angas vidinėse laikančiose sienose.

Projektuotojų vizualizacija

„Recepcija numatoma esamame pastato priimamajame, pirmo aukšto hole, į kurį galima patekti tiek iš Danės g., tiek iš kiemo pusės. Patekimas į numerius galimas laiptine ir liftu”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose 

Sporto salėje numatomos dvi padelio žaidimo aikštelės ir būtinos pagalbinės buitinės patalpos.

Teigiama, kad pakeitus dalies patalpų paskirtį iš administracinės į apgyvendinimo paskirties patalpas ir įrengus naujas sporto patalpas pagrindinė statinio vyraujanti paskirtis vis tiek išlieka administracinė.  

Nurodoma, kad projektuojamų statinio dalių statybos ir statybos užbaigimo procedūros gali būti atliekamos etapais, atskiromis dalimis, kadangi tiesioginio funkcinio ryšio šios statinio dalys neturi ir gali funkcionuoti atskirai viena nuo kitos. 

Projektuojamas priestato tūris nebus aukštesnis už esamus statinius, pagrindinių gatvių išklotinėse nebus matomas.

Projektuotojų vizualizacija

VLPFK interneto svetainėje skelbiama, kad 2004 metais po rekonstrukcijos pastatas neatpažįstamai pasikeitė. Į apie pusantrų metų trukusią šalia Dangės stovinčio 6,6 tūkst. kv. m ploto pastato rekonstrukciją VLPFK tada investavo apie 11 mln. litų.

Šiuo metu čia yra įrengtas beveik tūkstantį kv. m plotą užimantis sveikatingumo ir sporto kompleksas. Čia veikia sporto salė su specialia sintetine danga lauko tenisui, ji gali būti transformuojama į krepšinio aikštę. Yra čia ir treniruoklių salė, pirčių ir biliardo kompleksas, VIP poilsio kampelis.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki gegužės 26 d. Taikos pr. 24, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-17 val., tel. (846) 383442, arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki gegužės 26 d. raštu UAB „Restitas“, Taikos pr. 24, Klaipėda, arba el. p. info@restitas.lt

Viešas susirinkimas vyks gegužės 26 d., 15 val., nuotoliniu būdu.  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Šiaurės rago skveras ir krantinė: tik klausimai

Sausio 25-ąją Klaipėdos miesto savivaldybėje įvyko Danės g. atkarpos nuo Pilies g. iki Šiaurinio rago ir kelio (gatvės) – pėsčiųjų ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kelio į Šiaurės ragą projektiniams pasiūlymams - ne patys maloniausi epitetai

Ketvirtadienio vakarą surengto viešo į Šiaurės ragą vedančios Danės gatvės atkarpos projektinių pasiūlymų pristatymo metu jo autoriai turėjo išgirsti nemažai ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This