Etikos ir Antikorupcijos komisijose – po du bendruomenės atstovus

Politika

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog keičiamas naujųjų Etikos bei Antikorupcijos komisijų formavimo principas. Į jų sudėtį numatoma įtraukti po du bendruomenės atstovus. Nors pagal pasikeitusias Vietos savivaldos įstatymo nuostatas, visuomenės atstovų dalyvavimas šių komisijų darbe nebeprivalomas, Klaipėdos meras siekia sudaryti galimybes bendruomenei dalyvauti svarstant bei priimant sprendimus su korupcijos prevencija bei politikų elgesiu susijusiais klausimais.

„Vienas iš pagrindinių mūsų veiklos principų – girdėti gyventojus ir siekti aktyvaus dialogo su miesto bendruomene. Įvertinus Etikos bei Antikorupcijos komisijų specifiką, manau, kad bendruomenės atstovų dalyvavimas šių komisijų darbe išlieka prasmingas ir reikalingas bei užtikrins dar didesnį objektyvumą ir skaidrumą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Atnaujinti Antikorupcijos bei Etikos komisijų veiklos nuostatai savivaldybės Tarybai bus teikiami svarstyti artimiausiame posėdyje. Nuostatuose numatyta, kad abiejose komisijose iš viso dirbs po 8 narius, iš jų – 6 politikai – savivaldybės Tarybos nariai, kurie bus įtraukiami laikantis proporcinio daugumos ir mažumos atstovavimo principo, bei du seniūnaičiai arba vienas seniūnaitis ir vienas visuomenės atstovas. Patvirtinus nuostatus, jų laikantis bus sudaromos ir Tarybai teikiamos vardinės komisijų sudėtys.

Siekiant operatyvaus ir sklandaus komisijų darbo, taip pat siūloma jų sudėtį formuoti iš mažesnio nei iki šiol narių skaičiaus. Ankstesnės kadencijos tarybos Antikorupcijos bei Etikos komisijas sudarė po 13 narių (8 politikai, 5 bendruomenės atstovai).

2 Comments

  1. Siekia

    „girdėti” žmonės, o 6 politikai ir tik po 1 seniūnaitį! Liūdna… Neišgirsite…

    Reply
  2. Pagarba ponui merui Vaitkui

    Vienas iš pagrindinių mūsų veiklos principų – girdėti gyventojus ir siekti aktyvaus dialogo su miesto bendruomene. Įvertinus Etikos bei Antikorupcijos komisijų specifiką, manau, kad bendruomenės atstovų dalyvavimas šių komisijų darbe išlieka prasmingas ir reikalingas bei užtikrins dar didesnį objektyvumą ir skaidrumą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus._____P.S. O nuolatiniai liberalūs miesto aimanuotojai turėtų mokytis naujų aimanavimo žodžių ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This