Uostamiestyje įrengtos 4 naujos vaikų žaidimo aikštelės

Miestas

Klaipėdos mieste baigtos įrengti dar keturios naujos vaikų žaidimų aikštelės. Saugumo standartus atitinkančios žaidimų aikštelės įrengtos Jūros g. 2, Kalnupės g. 2, Baltijos pr. 65/67, Vingio g. 15 ir yra tinkamos visų amžių vaikams.

Naujojoje Vingio g. 15 kieme esančioje žaidimų aikštelėje trečiadienį jau žaidė vaikai. Palmiros Mart nuotr.

Didelės, po 200 kv. m. vaikų žaidimo aikštelės daugiabučių namų kiemuose Baltijos pr. 67 ir Vingio g. 15 padalintos į dvi dalis, atskiriant mažesnių ir didesnių vaikų veiklos zonas. Naujos vaikų žaidimo aikštelės ne tik įtrauks mažuosius į kūrybines veiklas, skatinančias aktyvią veiklą lauke, bet ir pagyvins bendrą daugiabučių namų kiemų vaizdą.

Aikštelėse įrengti daugiafunkciniai veiklos bokštai, supynės, suktukai, balansinės supynės, mažieji veiklos bokštai, laipynės, guminiai rutuliai ir kubai. Šalia žaidimo aikštelių, kur įprastai buriuojasi mažieji klaipėdiečiai ir jų tėveliai, taip pat įrengti mažosios architektūros elementai – suoliukai, šiukšliadėžės ir stendai.

Vaikų žaidimo aikštelių įrenginiai yra pritaikyti ir neįgaliųjų poreikiams. Švytuoklinė supynė, vadinama „gandro lizdu“, suktukas ir ant įrenginių esantys lavinamieji elementai lavina vaikų kūrybiškumą, padeda ugdyti motoriką. Visose aikštelėse yra minkšta, smūgį silpninanti guminė danga.

Kasmet Klaipėdos miesto savivaldybė įrengia po 2-5 naujas vaikų žaidimo aikšteles. Naujos, higienos normų reikalavimus atitinkančios vaikų žaidimo aikštelės įrengiamos vietoj senųjų aikštelių, kitose viešosiose miesto erdvėse ir daugiabučių namų kiemuose.

Kasmetinei vaikų žaidimų aikštelių priežiūrai, naujų aikštelių įrengimui, netinkamų naudoti įrenginių pašalinimui iš kiemų ir sporto aikštelių pagerinimui šiemet suplanuota skirti 248 tūkst. eurų.

Primenama, jog norint įrengti vaikų žaidimų aikštelę, reikia pateikti prašymą savivaldybei (prašymus galima pristatyti į Liepų g. 11, 116 kab.  arba atsiųsti el. paštu info@klaipeda.lt).

Savivaldybė prašymus išnagrinės ir jei siūloma vieta naujai vaikų žaidimo aikštelei įrengti atitiks numatytus kriterijus, tuomet pasiūlyta vieta bus įtraukta į kitų metų sąrašą svarstymui dėl naujos vaikų žaidimo aikštelės įrengimo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Jau išnuomota ketvirtadalis „Stock-O“ statomų patalpų

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Galio Group“ pasirašė dar tris patalpų nuomos sutartis Klaipėdos Baltijos prospekte besikuriančiame prekybos ir paslaugų miestelyje ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Transportas

Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Miestas

Tvarkys Draugystė parką, įrengs naujas vaikų žaidimo aikšteles

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša apie planus atnaujinti kai kurias miesto laisvalaikio erdves, įrengti kelias vaikų žaidimo aikšteles. Šiais metais numatyta ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This