„Lavango Engineering“ didina apsukas

Verslas

Klaipėdoje veikianti maisto pramonės įrenginių projektavimu ir gamyba užsiimanti Lietuvos kapitalo įmonė „Lavango Engineering“ praėjusiais metais padidino pajamas daugiau nei 20 proc., išplėtė gamybos patalpas 70 proc., padidino darbuotojų skaičių 16 proc., o veiklos žemėlapį papildė naujomis valstybėmis bei sustiprino jau turimas pozicijas Vakarų Europos eksporto rinkose.

Pasak įmonės pranešimo, dar vienas svarbus pokytis – įmonė sutelkė jėgas į subrangos paslaugas.

„Sudėtingi stipraus augimo metai”, – taip 2022-uosius įvardija įmonės vadovas Vygantas Srėbalius ir sako, kad būtent iššūkių diktuojamomis sąlygomis ir pavyko optimizuoti procesus bei išsigryninti bendrovės vertybes.

Praėjusiais metais 50 proc. visos „Lavango Engineering“ įmonės apyvartos buvo sugeneruota Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, o pagrindinė eksporto rinka 2022 m., kaip ir 2021 m., išliko Skandinavija.

2022 m. bendrovė veiklą pradėjo dviejose naujose valstybėse – Olandijoje ir Ukrainoje. Taip pat pavyko labiau sustiprinti pozicijas Prancūzijos bei Vokietijos eksporto rinkose, kur pamatai buvo dedami nuo 2021-ųjų.

Metams įsibėgėjus įmonė prasiplėtė ne tik geografiškai, bet ir fiziškai, vasarą padidindama gamyklos esančios Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) patalpas. Atvertas naujas gamybos cechas beveik 70 proc. išplėtė gamybos patalpas:nuo 1000 kv. m. iki 3000 kv. m. Į šį projektą bendrovė investavo daugiau nei 2 mln. eurų. Naujajame surinkimo ceche buvo padidinti esminiams gamybos darbams reikalingi plotai, praplėstos suvirinimo darbų vietos bei išaugo įrenginių gamybos įrangos kiekis bei įvairovė. Daugiausia investicijų – apie 0,5 mln., pareikalavo naujasis vamzdžių ir profilių pjovimo lazeris, kuris pasižymi itin dideliu tikslumu ir greičiu.

„Dėl to jau šiemet paspartėjo ir palengvėjo projektų, kuriuose reikalingi vamzdžiai, vystymas. Be to, turėdami savo įrankį klientams galime pasiūlyti geresnę šių paslaugų kainą. O kalbant apie šiuos metus, netrukus ketiname įsigyti automatines metalo lenkimo stakles, kurios atlieka procesus, nuskaičiusios mūsų inžinierių CAD programomis rengtus brėžinius. Čia puikus pavyzdys, kad klientams siūlydami automatizaciją, nepamirštame jos pritaikyti sau“, – teigia V. Srėbalius.

Vykdomoje gamyklos veikloje įgyvendinama energijos efektyvumo ir tvarumo praktika, naudojant 100 proc. žalią elektros energiją.

Dar viena sritis, kurioje „Lavango Engineering“ praėjusiais metais augo, tai komanda – prisijungė nauji 39 darbuotojai.

„Komandai susitelkti padėjo taip pat ir įmonės vertybių išsigryninimas bei bendros veiklos, tarp kurių reikšmingiausia buvo komandinis bėgimas sudėtingomis trasomis. Tai atsispindi ir darbe – mes nebijome sudėtingų projektų“, – kalba V. Srėbalius.

Dar vienas metų pasiekimas – „Lavango Engineering“ tapo Norvegijos–Lietuvos prekybos rūmų nariu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This