E. Gentvilas atsiprašo, kad liberalų frakcijoje neatsirado daugiau palaikymo civilinei sąjungai

ELTA

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė (ELTA)
2023-05-17

Komentarų: 1

Politikams prakalbus, kad greitu metu Seimas ketina grįžti prie Civilinės sąjungos įstatymo, klaipėdietis parlamentaras Eugenijus Gentvilas apgailestauja, kad jo vadovaujamoje Liberalų sąjūdžio frakcijoje daugiau palaikymo šiam projektui neatsirado.

Eugenijus Gentvilas. Algirdo Kubaičio nuotr.

„Su nuoskauda turiu konstatuoti – kol kas nesikeičia situacija partijoje. Kažkada čia svarstysime turbūt Civilinės sąjungos projektą, to projekto atžvilgiu kol kas proporcijos nėra pasikeitusios. Atsiprašau, bet taip yra“, – trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje „LGBT+ žmonių situacija Lietuvoje: tarp stagnacijos ir pokyčių galimybės“ teigė E. Gentvilas.

Savo ruožtu Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas akcentavo, kad šis žmogaus teisėms ypač aktualus klausimas nusipelnė sulaukti daugiau dėmesio Seime.

„Aš manau, kad toks svarbus klausimas tiesiog nusipelno daugiau laiko Seimo darbotvarkėje, jis nusipelno grįžti, jis nusipelno būti aptarinėjimas, jis nusipelno būti diskutuojamas, nes tai, man atrodo, yra viena iš tokių raudonų vėliavėlių arba geltonų kortelių, kur Lietuvai, kaip valstybei reikia spręsti, suprantant, kad daugybė žmonių Lietuvoje tokio reguliavimo laukia“, – spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

Politikas apgailestavo, kad nepaisant to, jog visų valdančiosios koalicijos partijų lyderiai sutaria dėl Civilinės sąjungos įstatymo būtinybės, tačiau projektui reikiamą palaikymą Seime užsitikrinti išlieka sunku.

„Aš tikrai matau, kad Lietuvai vien tik lyginantis, jeigu galima lygintis su kitomis valstybėmis, mes imsime nebepaaiškinti, kodėl Lietuvos Respublika, būdama tokia progresyvi, inovatyvi, eidama į priekį, nesugeba Seime susitarti, nesugeba Seime priimti įstatymų, kai visi valdančiosios koalicijos lyderiai, o taip pat ir (kai kurių – ELTA) kitų parterių lyderiai vienareikšmiškai pasisako už“, – pabrėžė E. Gentvilas.

Nepaisant dviejų mažųjų koalicijos partnerių programinių nuostatų, dešiniųjų Seime sunkiai skinasi kelią iniciatyva teisiškai reglamentuoti tos pačios lyties porų civilinius santykius. Nesulaukusi parlamentarų paramos ši iniciatyva neįveikė pateikimo stadijos. Į tai reaguodami valdantieji pristatė Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Jų teigimu, tai kompromisinis variantas, parengtas įsiklausius į visuomenės nuotaikas. Valdančiųjų gretose pasirodančias iniciatyvas dėl tos pačios lyties porų civilinių santykių įtvirtinimo kritikuoja parlamentarai tiek iš opozicijos, tiek iš Seimo daugumos. Abejones dėl pasirodžiusių projektų yra išsakęs ir prezidentas.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

1 Comment

  1. Nuomonė

    Galimai pabandė ir patiko…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

ELTA

Eugenijus Gentvilas įspėja dėl galimo konflikto po prezidento rinkimų

Antrosios kadencijos poste siekiančio šalies vadovo Gitano Nausėdos pergalė gali atnešti dar nematytų problemų dešiniųjų Ministrų kabinetui ir jo vadovei ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

ELTA

R. Žemaitaičio teisinės neliečiamybės klausimas gali ir nusikelti

Pirmadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos metu planuojama svarstyti ir antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, kandidatavusio į Klaipėdos merus, teisinės neliečiamybės ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This