Gyventojams – vaistas nuo COVID-19

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo gegužės 19 d. gyventojai gali kreiptis į savo šeimos gydytojus dėl valstybės biudžeto lėšomis apmokėto ir neatlygintinai išduodamo registruoto vaisto nuo COVID-19 skyrimo. Vaistai išduodami vaistinių tinkle „Eurovaistinė“, kuris atsiliepė į ministerijos kvietimą prisidėti prie vaistų išdavimo.

Vaistas (veikliosios medžiagos nirmatrelviras ir ritonaviras) skirtas koronaviruso sukeltos ligos gydymui suaugusiesiems, kuriems nereikia papildomos deguonies terapijos ir kuriems kyla didesnė progresavimo į sunkios eigos COVID-19 rizika. Vaistą reikia pradėti vartoti kuo greičiau po COVID-19 diagnozės nustatymo ir per 5 paras nuo simptomų pradžios.

Vaistai skiriami įprasta tvarka išrašant receptą. Gydytojas, prieš išrašydamas receptą, turi įvertinti, kada pacientui pasireiškė COVID-19 ligos simptomai ir atsižvelgiant į tai, kad pacientas turi pradėti vartoti vaistą ne vėliau kaip per 5 dienas nuo minėtos ligos simptomų atsiradimo pradžios, nurodyti ne ilgesnį nei 5 dienų recepto galiojimo terminą.

Receptiniai vaistai išduodami „Eurovaistinių“ tinkle, visose šalies savivaldybėse, iš viso 101 vaistinėje. Klaipėdoje jis išduodamas vaistinėse, įsikūrusiose „Akropolyje”, prekybos centruose BIG ir „Banginis” bei Liepojos g. 10.

Lietuva vaistą įsigijo per Europos Komisijos bendruosius vakcinų ir kitų vaistų nuo COVID-19 ligos profilaktikos ir gydymo pirkimus. EK organizuojami COVID-19 vaistų pirkimai padėjo išsiderėti geresnes pirkimo sąlygas ir stabilų tiekimą valstybėms narėms.

Iš viso per du kartus įsigyta 13 tūkst. vaisto pakuočių, iš kurių didžioji dalis bus išduota gyventojams vaistinėse pagal receptus, likusi – aktyviam gydymui šalies gydymo įstaigose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 nusinešė dar vieną gyvybę

Gegužės 1-ąją, nedarbo dieną, Lietuvoje patvirtintas tik vienas pirminis COVID-19 atvejis, nurodo Valstybės duomenų agentūra. Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Antradienį Klaipėdoje vėl fiksuotas tik vienas naujas COVID-19 atvejis

Paskutinę balandžio dieną šalyje patvirtinta 12 naujų COVID-19 atvejų (tarp jų – vienas antrinis ir tretinis užsikrėtimai), skelbia Valstybės duomenų ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This