Projektai brangsta bei stringa ir prie naujos valdžios

Miestas

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau ketvirtąjį papildomą susitarimą su UAB „VVARFF” dėl Teatro ir Sukilėlių gatvių rekonstravimo rangos darbų. Po šį mėnesį pasirašyto susitarimo darbai pabrango dar 43,3 tūkst. eurų.

Sukilėlių gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Pabrangimas aiškinimas papildomų darbų užsakymu, tačiau viešai skelbiamuose dokumentuose tie darbai nėra konkretizuojami. Tik nurodyta, kad papildomi darbai Teatro gatvėje kainuos 15,6, o Sukilėlių g. – 28 tūkst. Eur. 

Nors Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus žadėjo, kad darbai šiose gatvėse bus baigti jau šį mėnesį, naujai pasirašytame susitarime nurodoma kita data – 2023-12-28.

Žvejų ir Teatro g. sankryža. Artūro Šulco nuotr.

Milijono eurų vertės sutartį su UAB „VVARFF” savivaldybė pasirašė dar 2021 m. birželį. Tuomet projekto pabaigos datas buvo nurodyta šių metų kovo 9-oji.  

Tačiau 2021 metų lapkritį buvo susitarta stabdyti Teatro gatvės rekonstravimo rangos darbus. Pernai spalį buvo pasirašytas dar vienas papildomas susitarimas dėl darbų stabdymo ir Sukilėlių gatvėje.

Teatro gatvėje jau kuriasi kavinės. Artūro Šulco nuotr.

Gegužės pradžioje savivaldybė pranešė, kad Teatro ir Daržų gatvėse, kurios yra ypač svarbios sklandžiam judėjimui senamiesčiu, darbai bus baigti iki birželio, o Didžiojoje Vandens gatvėje pabaigtuvės esą planuojamos apie gegužės vidurį. Vežėjų ir Sukilėlių gatvėse darbai jau baigti anksčiau.

Vasaros sezonui žadama atverti ir didžiąją dalį Žvejų gatvės – nuo Biržos tilto iki Teatro gatvės, o likęs ruožas iki Pilies tilto bus sutvarkytas iki rugpjūčio pabaigos.

Sukilėlių ir Daržų gatvių sankryža. Artūro Šulco nuotr.

Pirmadienį buvo uždarytas pagrindinis įvažiavimas į senamiestį: tvarkoma Daržų ir Sukilėlių gatvių sankryža. Kiek šie darbai užtruks – oficialiai neskelbiama. Darbininkai smalsiems praeiviams buvo sakę, kad, ko gero, eismas čia nevyks iki penktadienio.

1 Comment

  1. Marijus

    Valdžia nauja tai ir otkatai nauji… Todėl ir kainoskyla iž mistonius neįvardyjamus datbus. O kad kokybė kelio darbų verta šūdarankių auksinio Oskaro, tai čia visiškai normalu. Prie visų miesto valdžių taip pat buvo. Specialiai apmokintų ir atsakingas kėdas subimėm trinančių kontroliuojančių individų aklumo lygis tiesiogiai priklauso nuo paskolos konjako dėžutėje dydžio.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This