Trečiąjį vicemerą paskyrė per kelias minutes

Politika, Svarbu

Išvakarėse prieš miesto tarybos posėdį paaiškėjus, jog į laisvą trečiojo savo pavaduotojo vietą Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus siūlo buvusį bendražygį iš Uosto direkcijos laikų Algirdą Kamarauską, ketvirtadienį vykusiame posėdyje intrigos nebeliko.

A. Kamarauskas prie miesto tarybos posėdžio iš užsienio jungėsi per nuotolį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Negana to, skyrimo vicemeru procedūra, ko gero, gali pretenduoti į greičiausios tokios procedūros rekordą – ji truko vos keletą minučių, o per nuotolį prie posėdžio iš užsienio jungęsis A. Kamarauskas nesulaukė nė vieno politiko klausimo.

Pasak kandidatą į vicemerus pristačiusio A. Vaitkaus, A. Kamarauskas esą yra gerai pažįstamas tiek politikams, tiek klaipėdiečiams dėl savo ilgametės vadovavimo patirties įvairiose uosto įmonėse ir organizacijose.

„Trečiojo vicemero pozicijoje mes ir norėjome matyti tokį žmogų, kuris galėtų tinkamai prižiūrėti visus projektus, kurie yra šiandieną vystomi Klaipėdoje ir kurtų tokių projektų realizaciją”, – trumpai kandidatą ir jo kuruosiamą veiklos sritį pristatė meras.

Nedaugžodžiavo ir pats kandidatas, teigęs Klaipėdoje gyvenantis nuo 5 metų bei akcentavęs savo darbo patirtį Uosto direkcijoje bei dėkojęs už pareikštą pasitikėjimą.

Už A. Kamarausko kandidatūrą vieningai balsavo 27 posėdyje dalyvavę visų partijų atstovai.

Vicemero alga neatskaičius mokesčių sieks 3057 eurus.

INFORMACIJA

A. Kamarauskas Uosto direkcijoje su pertraukomis dirbo daugiau nei 20 metų. 2010 metais Klaipėdos uostui pradėjus vadovauti dabartiniam parlamentarui Eugenijui Gentvilui, A. Kamarauskas buvo atleistas iš infrastruktūros direktoriaus posto dėl esą netinkamai atliekamų pareigų. Jį į pareigas sugrąžino Uosto direkcijai ėmęs vadovauti dabartinis meras A. Vaitkus. Tąsyk dėl to viešojoje erdvėje buvo kilęs nemažas šurmulys. Vėliau A. Kamarauskas kurį laiką dar ėjo ir „Klasco“ technikos direktoriaus pareigas.

Iki šiol Klaipėdos meras galėjo turėti du pavaduotojus, tačiau pakeitus Vietos savivaldos įstatymą, galimų vicemerų skaičius jau priklauso nuo tarybos narių skaičiaus: kai tarybą sudaro 27-31 narys, mero siūlymu gali būti steigiamos trys vicemerų, turinčių politinio (asmeninio) pasitikėjimo statusą, pareigybės. Klaipėdos tarybą sudaro 31 narys.

Per pirmąjį tarybos posėdį vicemerėmis paskirtos ir pareigas daugiau nei mėnesį jau eina kartu su mero komanda į tarybą patekusi Vaida Raugelė bei „Laisvės ir teisingumo“ partijos atstovė Lina Šukytė-Korsakė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This