Apeliacinis teismas: klaipėdietis teisėtai laikinai išbrauktas iš praktikuojančių advokatų sąrašo

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs civilines bylas, kuriose buvo sprendžiama dėl Lietuvos advokatūros Advokatų tarybos priimtų sprendimų, paliko nepakeistus apygardos teismo priimtus sprendimus, kuriais buvo panaikintas Advokatų tarybos sprendimas atsisakyti pripažinti prokuroro pareigas einantį Rimą Juodį advokatu ir paliktas galioti Advokatų tarybos sprendimas dėl advokato, klaipėdiečio Mariaus Navicko laikino išbraukimo iš praktikuojančių advokatų sąrašo. M. Navickas taip pat anksčiau dirbo prokuroru.

Išnagrinėjęs civilinę bylą dėl Advokatų tarybos sprendimo, kuriuo advokatas M. Navickas laikinai išbrauktas iš praktikuojančių advokatų sąrašo, Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad šis sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas, todėl jo naikinti nėra pagrindo.

„Apeliacinis teismas, įvertinęs tai, kad baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pareikšti šiam advokatui, nagrinėjama teisiamajame posėdyje, taip pat siekį apsaugoti kitų asmenų, būtent advokato klientų, interesus, teisingumo sistemos tinkamą veikimą, lūkesčius dėl advokato profesijos ir jo reputacijos bei nenustatęs lygybės prieš įstatymą principo pažeidimo bei diskriminacinio pobūdžio aplinkybių, padarė išvadą, kad Advokatų tarybos priimtu sprendimu buvo siekiama teisėto tikslo, o pritaikyta laikino ribojimo priemonė yra proporcinga ir objektyviai pateisinama esamoje situacijoje”, – rašoma teismo pranešime.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartys abiejose civilinėse bylose įsiteisėja jų priėmimo dieną, tačiau per tris mėnesius nuo priėmimo dienos gali būti skundžiamos kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas dar kartą atsisakė stabdyti nuosprendžio vykdymą Eligijui Masiuliui

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antrą kartą atmetė „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kalėti pusšeštų metų nuteisto buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This