Bendrystė sustiprina ryšius

Mums rašo

Lina Mineikienė, Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos specialioji pedagogė
2023-05-30

Komentarų: 0

Gegužės 26 dieną Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos bendruomenė kvietė visus – ir didelius, ir mažus – paminėti Kaimynų dieną. Renginys buvo skirtas suburti mokyklos bei artimiausių kaimynų bendruomenes, skatinti bendradarbiavimą su socialiniais partneriais.

Džiaugiamės, kad į šį gražų ir prasmingą renginį įsitraukė Klaipėdos ugdymo įstaigos ir kitos organizacijos: „Čiauškutės“ lopšelio-darželio vaikai iš „Vyturiukų“ grupės, „Gilijos“ pradinė mokykla, Baltijos gimnazija, Turizmo mokykla, Pauliaus Lindenau mokymo centras, Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras, Samariečių bendrija, Vaikų laisvalaikio klubas „Draugystė“, Šeimos ir vaiko gerovės centras, Lietuvos policijos kinologai. Kiekviena iš jų parengė smagių veiklų ir siurprizų.

Šventę sveikinimo žodžiu pradėjo Martyno Mažvydo progimnazijos direktorė Lina Stancelienė. Po sveikinimo žodžio zumbos žingsniu visi skubėjo išbandyti įvairias siūlomas veiklas, kurių tikrai netrūko. Veikianti lauko kavinukė kvietė ragauti mokinių bei jų tėvelių ar Turizmo mokyklos auklėtinių pagamintų įvairiausių skanėstų. Įvairios sporto rungtys (linksmasis tinklinis, „voveraitės ratas“, virvės traukimas, taiklumo rungtys, mažųjų estafetės) ir batutas kvietė išbandyti savo miklumą, taiklumą, jėgą bei gebėjimą dirbti komandoje.

Kaimynų dienoje dalyvaujantys mokiniai, tėveliai, mokytojai ir kiti svečiai susipažino su tarptautine „DofE“ programa, mažvydiečių sukurta „Goldbergo mašina“. Galėjo piešti ant akmenukų, išmokti pasigaminti naminį modeliną, lipdyti iš molio, išmokti dekoravimo ant gipso kartono plokštės technikos, pasimatuoti savo KMI, išmokti rišti jūrinius mazgus, išbandyti knygų burtus, dalyvauti įvairiose fotosesijose, pinti draugystės apyrankes, pasivėžinti triračiais paspirtukais, atlikti įvairius bandymus mokyklos laboratorijoje, sužaisti šachmatų partiją ar kitą stalo žaidimą.

Veikiančioje mokinių dirbinių mugėje buvo galima ne tik pasigrožėti mokinių rankdarbiais, bet ir už simbolinę kainą jų įsigyti. Stipriausi galėjo išbandyti jėgas vinies kalimo varžybose, smalsiausieji – pamatyti, kaip programuojami robotai.

Didelio susidomėjimo sulaukė ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Kinologų poskyrio specialistės pasirodymas. Ji susirinkusiems svečiams pademonstravo, kaip tarnybinis šuo vykdo komandas.

Šios dienos metu turėjome puikią progą geriau pažinti savo artimus ir tolimus kaimynus, socialinius partnerius. Bendrystės šventė sustiprino ryšius, užmezgė naujas pažintis, įkvėpė tolimesnėms prasmingoms veikloms, kurias kitą pavasarį ir vėl vainikuos tradicinė Martyno Mažvydo progimnazijos Kaimynų diena.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Moksleiviai originaliai paminėjo inžinerijos savaitę

Kovo mėnesį tradiciškai Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje yra organizuojama inžinerijos savaitė, kurią vainikuoja išvykų ir edukacijų diena.  1-8 klasių mokiniai ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Konferencija ,,Švietimo pokyčiai – kelių į mokinio sėkmę beieškant“"

Švietimo pokyčiai – nuolatinis iššūkis švietimo bendruomenėms, reikalaujantis pastangų, naujų įžvalgų, susitelkimo bei glaudaus bendradarbiavimo tarp visų švietimo sistemos grandžių. ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Mums rašo

STEAM savaitė Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje

Spalio 23-27 dienomis Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijoje buvo organizuojama STEAM savaitė. Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų ir matematikos mokytojai planavo ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This