Pirmą kartą – verslo misija į Centrinę Aziją

Verslas

Praėjusią savaitę įvyko Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų pirmą kartą surengta verslo misija į Centrinės Azijos šalis – Kazachstaną ir Kirgiziją, kurioje dalyvavo 10 įmonių.

Verslo misija prasidėjo Kazachstane – devintoje pagal plotą pasaulio šalyje, turinčioje 19 mln. gyventojų ir gerai išvystytą ekonomiką. Almaty – šalies verslo centre, kuriame sutelkta apdirbamosios pramonės, transporto, bankų, mokslo veikla, surengti susitikimai su Almaty „Atameken“ – pramonės ir prekybos rūmų vadovais.

Atsižvelgiant į tai, kad narystė Kazachstano pramonės ir prekybos rūmuose yra privaloma, Almaty pramonės ir prekybos rūmai vienija 150 tūkst. narių, Almaty srities (regiono) pramonės ir prekybos rūmai – 130 tūkst. įmonių. Rūmams teikiami derinti visi įstatymų, susijusių su verslo aplinka, projektai. Verslo kontaktų (B2B) renginio metu įvyko 48 individualūs susitikimai, didžiausio dėmesio sulaukė transporto, logistikos įmonės.

Gegužės 25 d. verslo misija Kirgizijos sostinėje Biškeke, kuriame gyvena daugiau kaip 2 mln. gyventojų, savo darbą pradėjo susitikimu su Kirgizijos pramonės ir prekybos rūmų vadovais. Vėliau vykusio verslo forumo metu Kirgizijos verslui buvo pristatyta Lietuvos ekonomika, atvykusių Lietuvos įmonių veikla ir verslo interesai.

Verslo forumo metu Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija bei Kirgizijos pramonės ir prekybos rūmai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuris numato bendrą veiklą keičiantis abiejų šalių verslui aktualia informacija, verslo delegacijomis, rengiant verslo susitikimus bei pagalba įmonėms – rūmų nariams. Vėliau surengtuose individualiuose verslo susitikimuose dalyvavo apie 40 Kirgizijos įmonių, įvyko apie 50 individualių verslo susitikimų. Kaip ir Kazachstane, Kirgizijos įmonės aktyviausiai dalyvavo individualiuose susitikimuose su Lietuvos įdarbinimo, transporto ir logistikos atstovais.

Verslo misijos dalyviai taip pat dalyvavo susitikime su naujuoju Lietuvos Respublikos garbės konsulu Kirgizijoje Žanibeku Myrzabajevu, kurį Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Kirgizijos pramonės ir prekybos rūmų spalio viduryje rengiama verslo misija pakvietė atvykti į Klaipėdą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Rusiško kapitalo parduotuvės atidarymas naujoje vietoje ažiotažo nesukėlė

Ukrainoje uždraustas rusiško kapitalo parduotuvių tinklas „Mere” sėkmingai gyvuoja ir toliau plečia savo veiklą Lietuvoje. Pirmadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Žada pasirašyti bendradarbiavimo susitarimą su Centrinės Azijos valstybėmis

Per pusšimtis privataus ir valstybinio sektoriaus atstovų iš penkių Centrinės Azijos valstybių – Kazachstano, Uzbekistano, Tadžikistano, Kirgizijos ir Turkmėnistano – ...
2023-06-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This