Aistros dėl Kultūros ir meno tarybos rinkimų nerimsta

Politika

„Atvirai Klaipėdai” paskelbus merui adresuotą dalies uostamiesčio kultūros ir meno atstovų protestą dėl vykusių Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros ir meno tarybos rinkimų, Arvydą Vaitkų (o kartu ir „Atvirą Klaipėdą”) pasiekė ir į minėtą tarybą patekusio žinomo muzikanto bei prodiuserio Gintaro Bendžiaus laiškas.

Kreipdamasis į miesto merą, jis teigia esą tarybos rinkimus laimėję kandidatai, juos pasiūliusios ar už juos balsavusios organizacijos negalinčios likti nuošalyje, „kai matome bandymą diskredituoti tarybos rinkimus, jų organizatorius bei dalyvius”.

„Todėl siunčiame Jums atsakymą į minėtą protestą, pridedant ir visus kandidatus laimėjusius rinkimus į Klaipėdos Kultūros ir meno tarybą, kad jie galėtų susipažinti su galutiniu rašto tekstu ir išreikšti savo poziciją raštu”, – rašo G. Bendžius.

Su visu laišku galima susipažinti čia.

2 Comments

  1. Gausa

    Šou verslo voratinklis
    G. Bendžiaus UAB  „Prodiuserių brolija“ ir VšĮ „Televizijos prodiuseriai” siūlo G. Bendžių, K. Jakštę ir Dmitrij Popov  – visi trys laimi.
    UAB „Klaipėdos arena”  siūlo R. Ambrulaitį – laimi.
    VšĮ „Klaipėdos publika” siūlo K. Proncskų – laimi.
    VšĮ Lietuviškos šventės, siūlo Mindaugą Gudelį – laimi.
    Tomas Jašinskas(VšĮ „Teorema teatras“) siūlo save Tomą Jašinską ir – laimi.
     Ar tai solidžios kultūros lauko įmonės, kurios pasiūlė nugalėtojus? Nelaimėjo kandidatai, kuriuos siūlė Dramos ir Muzikiniai teatrai, Komunikacijų centras, Šeiko teatras, Klaipėdos kultūros bendruomenės asociacija, Lietuvos jūrų muziejus, Jūros šventė, Lietuvos muzikų sąjunga.
    7 iš 10 renkamų KMT narių susaistyti tarpusavyje, daro įtakas kitiems balsuojantiems, prirenka įmonių iš kitų miestų nieko bendro neturinčių su Klaipėdos kultūra.
    KMT rinkimai absoliučiai morališkai degradavę, tai didžiausias spjūvis į veidą nusipelniusiems Klaipėdos kultūrai žmonėms. Tai tiesiog akiplėšiškas sandėris. Gėda Bendžiui taip ciniškai elgiantis, gėda visiems jį palaikiusiems ir taip patekusiems į KMT. Tokia taryba negali funkcionuoti, tikiu, kad naujas meras ir jo komanda tokiose nesąžiningose schemose negali pradėti savo darbų.

     

    Reply
    • Anonimas

      O geriau kaip buvo? Laiveliai, dziazas ir vaicehkausko ir deltuvaites tandemas? Juokinga, nes buvo nekazka. Dabar bent kazkas pasikeis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This