Panaikino nuosavybės teisės apribojimą kaltinamųjų „Grigeo Klaipėda“ darbuotojų turtui

Aplinkosauga

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Šiaulių apygardos teismo nutartimis kaltinamųjų – AB „Grigeo Klaipėda“ darbuotojų (buvusio bendrovės vadovo R. Krutikovo, bendrovės prezidento G. Pangonio, generalinio direktoriaus T. Eikino, finansų direktoriaus V. Mačiuko ir ekologės R. Liakstutytės) – turtui taikytą laikiną nuosavybės teisės apribojimą.

Šiaulių apygardos teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, susijusioje su aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimu ir didelės žalos gamtai padarymu, laikinas nuosavybės teisės apribojimas minėtų kaltinamųjų turtui buvo paskirtas ir vėliau jo terminas pratęstas, siekiant užtikrinti civilinio ieškovo Aplinkos apsaugos departamento pareikštą 48 257 676,57 eurų civilinį ieškinį.

Aplinkos apsaugos departamentas pirminiame ieškinyje nurodė, kad žalą prašo priteisti iš kaltų asmenų, o patikslintame civiliniame ieškinyje – kad žalą prašo priteisti tik iš AB „Grigeo Klaipėda“.

„Kadangi civilinis ieškovas baudžiamojo proceso metu nebuvo tiksliai suformulavęs savo pozicijos dėl to, kuriems asmenims jis reiškia civilinį ieškinį, Apeliacinis teismas, nagrinėdamas ankstesnius skundus dėl laikino nuosavybės teisės apribojimo taikymo šioje byloje, ne kartą pabrėžė, kad siekiant sąžiningo ir operatyvaus proceso Aplinkos apsaugos departamentas turėtų kuo greičiau apsispręsti dėl civilinių atsakovų bei tiksliai nurodyti, kurį ieškinį, kuriems asmenims ir kokia apimtimi prašo nagrinėti”, – rašoma teismo pranešime.

Jame taip pat pažymima, jog Aplinkos apsaugos departamento atstovai galiausiai aiškiai išreiškė poziciją, kad civilinis ieškovas savo reikalavimą yra nukreipęs tik į juridinį asmenį – AB „Grigeo Klaipėda“ , o šiai posėdžio metu išsakytai civilinio ieškovo atstovų pozicijai neprieštaravo ir prokurorė. Taigi, nesant fiziniams asmenims pareikšto civilinio ieškinio, nebelieka ir pagrindo jų turtui taikyti laikino nuosavybės teisės apribojimo.

„Šioje baudžiamojoje byloje civiliniam ieškovui aiškiai ir nedviprasmiškai nurodžius, kad jis palaiko patikslintą ieškinį, kurio reikalavimas nukreiptas tik į AB ,,Grigeo Klaipėda“, tolesnis procesinės prievartos priemonės taikymas kaltinamųjų AB „Grigeo Klaipėda“ darbuotojų turtui tapo nebereikalingas ir būtų neteisingas, kadangi iškiltų grėsmė šiems kaltinamiesiems patirti suvaržymus, viršijančius teisingos taikomų prievartos priemonių ir siekiamo tikslo pusiausvyros ribas“, – pažymėjo Apeliacinis teismas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Bendrovės „Grigeo Klaipėda" byla vienai dienai buvo persikėlusi į uostamiestį

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas išvažiuojamajame teisiamajame posėdyje, kuris vyko Klaipėdos apygardos teisme, baigė liudytojų apklausas. Teismui yra pateiktas prašymas papildomai ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Neskundžiamas verdiktas: aplinkosaugininkai tinkamai įvertino „Grigeo Klaipėda“ marioms padarytą žalą

Ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) konstatavo, kad Aplinkos apsaugos agentūrą (AAA) tinkamai įvertino AB „Grigeo Klaipėda“ nelegaliai leistomis nuotekomis ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This