Pagaliau baigsis socialinio būsto Rambyno gatvėje statybos epopėja?

Miestas, Svarbu

Įkurtuvės dar 2019 m. sklype Rambyno g. 14A pradėtame statyti ir biurokratinėse procedūrose užstrigusiame socialiniame daugiabutyje jau visai netoli – tvarkomi dokumentai dėl baigtos statybos įregistravimo Nekilnojamojo turto registre.

Palmiros Mart nuotr.

Tokia žinia buvo pranešta trečiadienį vykusio Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu. Tikėtina, kad jau šį rudenį į šį namą galės kraustytis tie, kurie metų metus laukia socialinio būsto.

Tiesa, panašius pažadus dalino ir buvusi Savivaldybės administracija. Jos direktorius Gintaras Neniškis pernai gruodį „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog į „Infostatybą” jau yra sukelta visa reikiama dokumentacija ir Statybų inspekcija turėtų šaukti vadinamąją daugiabučio priėmimo komisiją. Direktorius tada vylėsi, kad galbūt jau sausį šiame 40 butų name apsigyvens socialinio būsto laukiantys klaipėdiečiai.

Trečiadienį pačioje darbo dienos pabaigoje išplatintame savivaldybės pranešime spaudai cituojamas meras Arvydas Vaitkus tikina, kad „pagaliau pavyko užbaigti socialinio būsto Rambyno g. 14A pridavimo procedūras”.

„Visi derinimai gauti ir išduotas Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos statybos užbaigimo aktas”, – cituojamas meras.

„Atvira Klaipėda” ne kartą rašė, kad šio objekto techniniame projekte buvo numatyta prie namo įrengti 32 automobilių stovėjimo vietas, nes traktuota, kad yra statomas gyvenamosios paskirties pastatas įvairioms socialinėms grupėms, o tokiems statiniams reikia užtikrinti 0,8 vietos vienam butui. Tačiau Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspekcija (VTPSI), patikrinusi statybos leidimą, nurodė, kad šis pastatas yra trijų ir daugiau butų gyvenamasis namas, todėl privaloma įrengti po vieną automobilių stovėjimo vietą vienam butui.

Praėjusios kadencijos Savivaldybės administracija taisydama tokią pirmtakų klaidą vykdė procedūras dėl naujų automobilių stovėjimo vietų įrengimo netoliese esančioje teritorijoje, buvo rengiami nauji projektiniai pasiūlymai jau pastatytam daugiabučiui, tačiau VTPSI vis tiek buvo kreipusis į Klaipėdos apylinkės teismą ir prašė panaikinti statybos leidimą, įpareigoti savivaldybę per 6 mėnesius parengti naują projektinę dokumentaciją, išsiimti naują statybą statybos leidimą, o jei to nepadarytų – per tris mėnesius nugriauti daugiabutį ir sutvarkyti sklypą. Visgi galiausiai šis ginčas buvo baigtas taikiai – pernai gruodžio pradžioje apylinkės teismas patvirtino šalių pasirašytą taikos sutartį. Pagal ją inspekcija atsisakė visų byloje pareikštų reikalavimų ir patvirtino, kad nebeturi jokių pretenzijų ar reikalavimų, susijusių su byla.

Visą tą laiką, kelerius metus, daugiabutis stovėjo tuščias, savivaldybė mokėjo už jo apsaugą, taip pat – už šilumos centro priežiūrą.

Sutartį dėl statybos darbų Klaipėdos savivaldybė su bendrove „Eikos statyba“ pasirašė 2018 metais, tačiau dėl netinkamo namo statybos techninio darbo projekto buvo ne tik nutolusi statybos darbų pradžia, bet ir pabrango jie patys. Galutinė sutarties kaina padidėjo nuo 2,32 iki 2,64 mln. eurų. Techninį socialinio daugiabučio namo projektą nuo 2008 metų rengė Visagine įsikūrusi UAB „Svertas“.

Šiame gyvenamajame name įrengta 40 butų (po 20 vieno ir dviejų kambarių); 8 butai pirmajame pastato aukšte pritaikyti asmenims su judėjimo negalia ir šeimoms, kuriose yra tokių asmenų. Visi butai aprūpinti dujinėmis viryklėmis su orkaite, vonios kambariuose įrengtos kėdutės neįgaliesiems. Namo teritorijoje įrengta vaikų žaidimo aikštelė, poilsio zona žmonėms su negalia, pastatytas krepšinio stovas, sporto treniruokliai.

Naujajame name pirmumo tvarka Savivaldybės Socialinio būsto skyrius planuoja apgyvendinti asmenis ar šeimas, kuriems reikalingas pritaikytas neįgaliesiems būstas, taip pat – asmenis, kurie yra įrašyti į sąrašą asmenų ir šeimų, turinčių teisę nuomotis socialinį būstą.

Iš viso Klaipėdos savivaldybė turi 605 socialinius būstus, 44 yra išnuomoti ukrainiečiams. Eilėje socialiniam būstui gauti Klaipėdoje šiuo metu laukia 556 asmenys.

3 Comments

  1. Lina Aulytė

    Svarbiausia, kad darbas būtų kokybiškas, kad nebūtų problemų su garso izoliacija, įtempiamomis lubomis ir t.t

    Reply
  2. Tai

    Visa ta istorija iš ” durnynų chronikos „, kam kankinti gyventojus ir neleisti apsigyventi, nes automobilius jie turi tik vienas kitas…

    Reply
  3. Kaminkretys

    Mistika.Pirmiausia leidimas statybai yra neteisėtas
    ,kadangi trūksta stovėjimo aikštelių
    Antra ,pgl tokia logiką galima daryti ,,taikos susitarimus,, ir nusižengti įstatymui. ,,Svertas,,ir savivaldybės klerkai tai puikiai žinojo. Įdomu kam st.inspekcijoje suteikti įgaliojimai priimti tokius ,,taikos,,susitarimus? Parašykit kas komisijos pirmininkas

    Reply
    • Kaminkretys

      Kad ,,sukelta į infostatyba,, tai dar nereiškia nieko.Likiu St inspekcijai stiprybės ir išlikti principingams.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This