Uosto direkcijos ir gimnazistų bendradarbiavimo rezultatas – jūrinių renginių žemėlapis

Uostas ir jūra

Besibaigiant mokslo metams pristatytas uostamiesčio Baltijos gimnazijos moksleivių ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos mentorės kartu sukurtas aktyvaus laisvalaikio Klaipėdoje ir Uosto direkcijos organizuojamų renginių žemėlapis. Jau keletą metų besitęsianti Uosto direkcijos atstovų mentorystė moksleiviams leidžia pažinti Klaipėdos uosto specifiką, uosto profesijas ir kurti kartu.

Antrus metus su Baltijos gimnazijos inžinerinių klasių gimnazistais dirbanti Uosto direkcijos geoinformacinių sistemų administratorė Ligita Venckuvienė šiandien džiaugiasi pasiektu rezultatu. Su keturiais gimnazijos moksleiviais per šiuos mokslo metus pavyko sukurti tai, kas ypač aktualu patiems jaunuoliams – aktyvaus laisvalaikio Klaipėdoje žemėlapį, kuris padeda greitai rasti laisvalaikio aikšteles, treniruoklius, sūpynes ir kt. Taip pat pavyko sukurti Uosto direkcijos organizuojamų renginių žemėlapį. Čia galima rasti informaciją apie Jūros šventės eiseną, įvairius renginius, drakonų valčių lenktynes, „Gintarinę jūrmylę“ ir kt.

Anot mentorės Ligitos, moksleiviai išmoko greitai sukurti mobiliąją programėlę duomenims rinkti, juos interaktyviai atvaizduoti bei pristatyti. Spėta sudalyvauti konkurse „Mano žemėlapis Lietuvai“ ir patekti į gimnazijos darbų pristatymo finalą.

„Darbas su mokiniais man pačiai buvo labai įdomi patirtis. Jie kūrybingi, pasitikintys savimi ir drąsūs, o išlaikyti jų dėmesį, sudominti atlikti galbūt ne tokį įdomų, sudėtingesnį darbą – tikras iššūkis. Bet mums pavyko. Džiaugiuosi, kad mokiniai sužinojo daugiau tiek apie patį uostą, jo veiklą, tiek apie duomenų rinkimą, pateikimą, pristatymą platesnei auditorijai kitaip, kaip sakė patys moksleiviai, „gyviau ir įdomiau“, – pranešime pažymi jau dvejus metus šalia kasdienio darbo savo laiką mentorystei skirianti L. Venckuvienė.

Moksleiviai ne tik susipažino su Uosto direkcijos IT programomis, jų specifika, bet ir daugiau sužinojo apie uosto veiklą, apsilankę dispečerinėje galėjo gyvai stebėti čia dirbančių dispečerių darbą.

Uosto direkcija prieš keletą metų su gimnazija pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuri numato, kad moksleiviai įmonėje turi galimybę atlikti projektinius darbus, kuriuos kuruoja mentoriai – paskirti Uosto direkcijos specialistai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This