Naujos Jūrininkų poliklinikos tikriausiai nebebus (atnaujinta)

Svarbu, Sveikata

Nors Klaipėdos savivaldybei iš antro karto pavyko surengti Birutės gatvėje numatytos statyti naujos Jūrininkų poliklinikos rangovo išrinkimo konkursą, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus sako, ko gero, toks projektas jau nebus įgyvendinimas. Vietoje jo naujoji miesto valdžia yra linkusi tvarkyti sovietmečiu statytą vadinamąją III polikliniką – Klaipėdos miesto poliklinikos pastatą Taikos prospekte.

2019 m. sausį įvykusiam būsimo pastato architektūriniam konkursui buvo pateikta 12 darbų, kaip turėtų atrodyti naujasis objektas. Konkurso nugalėtoja išrinkta vilniečių mažoji bendrija „Mes architektai“ (projekto vadovas Dovydas Čipkus), pristačiusi projektą „Du kiemai”. Ši įmonė parengė ir statybos techninį projektą, kurio derinimas užtruko beveik metus. Už šias paslaugas architektams buvo įsipareigota sumokėti 129 500 eurų.

„Mes architektai“ vizualizacija

Po pernai pagaliau paskelbto naujos poliklinikos statybos viešojo pirkimo konkurso savivaldybė gavo pasiūlymus, kurių kaina viršijo numatytą kainą net per 50 procentų. Ji ilgai ieškojo galimybės sudaryti sutartį, tačiau galiausiai pripažino, kad viešųjų pirkimų procedūras teks pakartoti. Tuometinis administracijos direktorius Gintaras Neniškis tuomet teigė, kad gavusi tokius pasiūlymus savivaldybė buvo nusimačiusi didesnes lėšas šiam projektui, tačiau pasirodė, kad potencialaus rangovo, kurio pasiūlyta kaina jau buvo priimtina, kvalifikacija neatitinka pirkimo sąlygose nustatytų reikalavimų.

Tad buvo paskelbtas antrasis konkursas. Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Vilma Marcinkevičienė „Atvirai Klaipėdai” buvo sakiusi, jog balandį buvo gauti 6 pasiūlymai iš potencialių Jūrininkų poliklinikos statytojų –  žinomų statybos rinkos dalyvių.

„Kaina gauta beveik 20 milijonų. Už 4 000 kvadratinių metrų”, – ketvirtadienį sakė A. Vaitkus, akcentavęs, kad baldams, įrangai gali prireikti dar kelių jei ne dešimties milijonų.

Galiausiai, anot jo, naujas pastatas nepatenkintų visų miesto poreikių, o vadinamoji III poliklinika yra beveik pustrečio karto didesnė.

„Labai dideli pinigai skiriami pastato dizainui, architektūriniams sprendimams. Šiandien turbūt priimsime galutinius sprendimus, didžiausias orientyras yra į sveikatos priežiūros centrą, kad sukurtume epicentrą pietinės miesto dalies gyventojams sutvarkant buvusią III polikliniką. Norisi čia matyti medicininį centrą, nes čia didžiausia gyventojų koncentracija, kad jie gautų čia viskas reikiamas pirminės sveikatos priežiūros paslaugas. Yra kryžkelė pasirinkime ir, matomai, pasirinksime variantą sutvarkyti turimą turtą, o ne pulti statyti naują pastatą už kelias dešimt milijonų”, – sakė A. Vaitkus.

Klaipėdos miesto poliklinika. Palmiros Mart nuotr.

Pasak jo, jau buvo užsakyta dar viena Klaipėdos miesto poliklinikos pastato ekspertizė, nes pirmoji, skelbusi apie rekonstrukcijos neatlaikysiančias kai kurias konstrukcijas, kolonas, kėlė abejonių. Dabar esą jau tampa aišku, kad rekonstrukcija įmanoma, galima čia esant poreikiui statyti  ir priestatus.

Anot mero, taip rekonstruotame pastate galėtų įsikurti ir privačios medicinos įstaigos, suteikiančios tokias paslaugas, kurių nebūtų savivaldos pirminės grandies sveikatos priežiūroje.

„Tikrai daugelio projektų teks atsisakyti, nes jie padaryti neracionaliai. Giliai nagrinėsime kiekvieną projektą, nepatinka man kai kurių savivaldybės darbuotojų nuostatos, kad projektas padarytas, viskas jau nuspręsta, ir jūs nauja valdžia nebandykite griauti. Miesto biudžeto dalis, kurią galima naudoti laisviau, yra tik 20-30 milijonų. Turime suprasti, kiek tada lieka tokioms svarbioms sritims kaip vaikams, mokykloms sutvarkyti, žmonėms su negalia”, – kalbėjo A. Vaitkus.

Tuo metu Saulius Dabravalskis, uostamiesčio Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas, praėjusį mėnesį vykusio miesto Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžio metu kalbėjo, kad jo vadovaujamos įstaigos kolektyvas labai laukia naujosios poliklinikos, nes bendrabutyje dirbti yra labai sudėtinga. Būna net taip, kad pirmą kartą čia įžengęs naujas klientas iškart apsisuka ir išeina.

„Esame unikalūs. Vieninteliai Lietuvoje dirbame bendrabutyje”, – karčiai ironizavo jis.

ATNAUJINTA. Į tokią žinią ketvirtadienio vakarą sureagavo klaipėdietis Seimo narys, konservatorius Audrius Petrošius, su A. Vaitkumi kovojęs dėl mero posto antrajame rinkimų ture.

„Šiandien – liūdna diena, kadangi suprantu, jog Klaipėda visgi ir toliau vystysis stagnuodama ir be jokios ambicijos. Daug iečių sulaužyta, kad klaipėdiečiai ne tik gautų kokybiškas paslaugas, o paslaugas teikiančiųjų darbo sąlygos būtų motyvuojančios, tačiau kad ir miesto veidas keistųsi iš esmės – naujai projektuojami statiniai būtų parinkti architektūrinių konkursų būdu, būtų ryškūs, išskirtiniai, kuriais mes, klaipėdiečiai, didžiuotumėmės. Pasirodžiusi informacija, kad Klaipėdos meras, motyvuodamas per didele kaina, neketina statyti taip lauktos Jūrininkų poliklinikos, vietoje to miestiečiams pasiūlydamas kada nors įvyksiančius vadinamosios trečios poliklinikos patvarkymo ar rekonstrukcijos darbus, nuteikia itin slegiančiai. Nelabai suprantu, kodėl tiek metų investavus į savivaldai nebūdingą ligoninių išlaikymo funkciją ir pagaliau šią naštą nusimetus bei atsiveriant galimybėms užtikrinti pirminės sveikatos priežiūros sektoriaus kokybinį šuolį, projektai yra priešpastatomi vienas kitam. Miestas tikrai yra pajėgus ir pastatyti Jūrininkų polikliniką, ir vėliau modernizuoti ar perstatyti „trečiąją” polikliniką, tačiau vietoj to, kad išspręstume vieną didžiausių Klaipėdoje – pirminės sveikatos priežiūros prieinamumo – problemą, pasirenkame pilką ir nykų požiūrį paremontuoti senus sovietinius pastatus. Motyvas dėl išaugusių kainų nėra priimtinas. Šiandien dienai kainos rinkoje yra tokios, kokios yra, tačiau tai nereiškia, kad miestai turi laukti kada nors ateisiančių, o gal ir neateisiančių pigesnių laikų. Juolab kad ir formuojami savivaldybių biudžetai atliepia infliacinius rodiklius – 2023–ųjų metų Klaipėdos biudžetas augo bemaž 48 mln. eurų. <…> Viliuosi, kad dar viskas pasikeis, nes rinkėjai visus būsimus darbus priskirs naujajai komandai, todėl tikrai nėra jokio tikslo stabdyti tų darbų įgyvendinimo, kurie buvo pradėti dar praėjusios kadencijos metu. Procesai viešajame sektoriuje yra itin imlūs laikui, tad laikantis politikos stabdyti jau beįsibėgėjančius projektus ir mėginti pradėti naujus gali reikšti situaciją, kuomet kadencijos pabaigoje pamatysime, jog miestas tebestovi vietoje. Rytoj kreipsiuos į Klaipėdos m. merą A. Vaitkų, prašydamas rimtesnių argumentų ir nuoširdžiai tikėsiuos, kad šiandienos pareiškimai – tik neatsakingas ir gal kiek skubotas vienasmenis sprendimas”, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook” rašo jis.

39 Comments

  1. Nuomonė

    Nesuprantu, kam laikyti pusiau tuščią taip vadinamą trečią polikliniką , o pradėti naują statybą? Deja, manau, kad ne seimo nariuio spręsti apie miesto poreikius kai iš miesto emigravo gal trečdalis gyventojų. Gana ligoninių sujungimo, kuris pablogino visą sveikatos apsaugą mieste. Pirmiausia reikia viską suskaičiuoti, o paskui spręsti dėl tikslingumo statyti. Užtenka naujos mokykklos statybos, kuri yra nusikalstama nuo pat pradžios, nejaugi reikia dar tokios vienos statybos tiksliai nežinant ar ji reikalinga.

    Reply
  2. SB

    Ar tik Vinsuko ausys kur nekyšo, reiks naujo „patyrusio” laikino vadovo, išplaut perteklines lėšas renovacijai 🙂

    Reply
  3. Klp

    Pagaliau logiski sprendimai, o ne pinigu plovimai

    Reply
    • Piktai

      Šaunu, kad naujasis meras suprato, jog pirmiausia reikia žinoti ar to reikia, o tik tada imtis statybų pinigams praplauti.

  4. Memelender

    Ar pirminiuose planuose į naująją polikliniką neturėjo persikelti Jūrininkų polinklinika, o trečiuoji turėjo likti savo vietoje? Dėl to ir naujasis pastatas projektuotas mažesnis.

    Reply
    • Taip taip :)

      Klaipėdos liberių ir konservatorių projektas – ” statom polikliniką ” su eiliniu nemaloniu šleifu šalia gyvenantiems klaipėdiečiams ? IŠ VE. 2023-01-11
      Klaipėdiečiai pasijuto įžūliai apgauti

  5. Anonimas

    jau gailiuos kad balsavau uz Vaitku, galvojau ateis pakeis miesto veida, bet matau poziuris kad architekturiniai sprendinmai neimotais ir toliau karaliaus dezutes, kaip galima pritraukt zmones gyvent mieste kur statiniai nauji o atrodo kaip pries 20 metu pastatyta.

    Reply
    • Jūs rimtai ? :)

      Kalbama apie polikliniką ! , o ne baseiną ar …Žmonėms reikia paslaugų , o ne ” raitytų stogų ” , kurie gali be eurų palikti ____Miesto biudžeto dalis, kurią galima naudoti laisviau, yra tik 20-30 milijonų. Turime suprasti, kiek tada lieka tokioms svarbioms sritims kaip vaikams, mokykloms sutvarkyti, žmonėms su negalia”, – kalbėjo A. Vaitkus.______ P.S. Renovuoti daugiabučiai jums ne ” dėžutės ” , ” skolų milijonieriai ” ?

    • Anonimas

      Nauji statiniai ir yra 20 m, nes dar naujesniems nebuvo išduodami statybos leidimai. Projektai derinimuose užtrukdavo 5-eciais ar 10-ciais. Vaitkus dirba dar tik virs 1-o mėnesio, o jau ūkiškai imasi reikalu tvarkymo. Gal prikels miesta is numirėlių ir konseravavimo.

  6. Pagarba

    Pagaliau racionalūs sprendimai ir aiški logika! Struktūrizuotai sutvarkyti ir išnaudoti tai ką turime, o ne šokinėti į naujus, gražiu „popierėliu” apvyniotus, netinkamus ir nesustabdomai brangstančius pinigų plovimo statinius. Dar plius už savęs paliekant statinius vaiduoklius.. Pagarba A.Vaitkui!

    Reply
  7. Vilius M.

    Pagarba merui su savo nuomone, argumentais ir aiškia vizija. Norai turi būti pagrįsti logika, o A. Vaitkus tikrai pasižymi gerom įžvalgom ir racionaliais sprendimais.

    Reply
  8. Fui ....

    Verslaujant reikia turėti ” galvą” ir mokėti PAČIAM užsidirbti . Kada nepavyksta verslauti , eini į politiką , pašokinėji per partijas , randi tuos su kuriais ” vertybės ” panašios ir jau tada gali sau leisti : mokyti kitus kaip leisti eurus , ką daryti , ką statyti ir ką sujungti neišleidžiant nei euro iš savos kišenės ? Man tokie politikai atgrasus ir aš – rinkėjas jais netikiu . Netikiu ir jumis pone konservatoriau Petrošiau , todėl balsavau už poną merą Vaitkų . Ir džiaugiuosiu .

    Reply
  9. petrošiams

    Galiausiai, anot jo, naujas pastatas nepatenkintų visų miesto poreikių, o vadinamoji III poliklinika yra beveik pustrečio karto didesnė.______P.S. Pagarba merui Vaitkui , kuriam rūpi VISI klaipėdiečiai ir jų poreikių patenkinimas . Pagarba pone mere.

    Reply
    • Ponui konservatoriui Petrošiui

      reikėjo NORĖTI DIRBTI miesto taryboje ir priimti argumentuotus sprendimus …..seimūno alga didesnė ? O dabar miestiečiai išrinko merą ir miesto tarybą , kuri atitinka jų norus . Ir nereikėtų daryti politinių spaudimų , pone konservatoriau . Man rinkėjui patinka mero Vaitkaus realios būtinybės supratimas ir ” miesto biudžeto buhalterija ” __Kaina gauta beveik 20 milijonų. Už 4 000 kvadratinių metų”, – ketvirtadienį sakė A. Vaitkus, akcentavęs, kad baldams, įrangai gali prireikti dar kelių jei ne dešimties milijonų.

  10. Pacientas

    Gerai skamba: per daug investuojama į pastato dizainą. Šiaip jau architektai mėgina paįvairinti nuobodžią miesto architektūrą. Jeigu pas mus mandresnio pastato statymas kainuoja brangiai, tai ir toliau gyvensime dėžučių stiliaus mieste? Pietinė miesto dalis ir taip visa „kvadratinė”.

    Reply
    • dr.Watson

      …quadratish…
      o jei rimtai tai nėra nei laivyno, nei jūrininkų belikę… kam ta ir jūrininkų poliklika jei jūrininkų ligoninės nebėra…

  11. Anonimas

    Palaikau merą ir jo propaguojamą (tikiuosi) skandinavišką stilių – turtą valdyti taupiai , lėšas naudoti racionaliai
    – ten , kur reikia ir tiek, kiek reikia. Tokiems kaip Petrošius reikėtų baigti svaigti su savo tarytum arabų šeicho užmojais ir blizgučiais.

    Reply
    • To Anonimas

      Labai ekonomiška kišti pinigus kas met į pastatą kuis tike moraliai tiek fiziškai atgyvenęs, savo išplanavimu netenkina nei darbuotojų, nei pacientų, o energetinio efektyvumo nerasta (čia apie „trečią polikliniką”. Apie Jūrininkų poliklinikos pastatą net nekalbu, jis nepritaikytas nei pacientams (ypač neįgaliems) nei personalui, nuostanus Vaitkaus spreddimas. Triskat Ura. Palaikykit cholchozą, toli nueisime.

    • antrajam anonimui

      o tai geriau būtų vietoje dviejų esamų poliklinikų statyti naują mažą polikliniką, kurioje nesutilps abi poliklinikos , o buvusį 3 poliklinikos pastatą palikti eiliniu miesto vaiduokliu ? Rašote apie ekonomiškumą, kai net nežinote kiek kainuotų rekonstrukcija. Šiuo klausimu yra išskirtinis Uosto direkcijos pavyzdys, kuomet senojo pastato rekonstrukcijos kaina 3-4 mln, tačiau vietoje to nusprendžiama statyti naują pastatą už 40 mln.

    • Ir aš palaikau merą Vaitkų , nes

      Daugiabučių gyventojai yra raginami, statytus sovietmečiu namus , RENOVUOTI ! Ir renovacija pristatoma kaip gėris ir laaaabai naudingas reikalas 🙂 Neįgalieji , po renovacijų , dažnai ir toliau lieka savo butuose . Taigi , nustokite kvailinti ir pradėkite galvoti , tik panašu nevykėliai nesugeba …ir jums dzin miesto biudžetas ir klaipėdiečiai . Jūs net teksto ir ką sako meras nesuvokiate .

  12. Gyventojas

    Kam tiek pastatų, logiška, 3 poliklinikos patalpos yra didelės, gali būti racionaliau panaudotos, visur deklaruoja trūksta medikų, taigi sutilpsit, tame tarpe ir Jūrininkų poliklinika, gyventojai dėl pastatų poliklinikoms sveikesni nebus.

    Reply
  13. A.

    Meluoja mažumelę direktorius,nuo pernai nepriima registruotis naujų pacientų,nes nėra vietų. Mažiausiai 3-4 kartus tokią situaciją,jau stebėjau registrturoje. Niekas iš ten apsisukęs nebėga. Ir patalpos,”bendrabutyje’neblogeses negu kitose poliklinikose., standartinėseEsu matęs ir blogesnių ir Lietuvoje ir užsienyje. Labai,džiaugiuosi,savo šeimos gydytoja Egle Blekaityte, puiki specialistė.

    Reply
  14. Simona

    Tikrai apgailėtina. 50 proc. gyventojų aptarnauja savivaldybės įmonės. Dvi poliklunikos. Viena veikia bendrabutyje, kita vadinamoji trečioji. Miestas buvo apsisprendęs, vieną statyti naują, kitą renovuoti. Jeigu neturi miestas pinigų, lai stato konsesijos būdu. Bet nestatyti visiškai , rwiškia nesuprasti ko gyventojams reikia. Tai yra kokybiškų paslaugų.

    Reply
    • Manau

      Mažiau nei 50 proc. Kažkur 35 proc. beaptarnauja. Ir aš kaip miestietis esu prieš tokius pinigų taškymus savivaldybės poliklinikų statyboms. Nes jau 20 metų esu registruotas privačioje ir vargo nematau – nieko nekainuoja, viskas gražu, tad leiskime verslui ir toliau investuoti. Geriau savivaldybė tegul smengančius į žemę darželius sutvarko ir kiauras mokyklas, gėdingai atrodo!

    • Anonimas

      Taigi yra privacios mokyklos ir darzeliai. Puikiai veikia

    • Skirtumas

      Privačiuose darželiuose ir mokyklose reikia mokėti už ugdymą ir nemažas sumas – 400- 600 Eur/mėn. O privačioje poliklinikoje nemoku nieko. O kokybė ženkliai geresnė, kažkada buvau ir 3 poliklinikoj, ir jūrininkuos registruotas, išėjau, nes ten bardakas

    • Memelender

      Taip taip privatizuokim sveikatos apsaugą kaip kokioj JAV. Tik po to nesistebėkit, kad žmonės paniškai bijos kviestis greitąją.

    • Manau

      Manau, tai tik galvoju. Deja, statistika yra kita. Klaipėdoje yra aptarnaujama apie 190 tūks. pacijantų, nors gyventojų yra tuk 150 tūks. Tai rodo kad gerų paslaugų atvyksta ir aplinkinių miestelių žmonės. Deja, daugiau kaip 50 % yra deklaravę save prie savivaldybės piluklinikų.

  15. Egle

    Estai dar praeitam šimtmety nugriovė senas ligonines ir poliklinikas, vokiečiai, skandinavai taip pat griauna senas ir stato naujas, modernias. O mes vel isradinesim dviratį… Tyrimas bus atliktas taip, kaip reikia… Liūdesys.

    Reply
  16. Nusikalba

    Nusikalba tas vyr. gydytojas, kad vieninteliai dirba bendrabuty, yra ir daugiau tokių įstaigų, pvz Paupių PSPC irgi bendrabuty ir dar prastesniam, bet pacientai nebėga iš ten. Dirbti reikia kokybiškai ir nebėgs pacientai, nes svarbiausia ne sienų, o pačių paslaugų kokybė!

    Reply
  17. A.V

    Mero stilius viską stabdyti ir nieko nedaryti.Jam būtų per graži pastatyta nauja poliklinika..

    Reply
  18. Zazis

    Teisingas sprendimas. Negi miestas toks turtingas, kad išlaikyti tiek pastatų. Miestui užtektų vienos gerai veikiančios savivaldybinės poliklinikos. Privatūs šeimos medicinos centrai veikia puikiai ir juose yra prisirašę daugiau pacientų nei savivaldybės poliklinikose. Ir ne nuo patalpų grožio tai priklauso, kur norisi prisirašyt. O nuo kokybės.

    Reply
  19. Labai teisingas sprendimas

    Galvoju kaip meras Vaitkus . Pagarba . Sveikas protas ir realus mąstymas . Pagaliau turime merą miesto šeimininką, kuris galvoja apie visus , prieš tai susiskaičiavęs ” kiek turi eurų ” .

    Reply
  20. klp

    Teisingas sprendimas, mūrų turime, tik efektyviai išnaudokime !

    Reply
  21. Anonimas Ligūras

    Gera architektūra kainuoja? Kas galėjo pagalvoti! Neįtikėtina! Sveikatos priežiūros įstaiga kokybiškose ir įkvepiančiose erdvėse? Tiek uostamiesčių aplankiau visoj Europoj, niekur nemačiau! Ne, tik ne per mano pamainą. Ką sakėt? Ekspertizė nerekomenduoja rekonstrukcijos? Va mano ekspertizė sako kitaip! Nes matot, aš sprendžiu kurie projektai racionalūs, kurie ne. Nes juk ūkiškas trumparegiškumas yra daug svarbiau už visokias ten kokybes ir architektūras. Žmonėms juk nereikia kokybiškos aplinkos. Užteks perdažytų koridorių. Va, darau tvarką ten, kur viskas labai gerai galėjo būti. Dabar bus, geriausiu atveju, labai vidutiniškai – taip kaip ir pritinka eiliniam miestui.

    Reply
  22. Jorė

    Gyventojų mieste tiek nepadaugėjo. Tuščius koridorius išlaikyti brangu.

    Reply
  23. Jo

    Apgailetinas sprendimas.

    Reply
    • Poliklinika

      Aisku apgailetinas,sklypo koriušams prireikė.Duodu prisikti merui kisene.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This