Skelbiama kandidatų atranka buriavimo praktikoms Klaipėdos universiteto burlaiviuose

Uostas ir jūra

Klaipėdos universitetas (KU) renka buriavimo praktikantų komandas kelionėms jūra iki kaimyninių Liepojos ir Gdansko uostų. Tai – puiki galimybė klaipėdiečiams, besidomintiems buriavimu, praktiškai išbandyti šią sritį.

Jokių išankstinių sąlygų, išskyrus amžių (praktikose laukiami asmenys nuo 16 metų), nėra. KU nuotr.

KU burlaivio „Brabander“ plaukimas į Liepoją planuojamas liepos 15-16 dienomis, jachtai „Odisėja“ suburta praktikantų komanda į jūrinę odisėja iki Gdansko ir atgal turėtų leistis liepos 7-11 dienomis. Viename iš gražiausių Lenkijos miestų tuo metu vyks jūrinės kultūros šventė „Baltic Sail Gdansk“. Kitas „Odisėjos“ praktikantų plaukimas numatytas liepos 29-30 dienomis, kelionės tikslas bus Liepojos uostas.

Į buriavimo praktinį pradžiamokslį KU burlaiviuose šiemet ketinama priimti 20 žmonių. Jokių išankstinių sąlygų, išskyrus amžių (praktikose laukiami asmenys nuo 16 metų), nėra. Atrenkant pretendentus svarbiausiu veiksniu bus įtikinanti motyvacija bei tvirtas pasiryžimas jūriniam nuotykiui. Praktikantų keliavimo ir maitinimo išlaidos bus apmokėtos iš Klaipėdos miesto savivaldybės finansuojamo projekto „Jūrinės kultūros edukacijos burlaiviuose“, dar kitaip vadinamo „Burių miestas“, lėšų. Norintieji išbandyti save turėtų nedelsti pildyti registracijos formą čia.

Atrinkti praktikantai prieš išplaukiant bus instruktuoti, kaip pasiruošti kelionėms ir ko per jas tikėtis, o buriavimo paslapčių bus mokomasi gyvai, per patirtį.

„Kad ir kaip norėtume, bet gerų orų ir palankaus vėjo negalime garantuoti. Jūros nuotaikas net sinoptikai ne visada atspėja, bet visi iššūkiai įveikiami, jeigu turi tikslą ir norą buriuoti“, – sako KU burlaivio „Brabander“ kapitonas Ričardas Ramanauskas.

Per trejų metų trukmės „Burių miesto“ programą buriavimo pradžiamokslį KU burlaiviuose turėtų praeiti 60 klaipėdiečių, kurie po pirmojo jūrinio krikšto, tikimasi, papildys uostamiesčio buriuotojų bendruomenę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This