VMG grupės pardavimai pernai augo iki 323 mln. eurų

Verslas

Tarptautinės investicinės VMG grupės konsoliduoti pardavimai baldų sektoriuje 2022 m. išaugo daugiau nei trečdaliu ir pasiekė 323 mln. eurų. Anot grupės pranešimo, didžiausią įtaką sparčiam pardavimų augimui padarė 48 proc. išaugusios pajamos, gautos iš medienos drožlės plokštės gamybos. Baldų gamybos pajėgumai 2022 m. augo daugiau nei 30 proc.

Pasak vienintelio VMG grupės akcininko, investuotojo Sigito Paulausko, išlaikyti nuoseklų pardavimų augimą pernai buvo sudėtinga dėl rinką drebinusios energetikos išteklių ir žaliavų kainų šoko bei geopolitinių įtampų regione.

„Tačiau pernykščiai rezultatai tik dar kartą parodo, kad prieš trejus metus priimti strateginiai sprendimai diversifikuoti kompanijos veiklą ir sukoncentruoti mūsų investicinį potencialą į aukštos pridėtinės vertės kūrimą – sustiprino kompanijos atsparumą ir sukūrė tvarią ilgalaikę perspektyvą“, – pranešime cituojamas jis.

2020 m. rekordinę plyno lauko investiciją Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje sukūrusi ir vieną didžiausių Europoje medienos drožlių plokštės gamyklą atvėrusi kompanija pernai padidino medienos drožlės plokštės maksimalius pajėgumus 30 proc. ir pasiekė 800 000 kub. m metines gamybines apimtis.

Vasaros pabaigoje kompanija greta pastarosios gamyklos planuoja atverti ir naują korpusinių baldų gamyklą, kur bus sukurta daugiau kaip 400 naujų darbo vietų.

Grupė savo pranešime kartoja, kad dėl pernai vasarį Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą ir Baltarusijos pagalbos agresoriui sustabdė savo veiklą šioje kaimyninėje šalyje. Esą birželio mėnesį kompanija pardavė savo gamyklą Borisovo srityje, tačiau „Atvira Klaipėda” šių metų sausio pradžioje rašė apie tai, jog Baltarusijos žiniasklaidoje skelbiama, jog vis dar dirba Mogiliove esanti įmonė. VMG grupės vadovas Egidijus Mockus tada tikino, kad tai esą viso labo tik politiniai tų įmonių vadovų pareiškimai, o jos tik dirba minimaliu režimu, kol pagaliau bus rastas baltarusiško verslo pirkėjas.

VMG grupė veiklą vysto penkiomis strateginėmis kryptimis – medienos perdirbimo ir tvarių medienos gaminių gamybos, atsinaujinančios energetikos, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybos bei infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymo.

Daugiau nei 90 proc. kompanijos produkcijos eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This