Klaipėdos teismui perduota tarptautinė narkotikų prekeivių byla

Kriminalai ir nelaimės

Generalinė prokuratūra praneša Klaipėdos apygardos teismui perdavusi nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje ne kartą jau teistas Lietuvos pilietis kaltinamas organizavęs sistemingą labai didelių narkotinių medžiagų kiekių gabenimą iš vienos Europos Sąjungos valstybės į kitą, o Klaipėdoje gyvenantis lenkas – narkotikų gabenimu.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2021 m. pavasarį Lietuvos kriminalinės policijos biure (LKPB) gavus informaciją iš Švedijos apie sulaikytą Lietuvos vilkiką su labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų. Jos muitinės pareigūnai sunkvežimyje ir puspriekabėje įrengtose slėptuvėse rado per 308 kg hašišo.

Ikiteisminio tyrimo metu gautais duomenimis, kaltinamasis 2019 m. pabaigoje su kitose šalyse esančiais bendrininkais subūrė organizuotą nusikalstamą grupę, kuri turėjo gaminti ir iš vienos Europos Sąjungos valstybės į kitą sistemingai neteisėtai gabenti labai didelius kiekius kokaino ir kanapių dervos (hašišo).

Tyrimo metu nustatyta, kad nuo 2019 m. pabaigos iki 2021 m. kovo jis ne mažiau kaip per keturiolika kartų organizavo dar apie 700 kg kokaino gabenimą iš Nyderlandų į Prancūziją.

Vien už paskutinį, 2021 m. kovo mėnesio, 70 kg kokaino gabenimą, dėl kurio Prancūzijos pareigūnai sulaikė Lietuvos pilietį, buvo perduoti per 1,2 mln. eurų.

Prancūzijoje ir Švedijoje taip pat buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl šių sunkių nusikaltimų ir dalis organizuotos grupės narių jau išgirdo teismo nuosprendžius.

Šie nusikaltimai buvo išaiškinti Lietuvos prokurorams ir LKPB pareigūnams bendradarbiaujant su Europolo, Eurojusto atstovais, Prancūzijos, Nyderlandų, Švedijos ir kitų šalių teisėsaugos pareigūnais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Du gimnazistai ir studentas kaltinami psichotropinių medžiagų platinimu

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje du gimnazistai ir vienas studentas kaltinami neteisėtu ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This