Dviračių saugyklos sparčiai pildosi

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Norintieji laikyti dviračius prieš porą savaičių pagaliau atidarytose dviračių saugyklose, pastatytose renovuotame Rumpiškės kvartale, turėtų paskubėti – jose greitai gali nelikti vietos.

Artūro Šulco nuotr.

Antradienio popietę tik viena iš septynių saugyklų buvo tuščia, nors ir joje jau yra užsiregistravusių vietos gyventojų, norinčių čia nemokamai laikyti dviračius.

Mažiausiai populiari yra ši saugykla. Artūro Šulco nuotr.

Pasak Andriaus Samuilovo, „Klaipėdos keleivinio transporto” (KKT) direktoriaus pavaduotojo, jau yra užsiregistravę 88 vartotojai. Tai yra, rezervuota jau apie 30 proc. visų saugyklų vietų.

Artūro Šulco nuotr.

Paklaustas, ar žmonės nesiskundžia, kad gal sudėtinga yra prisiregistruoti ir naudotos šia paslauga, A. Samuilovas sako, kad tokių nusiskundimų būta tik vieno.

Artūro Šulco nuotr.

Savo transporto priemonę dviračių saugykloje laikantis Kęstutis sako, kad jam užsiregistruoti nebuvo paprasta. Tačiau yra labai patenkintas šia paslauga.

Artūro Šulco nuotr.

Saugyklose iš viso yra 210 vietų.  Jų spynos atidaromos telefonu. Naudojimo instrukcijos iškabintos ant kiekvienos saugyklos.

Artūro Šulco nuotr.

Aplinkinių namų gyventojai, norintys ten laikyti dviratį ar paspirtuką, turi pateikti prašymą, sutikti su laikymo taisyklėmis. Prašymą galima pateikti internetu (prisijungus spausti „teikti prašymą / dviračių laikymas“) arba atėjus į KKT Klientų aptarnavimo centrą (S. Daukanto 13A).

Artūro Šulco nuotr.

Specialistai stebisi, kad saugykloms pasirinkti statiniai nebuvo pritaikyti dviračiams laikyti, nors rinkoje yra pakankamai specializuotų įrenginių dviračiams saugoti. Todėl šių saugyklų eksploatacijos pradžią savivaldybei teko atidėti beveik porą metų ir išleisti papildomai nemažai pinigų, kol buvo įrengti įvažiavimai, vaizdo kameros, stovai dviračiams, elektroninės spynos, registravimo sistema ir kita.

Rumpiškės kvartalas po rekonstrukcijos yra patraukli vieta gyventi. Čia kapitališkai atnaujinta ne tik visa aplinkos infrastruktūra, bet ir renovuota dauguma daugiabučių namų, vadinamų „chruščiovkėmis”.

4 Comments

  1. čia reklama

    manau, kad kai užpildyta tik 30 proc. sakyti kad sparčiai pildosi, nederėtų

    Reply
  2. Ciniškas liberalumas

    NEPRITAIKYTI DVIRAČIAMS ? Kam buvo nupirktos saugyklos ? Bulvėms ? ____Specialistai stebisi, kad saugykloms pasirinkti statiniai nebuvo pritaikyti dviračiams laikyti, nors rinkoje yra pakankamai specializuotų įrenginių dviračiams saugoti. Todėl šių saugyklų eksploatacijos pradžią savivaldybei teko atidėti beveik porą metų ir išleisti papildomai nemažai pinigų, kol buvo įrengti įvažiavimai, vaizdo kameros, stovai dviračiams, elektroninės spynos, registravimo sistema ir kita

    Reply
    • Etatinis

      Neatsibodo?

    • Anonimas

      Gera pastaba kad perkama nepritaikyta įranga. Nes taip turbut pigiau .. ir nesvarbu kad veliau nepatogumu daugiau bus?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This