Vietoj šviežios žuvies – smirdinti rūkykla

Fotoreportažai, Miestas

„Šviežios žuvies? – nustebo ketvirtadienį prekybai šia žuvimi statiniuose Dangės krantinėje suręstame statinyje šeimininkaujanti pardavėja. – Ne, nėra, ką jūs… Žiemą tai kartais būna stintų”.

Artūro Šulco nuotr.

O dabar čia prekiaujama daugiausiai rūkytais vandens gyviais, kurie mūsų platumų vandenyse neplaukioja.

Artūro Šulco nuotr.

Pajūrio žvejai ilgai mynė Klaipėdos miesto valdžios slenksčius ir aiškino, kad pastačius Dangės krantinėje, tarp Pilies tilto ir Senosios perkėlos, kioskus, juose bus prekiaujama šviežia žuvimi, sugauta aplinkiniuose vandenyse. Tačiau realybė yra kitokia.

Artūro Šulco nuotr.

Prekiaujama tik iš vienos statinio. O iš greta antrojo pastatytos žuvies rūkyklos virsta tiršti juodi dūmai, verčiantys praeivius, skubančius į keltą, prisidengti veidus, kosėti ir čiaudėti.

Minėtą ketvirtadienį šių statinių „užkulisiuose”, kurie gerai matomi iš pravažiuojančių automobilių, buvo palyginti tvarkinga.

Artūro Šulco nuotr.

Bet ne poilsio sezono metu čia būna visko.

Artūro Šulco nuotr.

Šiuo metu savivaldybės lėšomis jau prieš kelis mėnesius yra įrengta naujutėlė prieplauka kitoje upės pusėje, prie Pilies tilto, šviežiai žuviai iš laivų iškrauti.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau kol kas ir čia šviežios žuvies – nė kvapo.

Artūro Šulco nuotr.

Prie jos prisišvartavo vadinamasis vandens autobusiukas. Jame triūsiantis vaikinukas buvo paslaugus: jeigu reikia, galiu pasitraukti… Neprireikė.

Artūro Šulco nuotr.

Tam, kad šioje prieplaukoje tonomis būtų iškeliama šviežia žuvis ir vietoje parduodama jos geidžiantiems piliečiams, savivaldybės lėšomis čia dar bus įrengtas atitinkamas kranas.

Šį objektą taip pat nori perimti ir eksploatuoti šaunūs mūsų žvejai. Tai jų pageidavimu už mokesčių mokėtojų pinigus įrengiama infrastruktūra, įgalinanti miestiečius ir miesto svečius pamaloninti šviežia žuvimi.

16 Comments

  1. Regina

    Viskas gerai ,Šulcai žuvies negavai už ačiū, tai kandžiojies

    Reply
  2. Marijus

    Gerovės valstybėje prie jūros klesti gerovės uostamiestis… O gal nebūtų taip labai apsunkinančiai įvardinti tuos keliolika, kurie nusipelnė ir jau mėgaujasi ta gerove?.. Už valstybinius, o tai reiškia mūsų visų pinigus, aišku…

    Reply
  3. Kaminkretys

    Hm ,klausimas ,o dar yra pramoninių žvejų Klaipėdoje? Tai ,kad jau uždraudė žvejoti. Nežinau nei vienos įmonės kuri užsiima žvejyba ir iš to užsidirbo duonai.

    Reply
  4. Ribakas

    Hebra, turiu projektą švėžienai pardavinėti. Kreipkitės jei nežinote kaip iš biudžeto pinigėlį paimti. 28% bendro pelno mano visa kita jūsų. Projektų daug?

    Tiesa tokia….
    Kaip ir visur.

    Reply
  5. Nezabitauskas

    Man rūkoma žuvis ne smirdi, o kvepia, bet čia – skonio ar išlepimo reikalas. Ką siūlot? Uždaryti, tada važiuoti žuvies į Naująjį turgų? Kur jums pasakys visą tiesą, kada žuvis išrūkyta? Čia bent matai, kokia žuvis kabo, gali jos dar šiltos nusipirkti. Kelis kartus pirkau, man patiko, tik kaina – nelabai. O pliurpalai, kad rūkoma šaldyta žuvis, tik juoką kelia.

    Reply
  6. Vėtra

    Kokia dar šviežia žuvis ? Rūkoma šaldyta kelių metų senumo iš Kinijos.

    Reply
    • Liūdna

      Būtent. Kokybės- nulių nulis.

  7. Petras

    Tikrai nevieta tokiam kioskui, bet nevalia jo pajudinti.Pasidomėkite, kokio poltiko įgeidžiai …

    Reply
    • Juzė

      Dukra pavalgius tos žuvies parą laiko neišėjo iš tualeto

    • Petrui

      mano nuomone ar nebūtų laikas viešinti ” kas po kiek ir kur ” vyksta Klaipėdoje . Liberaliems viešumas – – baimė . Nes ateina rinkimai ir miesto taryboje vėl tie patys „pridengtieji ” , o mes klaipėdiečiai dūstame nuo taršos , dūmų , smarvių broko ir netvarkos . Metai iš metų .

  8. Liberalus cinizmas ...

    Man vis labiau panašėja jog , buvę miesto valdyme , klaipėdiečių suneštais eurais į miesto biudžetą , taškėsi į kairę ir dešinę , o kur nauda ar nors ” grožis ” ? Tas pats ir su savivaldybės – klaipėdiečių valdomais pastatais .

    Reply
  9. Rūkola

    Jūrinis miestas, bliamba. Kur šviežia žuvis? Rūkyta valgyti nesveika

    Reply
  10. Simona

    Dar yra svajoklių, kurie tiki kad Klaipėdoje Danės krantinėje gali būti šviežios žuvies? Kai jos yra, yra visur. Kai jos nėra, nėra ko pasiūlyti.

    Reply
  11. Mulkija

    metų metais minami slenksčiai derinant projektus senamiestyje, svarstymai įvairiausio plauko „labai suinteresuotose” komisijose, konkursai, viešinimo procedūros visuomenei, išleidžiame dešimtis mln krantinių ir viešų erdvių „tvarkymams”, o po to apdergiame tas viešas erdves visokiausiomis saviveiklinėmis būdomis, liepteliais, kioskeliais ir tų „saugotojų” jau nei kvapo. Vaidindame prekybą „šviežia žuvimi”. Pvz. Liepoja pastatė krantinėje tam reikalui nedidelį meninį akcentą -stalas, vandens kolonėlė, atliekų dėžė ir pilnai visiems visko užtenka – šviežia žuvis parduodama per pusdienį. Jeigu jos yra ir ji šviežia. Mes – ardome žalias, kietas dangas, kasame el. kabelius, statome šaldytuvus, kasos aparatus, kondicionierius lipdome būdas, užgriozdiname gatveles, praėjimus …..ir jokios šviežios žuvies. Nuolat rėkdami -gelbėkite smulkų verslą ir žvejus, mes jūrinis miestas.

    Reply
  12. Ne vieta

    Ar prie pagrindinio kelio į keltą, gražiai sutvarkytos krantinės yra vieta tokiai smirdančiai rūkyklai? Kokie purvini, aplaistyti šaligatviai šalia šio statinio, kaip viskas neestetiškai atrodo. Apšišluotu, apsiplautu aplink savo būdeles. Miestui daro gėdą. Miesto valdžia turėtu kelti reikalavimus tokių vietų tvarkai ir estitiniam vaizdui. Ne Rusijos kaime gyvename.

    Reply
    • Agnė

      Puiki vieta rūkytai žuviai. Gyvenu senamiesty, dažnai užsuku nusipirkti, aišku, pavilioja kvapas. Nuostabus, ryte išrūkytos žuvies kvapas. Nelieskit. O šviežia žuvimi galėtų prekiauti rytais, tiesiai iš laivų kaip būdavo anksčiau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Remontuos krantinę ir skverą prie „Meridiano"

Pačiame turistinio sezono įkarštyje gali būti remontuojama viena iš lankomiausių Klaipėdos senamiesčio vietų – Dangės upės krantinė ties miesto simboliu ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Uostamiestis – be žuvies

1950-ųjų pavasario ir vasaros Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto (VK) dokumentai rodo, kad net ir šeštaisiais komunizmo statybos uostamiestyje metais tuometinei ...
2023-04-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Ką Nidos valdžia lepino žuvies degustacija?*

Spyglio draugas, labai mėgstąs rūkytą Jono iš Nidos žuvį, atsiuntė Spygliui PVM sąskaitos faktūros kopiją. Joje mėlynu ant balto lapo ...
2022-11-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This