Dėl Jūreivystės akademijos ateities Klaipėdoje

Politikų tribūna

Klaipėdos liberalų sąjūdžio skyriaus taryba
2023-06-30

Komentarų: 6

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos miesto skyriaus taryba susitiko su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rima Mickiene bei Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininku Aleksandru Kaupu. Buvo išklausyti kviestinių svečių argumentai, užduoti klausimai, įvyko konstruktyvi diskusija.

Po išsakytų argumentų ir diskusijos Klaipėdos liberalai pasisako už stiprios ir profesionalios Jūreivystės akademijos buvimą Klaipėdoje. Ši mokykla su savo giliomis tradicijomis yra neatsiejama miesto identiteto dalis.

Reiškiame visapusišką palaikymą Jūreivystės akademijos bendruomenei ir administracijai. Pritariame jos siekiams autonomijos pagrindais tapti Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) reikšminga dalimi.

Labai svarbu, atmetus emocijas ir politinius išskaičiavimus, atsižvelgti į tvirtą ir profesionalią pačios Jūreivystės akademijos bendruomenės nuomonę. Tik pati mokykla geriausiai  žino, kas tinka ir yra reikalinga jų tolimesnei veiklai.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas dr. Eugenijus Gentvilas pabrėžia: „Aš kaip Klaipėdos universiteto steigėjas norėčiau, kad LAJM būtų KU sudėtyje. Kita vertus suprantu, kad politikai turėtų gerbti aukštųjų mokyklų autonomiją ir teisę priimti savarankiškai sprendimus. Mes neturėtume kištis ten, kur reikėtų pasikliauti švietimo ekspertų nuomone ir pačių aukštųjų mokyklų atlikta analize bei išreikšta valia.“

Gerbdami Klaipėdos universitetą, tuo pačiu girdime ir konkrečius Jūreivystės mokyklos vadovų ir jūrininkų bendruomenės pateiktus argumentus, kodėl susijungimas su VGTU būtų naudingas mokyklai, miestu ir visai jūrininkų bendruomenei.

Mokykla įgytų Akademijos statusą, išlaikytų nepriklausomumą, o studentai gautų galimybę nepertraukiamai studijuoti magistrantūros, doktorantūros studijose. Akivaizdžiai padidėja galimybės jūrininkams gauti aukštesnės kokybės edukaciją.

Vilniaus Gedimino technikos universitetas istoriškai yra sukaupusi didelius akademinius resursus įvairių transporto rūšių studijose ir yra vienijanti mokslo organizacija šioje srityje. Todėl logiška, kad čia būtų sukoncentruotos ir laivybos studijos.

Stipri įstaiga su dideliu moksliniu potencialu tik sustiprins Jūreivystės akademijos padėtį. Tuo pačiu tai padės populiarinti jūreivystės studijas visoje Lietuvoje ir sulaukti daugiau studentų ne tik iš Klaipėdos  krašto, bet ir iš Kauno, Vilniaus ir kitų regionų.

Visas politines jėgas kviečiame nepasiduoti emocijoms ir populizmui, o racionaliai vertinti naujai atsiveriančias galimybes ir pasitikėti bei girdėti Jūreivystės akademijos ir didelės dalies jūrininkų bendruomenės balsą.

6 Comments

  1. Nustekento miesto gyventojas

    Kazi kada Klaipedai pasieks dugna, mieste like tik kazkokie Vikniaus padalinukai, graudu…

    Reply
  2. Antanas

    Liūdna, manau, kad taip alinama Klaipėda, jos įvaizdis. Kaip visi penktosios miesto kolonos veikėjai liežuviais beplaktų, tai nedoras žingsnis . Jei sovietmečiu filialai buvo kuriami tam, kad jų pagrindu sukurti universitetą, dabar visokiais būdais organizuojami filialai, kad sunaikinti Klaipėdos universitetą. Gėda tiems, kurie pritaria uostamisčio niokojimui.

    Reply
  3. Lina

    Ačiū Klaipėdos liberalams už racionalią ir pagrįsta poziciją. Palaikau Jus!!!

    Reply
  4. Aš

    Labai teisingai pasisakė liberalai! Pritariu ir aš!

    Reply
  5. Ar teisingai supratau ?

    liberkonservatoriai jūreivystės mokyklai vykdo atvirą politinį mobingą ? Mokyklos bendruomenės nuomonė niekam neįdomi , kumščiu į stalą , mažiname finansavimą , jei neįvykdysite mūsų reikalavimo ? joooo..” konservatoriams ” Petrošiui ir Razbadauskui žemiau kristi nebėra kur ….matyt ne veltui ponas Razbadauskas prieš rinkimus, eilinį kartą rado kitas „vertybes ” ir tapo ” konservatoriumi, ir net ” konservatoriaus ” Petrošiaus rinkimų sąrašo veidu ? Dugnas , moralinis dugnas , ponai . Politinis mobingas , mano tokia nuomonė . Vartykite kaip norite .

    Reply
  6. Pagarba miesto liberalams ,

    už nuomonę , kuri sutampa su seimo narės klaipėdietės L.Girskienės nuomone ___Ligita Girskienė: palikit ramybėje Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą!___Noriu paraginti visus palikti ramybėje puikiai veikiančią ir ugdymo įstaigų reitingų lentelės viršuje esančią Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą. Mokyklos bendruomenė pati turi pakankamai išminties ir kompetencijų priimti sprendimą dėl savo ateities. Tik ji pati geriausiai žino su kuo jai pakeliui.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Jūreivystės mokykloje - tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) vyko tarptautinė mokslinė praktinė konferencija „MARITIME, OFFSHORE ENERGY and PORT LOGISTICS (MOEPL 2024)”. Joje savo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pakrikštijo naują mokomąjį katerį

Trečiadienį pakrikštytas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) naujas mokomasis laivas „AKADEMIJA“. Jo krikštamote tapo direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė. ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Jūrininkams padėjo susigrąžinti beveik ketvirtį milijono eurų nesumokėtų algų 

Daugiau kaip pusantro tūkstančio Lietuvos jūrininkų, uosto darbuotojų, žmonių, dirbančių vandens transporto sektoriuje atstovaujanti Lietuvos jūrininkų sąjunga (LJS) švenčia 101-ąjį ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This