Klaipėdos uosto 100-mečiui – ir vakarienė Melnragėje

Uostas ir jūra

1923 metų sausį Lietuvai atgavus Klaipėdą, birželio 27-ąją šaliai perduotas ir Klaipėdos uostas.

Šimtmečio jubiliejaus proga antradienį prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos administracinio pastato iškilmingai pakelta įspūdingo dydžio, net 36 metrų ilgio, vėliava, uoste esantys laivai sveikino savo garsiniais signalais, o šokėja Inga Briazkalovaitė atliko vertikalų šokį ant Uosto direkcijos administracinio pastato.

Organizatorių nuotr.

Tą patį vakarą Uosto direkcija ir Smiltynės perkėla klaipėdiečius ir miesto svečius kvietė į nemokamą pažintinę ekskursiją po uosto akvatoriją. Daugiau nei pusei tūkstančio žmonių pristatytos Klaipėdos uoste vykdomos veiklos ir teikiamos paslaugos, uosto vystymo kryptys, vykdomi projektai ir įdomiausi uosto istorijos faktai.

Antradienio renginius, skirtus pažymėti Klaipėdos uosto perdavimo Lietuvai 100-metį, vainikavo Uosto direkcijos ir UAB „Towmar Baltic“ dovana – įspūdingas ir žadą atimantis vilkikų šokis ant vandens.

Šventinę savaitę baigs ir renginių ciklą vainikuos 100-mečio vakarienė prie šiaurinio molo Melnragėje.

Organizatorių nuotr.

Penktadienį 19 val. vakarienės svečių lauks net 100 aštuonviečių stalų, tačiau jų gali nepakakti visiems užsiregistravusiems, tad vakarienės svečius renginio organizatorius, Uosto direkcija, kviečia su savimi pasiimti pledus, turimus staliukus, kėdes bei susikurti vietą vakarienei patiems.

100-mečio vakarienės prie šiaurinio molo Melnragėje svečiai kviečiami išlaikyti jūrinę tematiką ir savo aprangai rinktis baltą ir mėlyną spalvas. Pageidautina, kad pledai, staltiesės taip pat atitiktų šią spalvinę gamą.

INFORMACIJA

Pasaulyje yra 44 šalys, kurios neturi priėjimo prie jūros. Jei ne drąsūs žingsniai 1923-iaisiais, Lietuva taip pat galėjo amžiams prarasti uostą ir priėjimą prie Baltijos jūros. Lygiai prieš šimtą metų prasidėjo naujas jūrinės Lietuvos valstybės etapas, atvėręs plačias galimybes šalies ekonominei ir socialinei plėtrai.

Šiandien uostas pasikeitęs neatpažįstamai. Nuolatinės investicijos į uosto vystymą ir modernizavimą Lietuvos uostą yra atvedusios į pažangiausių ir konkurencingiausiųjų gretas. Keleiviniai ir krovininiai laivai į Klaipėdos uostą ir iš jo kursuoja laivybos linijomis, kurios Klaipėdą tiesiogiai jungia su 70-čia pasaulio valstybių. Klaipėda kasmet sulaukia 6 tūkstančių laivų, kuriais atgabenami ir iškeliauja apie 40 milijonų tonų krovinių, kruiziniais ir keleiviniais laivais Lietuvą pasiekia iki pusės milijono turistų ir keleivių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Italijos ambasadorius susipažino su uostu

Nuo sausio pabaigos Italijos ambasadoriaus pareigas Lietuvoje einantis Emanuele de Maigret atvyko susipažinti su Klaipėdos uostu. Per pastaruosius 20 metų ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This