Vinsą Janušonį keičia Saulius Raugelė

Sveikata

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) filialo „Klaipėdos ligoninė“ direktorius prof. habil. dr. Vinsas Janušonis baigia savo kadenciją ir ilgametį darbą ligoninėje. Nuo liepos šias pareigas perima prof. dr. Saulius Raugelė, praneša KUL.

Vinsas Janušonis. Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Janušonis buvusioje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje – dabar filiale „Klaipėdos ligoninė“, pradėjo dirbti 1981 metais vyriausiojo gydytojo pavaduotojo pareigose. Po metų tapęs šios įstaigos vadovu, jis pradėjo dar visai naujai įkurtos įstaigos brandos ir raidos periodą.

Pranešime teigiama, jog V. Janušonio vadovavimo laikotarpį lydėjo ne vienas garbingas įvertinimas ir pasiekimas. Ilgamečiam vadovui skirtas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo garbės ženklas ir daug kitų apdovanojimų.

Nuo 2023 metų sausio, reorganizavus Klaipėdos universitetinę ligoninę ir įsteigus Klaipėdos universiteto ligoninę, V. Janušonis tapo filialo „Klaipėdos ligoninė“ direktoriumi iki liepos 1 d., kada baigiasi terminuota darbo sutartis.

KUL vadovybė bendruomenės vardu dėkoja profesoriui už ilgametį, nuoseklų ir atsakingą darbą bei linki visokeriopos sėkmės.

„Dėkojame profesoriui Vinsui Janušoniui už nuveiktus darbus, ilgametį atsidavimą ir ištikimybę ligoninei, už jo indėlį į mokslą“, – cituojamas Klaipėdos universiteto ligoninės l.e.p. generalinis direktorius prof. dr. Jonas Sąlyga.

Saulius Raugelė. KUL nuotr.

Nuo liepos 3 d. filialo „Klaipėdos ligoninė“ direktoriaus pareigas pradeda eiti prof. dr. S. Raugelė. Klaipėdos universiteto Sveikatos fakulteto dekanas, širdies chirurgas S. Raugelė šias pareigas eis laikinai, kol įvyks konkursas.

Paskutinę V. Janušonio darbo dieną jam „už gyvenimo darbus” padėkoti atvyko buvę merai Rimantas Taraškevičius, Vytautas Grubliauskas ir dabartinis Klaipėdos vadovas Arvydas Vaitkus.

Jau skelbta, kad Klaipėdos universiteto ligoninei vadovaus dr. Audrius Šimaitis, laimėjęs Sveikatos apsaugos skelbtą konkursą. Jis darbą pradės šių metų spalio 9 d. Iki to laiko įstaigai vadovaus laikinasis vadovas J. Sąlyga.

10 Comments

  1. Klaipēdietē

    Akivaizdus asmeninīu imteresu susipinimas.Tose pačiose pozicijose vyras ir žmona dirbti negali,tai vadeliu tanpymas į ta puse kur naudinga vienam ir kitam.Tai yra Vaida savivaldybēje smuiku griežia ,vyras Saulius griežia tuo pačiu smuikt vadovaudamas ligoninei,bei vaikų ligoninei ,o merijas jas duotoja.Tai galimai bus bendras pinigu plovimas per ligoniniu dotacijas,bei tam tikrus pirkimus,bet juk kai norima akis užmerkiama į tai.

    Reply
  2. Iš tiesų

    Pagaliau – baigėsi Janušonio era, kaip kažkada Brežnevo.
    O ligoninės perdavimas ministerijos žinion geras jau vien tuo, kad nebebus blogų dalykų, kuriuos savivaldybė toleruodavo, nes ligoninė „pagerintai” aptarnaudavo savivaldybės klerkus, teisėsaugos institucijų pareigūnus ir kitus „naudingus” asmenis.

    Reply
  3. Antanas

    Pagaliau Klaipėdos medicina pradės vystytis Vakarų Europos valstybių keliu, neliks stagnuota sovietinėje. Būtent šios trijulės- V. Janušonio, V. Grubliausko, R. Taraškevičiaus pastangomis Klaipėdos medicinos progresas buvo sustabdytas, nes tik seną modelį matė Taraškevičiaus ir Grubliausko dievukas V. Janušonis. Dabartinės medicinos modelis V. Janušoniui netiko, nes žinojo (kaip ir įvyko), kad šios sujugtos ligonionės vadovu jis jau nebus. Visosje ES taip pat Vilniuje, Kaune, Panevežyje , Šiauliuose būtent medicina centralizuojama, ji pereina SAM žinion, tuo pačiu ir finansavimas pagerėja, valdymas, kontrolė iš vieno taško, sistema unifikuojama. Lietuvoje medicina negali būti skirtinga Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune ir kituose miestuose.
    Taip jau baigiamas ar jau baigtas būtinosios medicinos pagalbos centras, kur bus transportuojami visi būtinąją pagalbą reikalaujantys ligoniai, nereikės klaidžioti po Klaipėdą 2-3 val (kai pagal būtinosios pagalbos algoritmus- skubi pagalba tūri būti teikiama per pirmą valandą nuo tarumos, susirgimo, kreipimosi- tai auksinė valanda, kada būna geriausi rezultatai). Šiame centre dirbs būtinosios pagalbos gydytojai, kurie jau ruošiami jau Lietuvos universitetuose, jame yra visa būtina diagnostinė aparatūra, laboratorija, reanimacija, operacinė. Šie centrai aprūpinti telemedicina- kad rajonų gydytojai galėtu konsultuotis su šių centrų gydytojais, dėl diagnozių patikslinimo, gydymo arb transportavimo taktikos, arba tokį ligonį transportuoti į centrą, ar galima gydyti rajonų ligoninėje- taip stiprėja rajonų ligoninės. Būtent šioje Klaipėdos Universiteto ligoninėje numatoma statyti PET (Pozitronų emisijos tomografą), kuris pagrinde naudojamas prie onkologinių ligų diagnostikos- juo nuskenuojamas visas žmogus, nereikia skenuoti atskiromis kūno dalimis kai skenuojama Kompiuteriniu tomografu ar Magnetiniu rezonansu.
    Taigi šios ligoninės ateitis kaip Kauno Klinikų ar Vilniaus Santaros Klinikų.
    Gydytojai, kurie išbėgiojo prie V. Janušonio, bet ne sujungus ligonines, gali grižti buvusias darbo vietas. Esant naujam šio korpuso direktoriui Raugelei, bei Visos KUL direktoriui Šimaičiui, manau psichologinė situacija pasikeis kardinaliai.

    Reply
    • Taip pat Antanas

      Profesorius Janušonis padarė labai daug miesto žmonių labui, intrigantai ir nevykėliai to negali suvokti , nes jų galvose tebegyvena neapykanta dorai dirbančiam žmogui. Vieniems tas ligoninių sujungimas atrodo kaip vaikigalių darbas, kitiems -kaip laimėjimas prieš sėkmingai dirbusį profesorių. Pagal prognozes manau, kad geriau jau buvo. Profesoriaus Janušonio komanda grūmėsi su mirtimi pandemijos laikotarpiu, gelbėjo žmonių gyvenimus. Tai buvo žmonėms pasišventusios komandos ir vadovo profesoriaus Janušonio didvyriškas darbas.Kas bus, dar pamatysim, už tai, kas buvo lenkiame galvas profesoriui Janušoniui ir jo komandai.

  4. Simona

    Padėkokime prof. V.Janušoniui už ilgametį darbą mūsų visų labui ir pasveikinkime S.Raugelei su naujomis pareigomis. Palinkėkime sėkmės.

    Reply
  5. piktasdiedas

    Tik žmona tapo vicemere- iš karto vyras į direktorius. Štai kaip reikia suktis, mokykitės.

    Reply
  6. Stebuklai

    O visi sake kad petrosius nieko nepakeis

    Reply
    • Na tik nereikia ...

      Petrošius ? Seimo nariai ! Ar ne 102 balsavo už taip vadinamą ” ligoninių sujungimą ” . Aš turiu ne kokią nuomonę dėl to sujungimo naudos klaipėdiečiams . Nesuprantu kuo jums neįtiko Janušonis ? Na , dabar bus kitas , o nauda klaipėdiečiams ,kaip piarinasi Petrošius , kame ? Konkrečiai prašau . Manęs ligoninės – fabrikai nežavi . Eilės , eilės , eilės …

  7. Maryt

    Butu gerai kad Raugėla ir pasiliktu vadovu ,, gal biški sustabdytų su kišiais ..

    Reply
  8. T

    Galų gale!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This