Klaipėda nuo ratuotų kaimiečių ginasi ir vaizdo kameromis

Fotoreportažai, Miestas

Ne tik modernia užkarda nuo ratuotų Žaliojo slėnio (Aukštkiemių kaimo) gyventojų ginasi Tauralaukyje gyvenantys klaipėdiečiai: akyla vaizdo kamera nuolat stebi, ar kuris nors kaimietis neišdrįs su savo mašina lįsti į miestą.

Artūro Šulco nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybėje apie tai žinoma, o plačioji visuomenė nėra informuota apie šio „šlagbaumo” įrengimo teisėtumą. Nėra žinoma ir kas jį valdo. Kaimo pusės ponams dirbęs ukrainietis sako, kad ji priklauso miestiečiams.

Lauko keliukas, jungiantis miestą ir kaimą – liūdno vaizdo. Tačiau kol užkardos nebuvo, Auštkiemų kaimo žmonės nesibodėjo juo važiuoti pro buvusius „Tauro” sodus, neseniai tapusius Klaipėdos miesto dalimi.

Artūro Šulco nuotr.

Tauralaukis nūnai yra vienas iš sparčiausiai besivystančių uostamiesčio gyvenamųjų rajonų. Gražus Dangės upės slėnis, jo šlaitai ir pievos, jau asfaltuotos gatvės, 10-15 min. kelio automobiliu iki senamiesčio vilioja pasiturinčius žmones čia įsirengti tiek kuklius, tiek ir labai prašmatnius būstus.

Artūro Šulco nuotr.

Randasi vis nauji ir nauji pasiūlymai investuoti ar įsigyti čia gyvenamąjį būstą. O neartų dirvonų ir tarybinio ūkio fermų dar yra pakankamai.

Artūro Šulco nuotr.
Artūro Šulco nuotr.

Po neseniai priimto miesto savivaldybės Eismo saugumo komisijos sprendimo rimtos užkardos pradėtos statyti ant neįrengto dviračių tako, kuriuo automobiliais miestą pasiekdavo gretimo kaimo gyventojai.

Artūro Šulco nuotr.

„Mes gyvename Klaipėdoje, o ne jie. <…> Mes turime kęsti triukšmą ir taršą, saugoti, kad nesužalotų vaikų. Per minutę pravažiuoja keli automobiliai, sunkvežimiai”, – taip šios komisijos posėdžio metu teisybės neseniai ieškojo šalia šio gruntinio keliuko, kuris ateityje turi virsti pėsčiųjų ir dviračių taku, gyventojai. 

Tačiau Aukštkiemių gyventojams raštiškai išreiškus pasipiktinimą dėl minėtojo sprendimo, o Tauralaukio gyventojams į tai atsakius kitu raštu, šį klausimą žadama spręsti iš naujo.

Naujoji Klaipėdos vadžia Eismo saugumo komisiją sumažino iki 5 asmenų. Be vicemero Algirdo Kamarausko, kaip ir meras gyvenančio Žaliajame slėnyje, joje dar yra vyriausiasis patarėjas Kastytis Macijauskas, irgi gyvenantis užmiestyje, Mindaugas Džermeika – Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas (pakaitinis narys – Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus vyriausiais specialistas Aurelijus Jankauskas). Be jų – irgi užmiestyje gyvenanti mero pavaduotoja Vaida Raugelė ir bene vienintelis miestietis – Rimantas Mockus, Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas.

12 Comments

  1. Taip neturėtų būti

    Blogiausiai ,kai „prichvatizuojama ” Dangės pakrantė Tauralaukyje. Ji daroma nebeprieinama.

    Reply
  2. Aš

    O kokių paslaugų jie reikalauja iš miesto?
    Viską jie patys (už savo pinigus pasidaro), nieko iš nieko neprašo, tik atitvarus nuimti, nes buvo uždarytas tiesioginis įvažiavimas per Palangos plentą! Tad nustokite virkauti pagaliau!

    Reply
    • Anonimas

      Vieša erdvė yra VISU, jokie užtvarai nertūrėtu kliudyti

  3. Zose

    Labai gaila kad tie plotai prie Purmaliu yra naikinami. Salia Danges upes irgi draskoma, ruosiama statyboms, nelieka vietos nei laukiniams žvereliams nei paukščiams! Greit ten bus miestas, o kur detis gyvunams, niekam nera svarbu! O gaila! ?

    Reply
    • Anonimas

      Gamta dar parodys..matomai pamiršta kad statoma upes slenyjez kuria buvo sėkmingai užlietas..

    • Anonimas

      Gyvunai ras savo vieta, ten jau senai namai dygsta, o zalio slenio BAGOCIAI tik ir verkia kad daugiau niekas ten nestatytu, juk ju NEPRIVACIA zalia zona naikina. Deje ten ir musu naujas MERAS gyvena ir jis taip pat pries naujakurius.

  4. Čia ne visai,bet prie to pačio...

    Gatvėmis ir gatvelėmis nebepasidalina užėmę palaukes,laukus,miškus.Kas čia labiausiai nukentėję – gyvūnai…Nebėra jiems vietos,praėjimo.Kertama viskas iš eilės…Atvažiuojantys mašinomis palėbauti, dažniausiai palieka krūvas šiukšlių,išvažinėja dar įmirkusią pievą. Sunaikins beprasidedančios statybos visai šalia upės kitoje Danės pusėje, šalia Purmalių sodų paskutinį gamtos lopynėlį kur peri paukščiai,klykauja gervės,čiulba gegutės, užklysta stirnos,briedžiai ir daugiau gyvūnijos. Nuo Danės upės, soduose, jau girdėti žadama nusausinti tvenkinį, kuriame metų metais peri antys,gulbės,užsuka kiti paukščiai.Ten jau bemaž 30 metų ar daugiau gyvenantys ar turintys sodus žmonės gražiai tvarkosi ir kitiems malonu gyventi šalia, bet deja,šito jau greit nebebus…

    Reply
    • Kazkaip taip

      Informacija:
      Pagal statistiką, Žaliajame slėnyje gyvena apie 450 Klaipėdos rajono gyventojų. Kai Žaliojo slėnio atstovai teigia, kad iš tiesų yra apie 2000 gyventojų. Klaipėdos rajonas išpirko arba kitaip tariant paėmė visuomenės poreikiams sklypus, kelio per Pajūrio g tiesimui. Labai rimtas klausimas kodėl Klaipėdos rajono gyventojai turi finansuoti Žaliajame slėnyje gyvenančiai “grietinėlei” ir Klaipėdos politikams infrastruktūrą.
      Kai tuo tarpu įvažiavimas į Žaliąjį slėnį yra per Tauralaukio gatvę. Tiesa, ta “grietinėlė” užsitverusi atitvarais.
      Tauralaukio gyventojai teisėtai prieštarauja prieš eismo nukreipimą per dviračių taką, kuris beje realiai baigiasi prie Ringelio upelo. Politikai kažkodėl nepastebėjo nelegalaus tiltelio per Ringelio upelį. Taip ir diskutuojama apie nieką.
      Nu nėra ten legalių statinių. Nėra. Reikia prideti -galimai:)

  5. Pastebėjimas

    Šis atvejis parodo, kad rajono valdžia nesirūpina savo gyventojais, tik pasiima jų GPM mokestį, Žaliajam slėniui reikia prašytis prijungti prie Klaipėdos ir klausimas bus išspręstas !

    Reply
    • Anonimas

      Tie.Vėjo gatvės gyventojai .kurie skaičiuoja mašinas ir skundžias.prieš 5metus patys statės namus prie jau apgyvendinto slėnio.
      Ir jiems vežė savivarčiais statybines medžiagas
      Juk ne lėktuvais atskraidino
      Ir kai pasistatė pamiršo.kad jų samdomi savivarčiai teršia orą kitiems
      Ir jie taipogi važinėja automobiliais pro kitų namus ir gatves
      Kas čia per skirstymas
      Lygūs už lygesnius
      Kodėl tyli gerbiamas Klaipėdos rajono meras
      Gal jis turi atstovauti savo rajono gyventojus
      Žmonės nori gyvent patogiau

    • Taigi,

      jie kaip tik nenori jungtis,nes rajone mažesnis žemės mokestis.GPM moka rajonui , o paslaugų reikalauja iš miesto.Kaip vadinami tokie… e ..ar tik ne parazitai ?..

    • La - Anonimui

      Na kaip įdomiai.. Žaliojo slėnio gyventojai nori gyventi patogiau, o Tauralaukio gyventojai apie patogumą tegul pasvajoja? Tai „Kas čia per skirstymas” ir kas „Lygūs už lygesnius?”

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This