Po incidento Dangėje autobusų parkas įsigijo katerį (4)

Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-07-17

Uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) įsigijo keleivinį katerį. Jo prireikė po to, kai šį sezoną startavo pirmasis Lietuvoje ekologiškas reguliarus vidaus vandenų maršrutas elektriniais autobusais Dangės upėje.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, įsigyti katerį savivaldybės valdomą įmonę paskatino incidentas, kai vandens autobusas dėl sukeltos praplaukiančio katerio bangos atsitrenkė į į prieplauką, sudužo jo priekinis stiklas. Tai atsitiko prie Tauralaukio tilto, keleiviai į senamiestį buvo parvežti sausumos autobusu.

Imantas Paliakas, pavaduojantis atostogaujantį „Klaipėdos paslaugų” generalinį direktorių, patvirtino, kad tokio incidento būta. Tačiau jis sako, kad katerį ir taip planuota įsigyti, nes vandens keleivinio transporto aptarnavimui jis yra būtinas.

Ne naują keleivinį „Watertaxi 760” katerį, galintį plukdyti 12 asmenų,  bendrovė, atlikusi neskelbiamą apklausą, įsigijo iš MB „Aviris” už 18,7 tūkst. eurų. Pirkimo sutartis sudaryta liepos 5 d., pirkinys į Dangę turėtų išplaukti po mėnesio.

Žymos: | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Po incidento Dangėje autobusų parkas įsigijo katerį”: 4

  1. Anonimas parašė:

    Nepatikimas tas laivelis?

  2. Klausimas parašė:

    Ponai, kartoju klausimą: kieno atsakomybė – KKT, AB „Klaipėdos paslaugos” ar katamarano savininko incidento, kuriame nukentėtų žmonės (keleiviai) atveju?
    Ar paslaugos teikėjas turi civilinės atsakomybės draudimą ?

  3. Klaida parašė:

    Vienur katerį įsigijo, kitur jau karterį. Apsispręskite, AK.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žinomų vardų byloje – ir sąskaitos savivaldybės įmonei 

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvėrė baudžiamąją bylą, kurioje pareikšti kaltinimai dėl bandymo apgaule įgyti 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos (ES) ...
2024-06-20
Skaityti daugiau

Transportas

Sekmadienį – vandens autobuso startas

Gegužės 19-ąją, sekmadienį, sezoną pradės vandens autobuso maršrutas L1. Šiais metais jo startas gerokai ankstesnis nei pernai: 2023-iaisiais jis plaukti ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This