Pasitinkant Jūros šventę atiduota pagarba jūrą Lietuvai atvėrusiems ir uosto bendruomenei

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Smiltynėje, prie „Albatroso“ paminklo, ketvirtadienį tradiciškai prisiminti Lietuvos jūrininkai, išplaukę į jūrų platybes ir iš jų negrįžę. Kaip ir kasmet, čia pagerbti ir jūrinės bei uosto bendruomenės atstovai, dirbantys jūrai ir uostui, įteiktas Liudviko Stulpino medalis.

Jūrinę ir uosto bendruomenę pasveikino Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos miesto, Uosto direkcijos vadovai.

„Klaipėdos švenčių” nuotr.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis linkėjo, kad Jūros šventė suburtų nuoširdžiai diskusijai, paskatintų puoselėti jūrines tradicijas ir įkvėptų tolesniam bendram darbui.

„Pasitikti ateinantį patį jūriškiausią renginį – Jūros šventę – čia prie savo didingais sparnais sklendžiančio „Albatroso“, kur šalia atsiveria uosto vartai – labai simboliška. Juk pažvelgus į šventės ištakas, vienas svarbiausių tikslų buvo parodyti ir stiprinti Lietuvą kaip jūrinę valstybę. O už to buvo ir yra žmonės – kažkada skyrę savo gyvenimą jūrai, šiandien dirbantys, kad mūsų jūrų valstybė stiprėtų“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Jūrų kapitono Liudviko Stulpino medaliu už ilgametį ir nepriekaištingą darbą plėtojant Klaipėdos jūrų uostą, jo konkurencingumo didinimą bei Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje apdovanotas AB „Klaipėdos Smeltė“ generalinis direktorius Rimantas Juška. L. Stulpino apdovanojimas yra skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei. Medalio steigėja yra Susisiekimo ministerija. L. Stulpino vardo apdovanojimo medalio komplektą sukūrė ir pagamino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Medalis ir miniatiūra pagaminti iš aukso, sidabro ir juvelyrinio stiklo emalio.

Lietuvos Respublikos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu už aukštos kvalifikacijos jūrinių specialistų parengimą, pažangios mokymo metodikos taikymą, mokymo vadovėlių rengimą ir išleidimą apdovanota Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos dėstytoja Jelena Belova.

Premjerės Ingridos Šimonytės padėkos raštai įteikti Vaidui Valančiui, bendrovės „Garant Diving“ direktoriui, Bronislovui Bernotui, Lietuvos jūrų kapitono asociacijos nariui, Evaldui Dulkei, bendrovės „DFDS Seaways“ mechanikui.

Taip pat jūrinės ir uosto bendruomenės atstovams įteiktos susisiekimo ministro M. Skuodžio ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus A. Latako padėkos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This