„Mano BŪSTO“ klientams – žalioji elektra bendrojo naudojimo patalpų reikmėms

Verslas

Visapusę daugiabučių namų priežiūrą vykdanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ pranešė, jog namų bendrojo naudojimo patalpų reikmėms pradėjo pirkti vėjo jėgainėse gaminamą žaliąją elektros energiją. Toks sprendimas įmonės klientams esą dar ir padės taupyti bei suteiks galimybę paprasčiau atsiskaityti už bendrojo naudojimo elektrą.

Įmonė konkurso būdu atrinko ir penkerių metų sutartį sudarė su vėjo elektrinių parkus Anykščių rajone išvysčiusiomis bendrovėmis „Horreum“ ir „Ventus industria“. Pirmuoju etapu, kuris prasidėjo nuo birželio 1 dienos, žalioji energija pradėta tiekti daugiau nei pusei bendrovės klientų, o kiek vėliau ja bus aprūpinta dauguma įmonės prižiūrimų namų.

„Nuo šiol mūsų administruojamuose daugiabučių bendrose erdvėse bus naudojama elektros energija, pagaminta Lietuvos vėjo. Kitaip sakant, klientų objektuose laiptines ar kitas bendrojo naudojimo patalpas apšvies, o liftus kels vėjas. Iš vėjo jėgainių parko penkerių metų laikotarpiu planuojame įsigyti ne mažiau nei 85 procentus metinio suvartojamos elektros energijos kiekio mūsų prižiūrimuose daugiabučiuose ir ji, priklausomai nuo oro sąlygų, sudarys didžiąją dalį tokioms reikmėms sunaudojamos elektros“, – pranešime cituojamas „Mano BŪSTO“ generalinis direktorius Mindaugas Genys.

Jo teigimu, paskelbus tiekėjo konkursą, Anykščių rajone esantis vėjo jėgainių parkas pateikė geriausią pasiūlymą, todėl su jais ir buvo sudaryta elektros tiekimo sutartis.

Anot M. Genio, elektros iš vėjo parko naudojimas užtikrins klientams šiek tiek mažesnes išlaidas, nes žalioji elektra kainuos mažiau nei iki šiol ir bus pigesnė už valstybės nustatytą visuomeninio elektros energijos tiekimo kainą.

Išlaidos už bendrųjų patalpų elektrą bus įtrauktos į bendrą mokėtiną sumą už suteiktas būsto priežiūros paslaugas, todėl bendrovės klientams nereikės mokėti už jas atskirai.

„Mano BŪSTO“ generalinis direktorius pabrėžė, kad perėjimas prie atsinaujinančios elektros energijos yra svarbus žingsnis įgyvendinant įmonės žaliąją strategiją. Pasirinkus naudoti žaliąją energiją, mažinama priklausomybė nuo neatsinaujinančių išteklių, taip prisidedama ir prie šalies tvarumo politikos.

„Pasirinkus žaliąją energiją, kasmet sutaupoma daugiau nei 6,2 tūkst. tonų CO2. Taip kiekvienas daugiabučio gyventojas gali prisidėti prie svarbių pokyčių mažinant klimato kaitos padarinius“, – sako M. Genys.

1 Comment

  1. Antas

    Jie yra vagys! Pasiziurekit kaip is zmoniu lupikauju didindami saskaitas, plauna pinigus ant renovaciju.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Ministerija žada atnaujinti sąlygas antrajam jūrinių vėjo jėgainių parkui

Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) pirmadienį paskelbus, kad antrasis konkursas dėl galimybės vystyti vėjo parką Baltijos jūroje neįvyko, Energetikos ministerija ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Antrasis konkursas dėl vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko

Antrasis konkursas dėl 700 megavatų (MW) galios vėjo parko Baltijos jūroje neįvyko, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT). „Turėjome tik ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

„Ignitis renewables“ dalyvauja ir antrajame Lietuvos jūrinio vėjo elektrinių parko konkurse

Bendrovė „Ignitis renewables“ paskelbė, jog dalyvauja konkurse dėl antrojo Lietuvoje 700 megavatų (MW) galios vėjo elektrinių parko Baltijos jūroje vystymo. ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This