„Glassbel“ bendradarbiaus su JAV išmaniojo stiklo technologijos gamintoja

Verslas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti architektūrinio stiklo gamintoja „Glassbel Baltic“ susitarė dėl strateginės partnerystės su JAV išmaniojo stiklo sprendimų kūrėja „Halio“. Teigiama, kad šis bendradarbiavimas klaipėdiečiams leis savo gaminiuose diegti JAV kompanijos sprendimus su šviesos pralaidumo valdymo sistemomis ir juos platinti Europos, Vidurio Rytų bei kitose rinkose.

Išmanųjį sprendimą sudaro stiklo gaminiai su integruotu „Halio“ įrenginiu, kuris reaguoja į besikeičiančią aplinką, tad stiklas atitinkamai tamsėja ar šviesėja realiu laiku, šitaip mažindamas kondicionavimo ar šildymo išlaidas. Amerikiečių technologija, kurią sudaro sudėtinga jutiklių, jungiklių, cheminių medžiagų, techninės bei programinės įrangos ir dirbtinio intelekto visuma, užtikrina ne tik žmonių komfortą, bet ir didesnį pastatų energetinį efektyvumą.

Pasak „Glassbel Baltic“ komercijos vadovo Valdo Virbalo, susitarimas su amerikiečiais Klaipėdos įmonei leis sustiprinti savo inovatyvių produktų portfelį. Sudėtingą JAV įmonės testavimo procesą praėjusi „Glassbel“ bent kurį laiką bus vienintele „Halio“ technologijos atstove bei gamintoja Europoje ir Vidurio Rytų regione.

„Tokie išmanūs fasadinio stiklo sprendimai visame pasaulyje tebėra naujovė, kurią rinka turės pripažinti, išmokti su ja dirbti ir į ją investuoti. Bet tvarumo ir energetinio efektyvumo temos jau kurį laiką dominuoja naujuose pastatuose, todėl džiaugiamės galėdami papildyti portfelį aktualia naujove bei toliau stiprinti mūsų pozicijas inovatyvaus architektūrinio stiklo rinkoje. Šiuo metu užbaiginėjame pirmąjį nedidelį realų projektą su „Halio“ technologija ir jį eksportuojame į JAV Silicio slėnį, kurio verslo bendruomenė šiuo metu ir yra labiausiai besidominti ir naudojanti išmaniąsias technologijas, – pranešime cituojamas V. Virbalas.

Pasak „Halio“ generalinio direktoriaus Bruce Sohn, „Glassbel“ kokybė, patirtis ir plati rinkų geografija daro šią partnerystę itin vertingą abiem pusėms.

„Bendradarbiaudami galėsime pasiūlyti mūsų pažangiausią technologiją klientams Europoje ir Vidurio Rytuose. Didžiuojamės, kad kartu galėsime pasiūlyti ekologiškiausią ir energetiškai efektyviausią sprendimą išmaniuosiuose fasaduose“, – sako B. Sohn.

„Glassbel“ generalinio direktoriaus Dmitrijaus Sobolevskio teigimu, „Halio“ sprendimas yra geriausias rinkoje, užtikrinantis reakcijos greitį, fasadų vientisumą ir estetiškumą.

„Džiaugiamės partneryste su išmaniojo stiklo technologijos pasauliniais lyderiais. „Halio“ sprendimas yra revoliucinis, žymiai greičiau reaguojantis į besikeičiančią aplinką, estetiškai neutralus ir ilgaamžis bei technologiškai patikimesnis nei bet kuri alternatyva“, – sako D. Sobolevskis.

Šią partnerystę sveikina ir Klaipėdos LEZ vadovas Eimantas Kiudulas, pabrėžiantis, kad su JAV įmonės technologija „Glassbel“ bus tiek tvaresnė, tiek konkurencingesnė.

„Džiaugiamės, kad šiuo žingsniu „Glassbel“ stiprina iškart keletą strateginių Klaipėdos LEZ sričių – aukštos pridėtinės vertės gamybos, naujų technologijų taikymo ir aplinkosaugos bei tvarumo“, – komentuoja E. Kiudulas.

„Halio“ buvo įkurta 2010 m. Kalifornijoje, JAV. Bendrovė savo sprendimais prekiauja tiek pati, tiek per partnerius, įskaitant „Glassbel“. „Halio“ per savo istoriją yra pritraukusi daugiau kaip 300 mln. JAV dolerių investicijų, įskaitant iš Pietų Korėjos telekomunikacijų milžinės „SK Holdings“, tvariose investicijose besispecializuojančio JAV fondo „Capricorn Investment Group“ ir kitų investuotojų.

„Glassbel“ pajamos pernai siekė 22 mln. Eur – ketvirtadaliu daugiau nei 2021 m. Įmonėje šiuo metu dirba apie 180 žmonių. Klaipėdos LEZ „Glassbel“ veikia nuo 2008 m. Įmonė eksportuoja daugiau kaip 90% savo produkcijos, daugiausia į Airiją, Didžiąją Britaniją, JAV, Vakarų Europą, Saudo Arabiją, Skandinaviją ir kitas rinkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Verslas

94% investuotojų rekomenduoja Klaipėdos LEZ

Absoliuti dauguma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų savo patirtį rekomenduotų kitiems verslams, rodo naujausi strateginio valdymo konsultacijų bendrovės ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This