Kretingos šilumininkų drama tęsiasi

Regionas, Svarbu

Kretingos rajono savivaldybės valdomos bendrovės „Kretingos šilumos tinklai“ (KŠT) komercijos vadovo Dangero Aleksandrovo atleidimo istorijai galo kol kas dar nematyti.

Darbo ginčų komisija praėjusią savaitę jau paskelbė savo sprendimą, tačiau savivaldybė dar laukia įmonės valdybos nuomonės. Tiesa, kai kurie piliečiai abejoja, ar ji gali būti objektyvi, nes valdybos pirmininką Vaidotą Balyną ir įmonės vadovą Dainių Budrį esą sieja ne tik buvę darbiniai, bet ir asmeniniai ryšiai. Pats V. Balynas tokius teiginius vadina bandymu iš vienos subtancijos spausti kitą.

Kreipėsi į valdybą

„Atvira Klaipėda” rašė, kad D. Aleksandrovas pareigas Kretingos įmonėje pradėjo eiti balandžio pabaigoje. Nors KŠT direktorius Dainius Budrys tada pripažino, jog pažintis su D. Aleksandrovu jį sieja nuo studijų laikų, tačiau tikino, kad konkurse sėkmė pastarąjį aplankė tik dėl kompetencijos.

Dangeras Aleksandrovas ir Dainius Budrys.

Visgi D. Aleksandrovo karjera KŠT nesusiklostė ir D. Budrio sprendimu jis buvo atleistas birželio pradžioje kaip neišlaikęs bandomojo laikotarpio.

Po tokio viršininko sprendimo D. Aleksandrovas kreipėsi ir į darbo ginčų komisiją, ir Kretingos rajono vadovus. Pastariesiems skirtame laiške D. Aleksandrovas dėstė, jog patyrė psichologinį smurtą ir galiausiai prastus rezultatus demonstruojančios įmonės vadovas nusprendė jį padaryti atpirkimo ožiu. Jis taip pat išguldė savo versiją, kaip D. Budrys tapo KŠT vadovu.

Kretingos meras Antanas Kalnius, esantis KŠT akcijų valdytoju, „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog gavus D. Aleksandrovo laišką buvo kreiptasi į D. Budrį, kad šis pateiktų išsamius paaiškinimus dėl nurodomų aplinkybių ir teiginių.

Kretingos rajono savivaldybė „Atvirą Klaipėdą” informavo, kad gavus KŠT paaiškinimus buvo kreiptasi į įmonės valdybos pirmininką Vaidotą Balyną, kad šis supažindinti visus valdybos narius su atitinkamais dokumentais ir pateiktų visuotiniam akcininkų susirinkimui valdybos atsiliepimus bei pasiūlymus dėl bendrovės vadovo veiklos. Kol kas tokio KŠT valdybos atsakymo savivaldybė nesulaukė.

V. Balynas „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog valdyba svarstys tokį klausimą, nors D. Aleksandrovo laiškas ir primena grožinės literatūros kūrinį, kurio autorius pasižymi lakia fantazija.

Jis jau anksčiau tvirtino, kad faktas, jog kartu su D. Budriu dirbo „Lietuvos geležinkelių“ sistemoje (V. Balynas buvo valdybos nariu, o D. Budrys – vienos iš įmonių vadovu) neturi jokios įtakos sprendimams. Tačiau „Atvira Klaipėda“ dar sulaukė ir laiško su nuotraukomis iš socialinių tinklų, kuriuose esą matyti V. Balynas ir D. Budrys vienoje kavinėje prie bendro stalo bei pastarojo vestuvėse. Anot šio laiško autoriaus, tai liudija ir apie asmeninius santykius, kurie negali užtikrinti objektyvumo.

„Būna rimti dalykai, bet būna ir tokie, kai iš vienos substancijos bandoma išspausti kitą. Dažnai būnu tarp Vilniaus ir Juodkrantės, tada irgi lyg važiavau pro šalį bei pasveikinau su vestuvėmis santuokų rūmuose, pačioje šventėje nedalyvavau. Apie Dainių Budrį reikia spręsti pagal įmonės veiklos rezultatus, o tiek finansiniai rodikliai, tiek kiti faktoriai mane kaip valdybos pirmininką labai tenkina“, – sakė V. Balynas.

KŠT valdybą be V. Balyno sudaro dar du nepriklausomi nariai – Titas Sereika ir Justas Gurejevas, AB „Klaipėdos energija“ finansų direktorius Kęstutis Jonkus ir Kretingos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjas Darius Martinkus.

Aiškinosi uždarame posėdyje

Praėjusią savaitę D. Aleksandrovo ir KŠT darbo ginčą svarstė Kauno V darbo ginčų komisija. Uostamiestyje jis tikriausiai nebuvo svarstytas dėl to, kad Valstybinės darbo inspekcijos, prie kurios veikia tokios komisijos, Klaipėdos teritorinio skyriaus vedėjas Vytautas Ročys yra ir Kretingos rajono tarybos narys.

Nors teisės aktuose niekur nėra reglamentuota, ar darbo ginčų komisijų posėdžiai yra uždari ar vieši, jos laikosi savo pačių susigalvotos praktikos, jog vienai iš ginčo šalių pageidavus, posėdžiai padaromi uždarais. Viena iš šalių to pageidavo ir šįkart, tad „Atviros Klaipėdos” žurnalistui nebuvo suteikta prieiga prie nuotoliu vykusio šios darbo ginčų komisijos posėdžio.

D. Budrys patvirtino, kad viešumo nenorėjusi pusė buvo jo vadovaujama įmonė. Taip esą buvo pasielgta dėl to, kad posėdžio metu kalbėta ir apie įmonės komercines paslaptis. Pasak KŠT vadovo, komisija D. Aleksandrovo skundą atmetė. Tokį faktą patvirtino ir V. Balynas.

„Tai jau yra pakankamai indikacija apie visą šią istoriją“, – sakė KŠT valdybos pirmininkas.

Toks darbo ginčų komisijos sprendimas dar gali būti skundžiamas teismui.

1 Comment

  1. Nuomonė

    V.Balynas ir D.Budrys kieti fruktai. Ir kaip tokie veikėjai pralenda į valdžią ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Prokurorų ieškinys - ir Klaipėdos darbo inspektoriams vadovaujančiam politikui

Plungės apylinkės teisme antradienį buvo gautas prokuratūros civilinis ieškinys dėl 10 156,42 Eur priteisimo iš Kretingos rajono savivaldybės tarybos nario ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This