Uosto direkcija investuoja ir į Vakarų Baltijos laivų statyklos krantines

Uostas ir jūra

Ką tik Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai užbaigus vieną iš krantinių rekonstrukcijos projekto dalių, taip pat išgilinus prie vienos krantinių, laivų statybos įmonė į vandenį jau nuleido pastatytą laivą.

Pasak pranešimo, Uosto direkcijos projekto tikslas – rekonstruoti blogos būklės krantines Nr. 64, Nr. 65 ir Nr. 65 A ir pritaikyti jas 14,5 metro gyliui, užtikrinti doko darbą prie krantinių, pakeisti atmušus. Šiomis krantinėmis naudojasi UAB Vakarų Baltijos laivų statykla.

Uosto direkcijos nuotr.

Ką tik užbaigti I etapo parengiamieji darbai – 65 A krantinės sutvirtinimo darbai, kurie apima konstrukcijų sutvirtinimo ir ardymo darbus. Darbų metu prie krantinės išgilinta iki 7,5 metro, o akvatorijos link – iki 14,5 metrų, kad operatorius galėtų švartuoti specialią baržą. Tai sudarė galimybę įmonei nuleisti į vandenį pastatytą gelbėjimo darbams jūroje skirtą laivą.

„Labai vertiname, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija nuosekliai ir kompleksiškai skiria investicijas infrastruktūrai gerinti ir dėkojame už operatyvų reagavimą į situaciją, atliekant 65A krantinės gilinimo darbus, kurie buvo būtini, kad pastatytas laivas būtų sėkmingai nuleistas į vandenį. Iš viso šiuo metu statome keturis laivus: du identiškus jau pastatytam, taip pat locmano ir žvejybinį. Tikimės, kad investicijos uosto infrastruktūrai gerinti bus skiriamos ir toliau, taip prisidedant ne tik prie mūsų įmonės tvaraus augimo, bet ir pridėtinės vertės uostui, miestui ir šaliai kūrimo, įgyvendinant laivų statybos projektus“, – pranešime pažymi Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

Parengiamuosius darbus, kurių vertė siekė 2,38 mln. Eur įskaitant PVM, atliko konkursą laimėjusi Latvijos įmonė AB „BMGS“.

Projektą numatyta įgyvendinti dviem statybos etapais. Pirmojo etapo metu bus įgyvendinami kratinių Nr. 65 ir 65A rekonstravimo sprendiniai, kurie leis pasiekti 14,5 metro gylį ir suteiks operatoriui galimybes švartuoti doką. Antrasis statybos etapas apims krantinės Nr. 64 ir dalies krantinės Nr. 65 rekonstravimo sprendinius, kurie leis pasiekti 14,5 metro gylį ir suteiks galimybes švartuoti didesnius laivus.

Kaip jau skelbta, šioje statykloje bus statomas ir Uosto direkcijos atliekų surinkimo laivas. Sutartis dėl laivo pasirašyta su „Baltic Workboats AS“, veikiančia pagal jungtinės veiklos sutartį su Vakarų Baltijos laivų statykla. Projektuojant laivą privalės būti numatyta galimybė įdiegti vandenilio technologijas, kad ateityje jis būtų kaip pagrindinis energijos, kuria varomas laivas, šaltinis.

Laivas turi būti suprojektuotas ir pastatytas per dvejus metus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Piliavietės grįžimas miestui: istorija jau siekia pusšimtį metų

Vienas iš ryškiausių sovietmečio urbanistinių Klaipėdos pokyčių – miesto gimimo vieta, kurioje iki XVIII a. pabaigos stovėjo pilis, tapo uždara ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

VLG įmonių grupei - 55-eri

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė kovo 2 d. savo 55-erių metų sukaktį pažymės „Švyturio“ arenoje šventiniu renginiu. Ta proga ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This