Debreceno aikštės fontanas „pavargo” – bus atnaujinamas

Miestas

Beveik prieš dešimt metų rekonstruojant Debreceno aikštę buvo atnaujintas ir čia esantis fontanas. Tačiau tik paviršutiniškai: savivaldybė jau vėl ieško rangovų šio objekto rekonstrukcijai suprojektuoti.

Situacija tiksliai apibūdinta projektavimo techninėje užduotyje (kalba netaisyta): „2014 m. buvo įrengta fontano, esančio Debreceno a. spaudyminė ir pasiurbimo vamzdyno sistema (uždara vandens padavimo cirkuliacinė sistema). Šiuo metu fontanas yra eksploatuojamas, bet šiai dienai fontano sistemos yra nusidėvėjusios ir nebuvo įrengtas drenažinis siurblys, ko pasėkoje vandens apskaitos šulinys yra nuolat apsemiamas vandens, dėl to genda visa sistema bei elektros instaliacija. Taip pat esantis fontano apšvietimas bei fontano purkštukų būklė yra nepatenkinamos būklės”. 

Debreceno aikštės fontano rekonstrukcijai suprojektuoti ir atnaujinti savivaldybė numatė 17 mėnesių. Įvertinus esamus fontano inžinerinius tinklus bus projektuojamos naujos požeminės komunikacijos bei įrenginiai. 

Taip pat bus suprojektuotas naujas dekoratyvinis fontano apšvietimas, vandens purkštukų stovės,  „autonominės filtravimo – dezinfekcinės, UV sterilizatoriaus, vandens persipylimo ir automatinio papildymo, vėjo bei kritulių kontrolės sistemos” ir kita.

Kiek gali kainuoti kainuoti fontano rekonstrukcijos projektavimo ir atnaujinimo darbai, neskelbiama.

10 Comments

  1. Vistiek

    Ji 5 kolona sulaužys .

    Reply
    • Abejoju

      Dabar 5-toji kolona nervingai rūko. Laužymo ir peizavojimo darbais užsiims 6-toji kolona.

  2. Marijus

    Ar nebus kaip su Danės gatvės fontanu – po atnaujinimo visai dingo. O Šulcas, kaipo trumpos atminties ir kolektyvinės neatsakomybės adeptas, galės pasidalinti patarimais kaip „įveklinti niekieno pinigus”…

    Reply
  3. Anonimas

    Oi, negeras čia ėjimas, įdomu kas toliau…

    Reply
  4. Deja, bet

    dar nesenai grubliauskas ir budinas, it kalakutai pūsdamiesi, trimitavo ir laurus kabinosi -kokie jie šaunūs ir miesto fontanus, aikštes atnaujino. Miesto strateginį planą vykdė. Savo miestui ir už „pigiausią” kainą. Atėjo nauji administracijos direktoriai, vicemerai, bet administracijos personalas, ypač viešųjų „pirkimų” skyrius, stabiliai ir nenuilstamai bukėja. Svarbiausia miesto institucija nebesugeba pirkimui net lietuviškai techninės užduoties surašyti. Belieka tik įsivaizduoti ką jie ir už kiek mums nupirks.

    Reply
    • Memelender

      Kad tuo metu tikrai buvo kuo girtis. Kai Klaipėda dauguma sovietinių rajonų aikščių sutvarkė prieš 10 metų, tai Kaunas ir Vilnius tik dabar pradeda tvarkyti savo sovietinių rajonų erdves.

    • Memelenderiui

      Kaip liberalu ? Sutvarkė paviršutiniškai ir jau giriasi ” padarę darbą ” ? ? Viskas pagal liberalius ” už brangiai ir bet kaip ” ? Kiti galės remontuoti ? Baseinas po teismus ” vaikšto ” , sakurų parkas be ” laistymo sistemos ” , fontanas paviršutiniškai ir t.t. ….Nevykėliai jūs mūsų ??

  5. Liberalus cinizmas ...

    Ir ką ,buvęs tuo metu vicemere liberale Šulcai, kodėl fontaną atnaujinote tik paviršutiniškai ?

    Reply
    • Vladas

      Aha jie zadejo ir visa erdve tarp P.Komunos ir Kauno g. sutvarkyti, bet pyst pastate parkomatus kaip „”dovana”,o mes ir toliau stumdomes po purvynus ir dar susimokam.Gyvenam kaip kaime,ale dar blogiau. Brrr siurpas ima.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This