Uoste – F2 vandens formulių pasaulio čempionatas

Sportas

Paprastai Klaipėdos uoste laivai gali judėti iki 8 mazgų greičiu, kuris prilygsta beveik 15 kilometrų per valandą greičiui, tačiau šį savaitgalį, rugpjūčio 12–13 d., varžybų trasoje, kuri driekiasi uosto laivybos kanalu, čia bus pagerinti visų laikų greičio rekordai.

19 vandens formulių vandenį skros beveik dviejų šimtų kilometrų per valandą greičiu: Klaipėdos uoste vyks 2023 metų F2 vandens formulių pasaulio čempionatas, praneša Uosto direkcija.

F2 Lithuania nuotr.

Varžybų trasa Klaipėdos uosto akvatorijoje – iššūkis ne tik uostininkams, bet ir sportininkams. Vienas pagrindinių – vos 500 metrų pločio laivybos kanale su betoninėmis krantinėmis susidarančios grįžtamosios bangos.

„Jei atvykus į trasą pamatome, kad aplink yra betonas, iškart suprantame, kad mums, sportininkams, sąlygos varžytis bus sunkesnės. Formulių sujudintas vanduo neišsisklaido, atsimuša į betonines krantines ir grįžta atgal į mus. Lyginant visus keturis šių metų pasaulio čempionato etapus, kurie vyks Lietuvoje, Italijoje ir du kartus Portugalijoje, Klaipėdos trasa sportininkams bus pati sunkiausia, bet žiūrovams ji bus pati įdomiausia. Formulės yra labai lengvos, mes skrendame vandens paviršiumi, tad tas banguotumas mums labai jaučiasi“, – sako vandens formulių F2 lenktynininkas Edgaras Riabko.

Pasak Uosto direkcijos pranešimo, Klaipėdos uosto kapitono tarnyboms prieš priimant vandens formules į uosto laivybos kanalą teko nemenkas uždavinys, kaip sustyguoti kiaurą parą nepertraukiamą laivų judėjimą ir sporto varžybas. Rengiantis čempionatui varžybų datą teko derinti ir su kariškiais, kurie naudojasi Kruizinių laivų terminalu, ir atsižvelgti į kruizinių laivų apsilankymų uoste grafiką. Taip pat derintas treniruočių, kvalifikacinių ir pagrindinių čempionato varžybų laikas, trasos, plūdurų išdėstymas, diskutuota dėl užkardų, kurios draustų patekimą į trasą, poreikio. Uosto žemės naudotojams, laivus agentuojančioms įmonėms ir laivų kapitonams išsiųstas pranešimas, kad rugpjūčio 12–13 dienomis uoste vyks varžybos ir dėl to tam tikru laiku gali būti ribojama laivyba.

„Teko derintis vieniems prie kitų, ieškoti kompromisų. Su renginio organizatoriais sutarta, kad treniruotės ir kvalifikacinės varžybos, esant poreikiui, galėtų būti stabdomos, kol trasa praplauks laivas. Tačiau pagrindinių varžybų metu, kurios, planuojama, truks pusantros valandos, laivybą mes stabdysime. Sutarėme su „DFDS“ ir „TT-line“ kompanijomis, kad jie tomis dienomis atitinkamai pakoreguotų ir savo keltų grafikus“, – pranešime pažymi Klaipėdos uosto kapitonas Vladas Motiejūnas.

F2 vandens formulių pasaulio čempionate ketina dalyvauti 19 sportininkų iš Latvijos, Estijos, Monako, Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Slovakijos, Portugalijos, Jungtinių Arabų Emyratų. Taip pat laukiama sportininko ir iš Australijos.

Daugiau – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Veidai

Palangiškė atlikėja Justė pataria jaunimui nebijoti rizikuoti

Kai baigus dvyliktą klasę palangiškei Justei teko rinktis savo ateities kelią, sudėtinga nebuvo. Vidinė nuojauta pakuždėjo, kur save realizuoti, tad ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This