Pasieniečių pastatas niekaip nesulaukia statybininkų

Miestas, Svarbu

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pastatas Klaipėdoje, Gintaro g. 1, ir toliau liks užkaltais langais: pasieniečiams nepavyko rasti statybininkų, kurie galėtų jį rekonstruoti.

Šių metų rugpjūčio 11 dieną VSAT paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl šio savo administracinio pastato rekonstravimo pirmojo etapo (pastato rytinis fligelis). Numatytas rekonstrukcijos terminas – dveji metai.  Pasiūlymus potencialūs rangovai turėjo pateikti iki rugpjūčio 23 d. Tačiau jau rugpjūčio 13 dieną tarnyba pranešė apie tai, kad „negauta jokių pasiūlymų ar paraiškų arba jos buvo atmestos”. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Didžioji nesėkmė šį istorinėje miesto dalyje, greta jau rekonstruotos Juliaus Janonio gatvės esantį pastatą ištiko 2021 metų rugsėjo 3 d.: įgriuvo viena vidinė jo siena, kaminas bei dalis perdangos konstrukcijų. Laimei, tuo metu pastato viduje žmonių nebuvo, niekas nenukentėjo. 

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad 4,27 mln. eurų vertės sutartį dėl ties Gintaro ir Pievų Tako gatvėmis esančio administracinio pastato rekonstrukcijos VSAT su UAB „HSC Baltic” pasirašė dar 2020 m. lapkritį. Pradėjus darbus pastate buvo išardytos nereikalingos sienos, nuimtas tinkas, išimtos durys ir langai, buvo pradėti apdailinio tinko valymo darbai. Iki tol, kol pastatas pradėjo byrėti.

Po incidento buvo atliekama pastato ekspertizės, aiškintasi jo priežastys, koreguotas techninis projektas etc. Dėl statybų ir vėliau išaiškėjusio pastato nestabilumo kurį laiką buvo užtverta ir Gintaro gatvė. Vėliau ja leista judėti laisvai.

INFORMACIJA

Nekilnojamojo turto kadastre nurodoma, jog šis pastatas buvo pastatytas 1959 metais, tačiau Klaipėdos universiteto istoriko dr. Vasilijaus Safronovo duomenimis, jis kaip gyvenamasis namas buvo pastatytas apie 1939-uosius. Namas jau žymimas ir 1942 m. adresų knygoje (Johannes Schirrmann Platz 2), ir tų metų miesto plane.

Sovietmečiu name buvo įsikūrę pasieniečiai. 1992 m. lapkritį pastatą Vyriausybė buvo perdavusi Krašto apsaugos ministerijai.

3 Comments

  1. DZ

    Jus ta klinika salia restauruokite didesne nauda bus…..

    Reply
  2. Lolas

    O Jūs Artūrai pasiklauskit savo draugų partiečių liberalų, kurie be ko, dabar yra valdžioje LT, kas vyksta? Kdl toks šudas? Ar Jūs ant tiek „demokratiški”, kad šudą mokate pilti ant mažų opozicijos partijų? Ar ten vadžiojedraugeškos, pofik patylėsiu, a ne Artūrka?

    Reply
  3. Klp

    Man graudu, kai valstybines reiksmes objektai kaip savyvaldybes pastatas ir siuo atveju pasienio tik parodo, kad nera normalaus poziurio, kokiame pastate dirba miesto seimininkai toks ir miestas. Tas ir liudna.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

Imanuelio Kanto vardo ir filosofinio palikimo renesansas Klaipėdoje

Pirmadienį, balandžio 22-ąją, sukanka 300 metų nuo filosofo Imanuelio Kanto gimimo. Filosofo atradimai prilyginami Koperniko heliocentrinės Saulės sistemos atradimui XV ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

300 metų sulaukęs Imanuelis Kantas kviečia į svečius pas Herkų Kantą

Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Imanuelio Kanto – gimimo. Kad ši data ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This